icon

Nespavosť následkom nedostatku železa

kachita
26. okt 2019

Chcela by som sa opytat, ci ste sa niekedy niektora stretli s tym, ze pri anemii dieta zle spalo, teda nevedelo zaspat a casto sa budilo? Nasla som si to medzi priznakmi a vzhladom na to, ze ma okoliti ludia upozornili na bledost dietata, uvazujem I nad touto alternativou.

abbey1
26. okt 2019

@kachita Na bledosť pokožky sa nespoliehaj. Tá nemá nič s chudokrvnosťou. Skôr pozri sliznice, tie napovedia a až krvné testy dajú odpoveď. Moje obe dcéry sú abnormálne bledé, krvný obraz krásny. Ja som naopak veľmi snedá a železo a hemoglobín hlboko pod normu. Nespavosť je blízka všetkým trom. ;)

snehulienka8
26. okt 2019

nase zacalo zle spavat, zacali sme viac chodit do prirody, na vzduchu sa unavi a zazracne spava ovela lepsie..

matapo
26. okt 2019

...anemia je spojena skor s unavou. Inak aj moj maly dost zle spi, ale je precitlively na fazy mesiaca, mam tri deti a vsetky boli na to citlive, uz ako sa blizil spln to bola katastrofa a pocas splnu to ani nevravim, je hore aj kazdu polhodinu. Tak aj to treba vziat do uvahy, vela deti na to reaguje aj ked nie vsetky. No a tiez pomaha vecerna prechadzka aj u nas, idem sa s detmi prejst aj za tmy, uz ked su navecerane, ideme aspon na pol hodiny sa este von poprechadzat a potom uz len umyt a spat a tiez to dost pomaha, ale aj cez den travia vela casu vonku, no ale ta vecerna prechadzka ich akosi skludni, unavi, ked sme koncili den rozpravkou v TV tak ich to vobec nepripravilo na spanok, skor sa dozadovali dalsej a dalsej a vymyslali stale nieco, takze este aj zaspavanie bolo tazke.

mogaa
27. okt 2019

@kachita môže to mať spojitosť s anémiou, ale nemusí....ak nebýva unavené, tak to zatiaľ nerieš.....ak je tam častá únava, treba k doktorke nech urobí krvný obraz včetne železa, ak tam ale nie je únava stačí až keď bude chorý a doktorka bude brať krv len ju poprosiť aby urobila aj vyšetrenie na železo/hemoglobín...

hettinka
27. okt 2019

@kachita u dieťaťa nie, ale ja osobne som pri anémii trpela nespavosťou.
Cez noc som bola hore a cely deň som potom prespala.