icon

Nesprávna chôdza u detí a ploché nohy

nikols
1. dec 2011

Moja dcera ma za chvilu 3 roky a chodi pomaly vsade ju musim za sebou tahat,pričom chodidla kladie vyrazne smerom do vnutra a akokeby aj spickovala.Ortopedicka jej predpisala korytkove vlozky so slovami ze nic sa nedeje ze takto chodi vzhladom na vek,ale ze ma ploche nohy tak preto tie vlozky.
Mne ale tato chodza uplne v poriadku nepripada,navyse odkedy ma tie vlozky nic sa nezlepsilo,naopak este aj vlavy ze nevladze chodit,lebo ju bolia nohy.Rada by som sa s Vami podelila o Vase skusenosti.

Strana
z2
sendy182
21. feb 2013

@terina25 ani s loptičkou nechce cvičiť...........skúšala si sa poradiť s rehabilitačným lekárom........?

kiko2008
21. feb 2013

Kost mu netrčí, ale mooc chodí po tej vnutornej strane nohy,žiadny oblučik nema,chodí zarovno so zemou,a navyse najradšej chodí bosy čo je tiez dost zlé, sice je starší teraz mal 5 rokov, a na cvičenia chodíme od leta min.roku,ale myslim že je to lepšie, už davnooo som mala by u ortopeda sním, skuste kreslit farbičkami s nožičku, alebo robit špičky nemusí chodit stači ze sa postaví na špičky a da sa dole a znova,alebo naopak robit mostík pokrčit prsty a znova vystriet,aby sa oblučik formoval, alebo este nazyvame to ze upratovanie, dat si na kôpku farbičky alebo maličke hračky z kindervajičok a skusit chytit s prstami a preniest to o 15 cm dalej,čiže prenasat tie hračky alebo čo by sa mu najlepšie chytilo medzi prstami a nožičkou-tam kde ma byt ten oblučik, určite sa da stym niečo robit ale cviky su najhlavnejšie, skuste nejakou hravou formou,že budete sním cvičit alebo si podavat malu loptičku s nohami, je toho vela 🙂 @terina25 aj my mame presne taku nožku

terina25
21. feb 2013

@sendy182 nechce cvičiť nijako 😒 dcéra áno,ale baví ju to len trochu.no syn vobec.za žiadnym rehabilitačným sme neboli.len na ortopédii.to vás niekto poslal alebo to možem ísť len tak bez ,,papiera,,?

sendy182
21. feb 2013

@terina25 skús sa porozprávať s ortopédom alebo s pediatrom .......že nechce cvičiť a nechceš nič zanedbať......nech ho len omrkne........viem že už je i ten názor že by nemali deti kresliť nožičkou ani úchop ceruzky....aby neboli kladivkové prsty na nohách.....no možno je to len jeden názor jedného ortopéda........... 😉

terina25
21. feb 2013

@kiko2008 ☹ len jednu vec nechápem,že absolútne nič nám nepovedal lekár o cvičení.pozrel najprv dcéru a potom syna.pri synovi sa mu to nepáčilo.pýtal sa,či si to nikto nevšimol,že to má dosť zlé.my sme si to všimli,ale začal chodiť na 14 mesiace a keď sme s ním šli na ort.tak mal 25 mesiace,čo si myslím,že nie je až tak veľa.veď predsa sme s ním nemohli ísť hneď na ort.ako sa postavil na nohy.aj dcéra na začiatku tak chodila,ale ona už chodí normálne.tak sme mysleli,že aj u neho sa to zlepší.ale pohužiaľ,žiadna zmena.a keď to má syn také zlé podľa lekára,tak prečo mu napísal len vložky do topánok a na kontrolu až pri výmene vložiek.prečo nás neposlal na nejaké cvičenie,rehabilitáciu alebo neodporučil nejaké cviky?to si mám ja hľadať všetko na nete?akože to fakt nechápem.veď ja nie som lekár.a keď to má také zlé,tak nech s tým niečo robia,teraz kým sa dá ...a ešte ma dožralo,že do papiera napísal synovi diagnozu dcére a dcérinu synovi....

terina25
21. feb 2013

@sendy182
@kiko2008 a ešte jednu vec nechápem..čo som čítala aj teraz.tak píšu,že klenba na nohe sa robí okolo 2-3 rokov.čiže sme so synom prišli včas-mal 2 roky.tak neviem na čo čakajú.prečo nám viac neporadia.

sendy182
21. feb 2013

@terina25 prišla si včas ty to nezanedbáš.......je podstatné že to podchytili no a keďže nechce nosiť vložky a je ešte malý tak vyskúšaj a opýtaj sa.......nech vidia že ťa to zaujíma...........držím palce.........netreba sa dať....... 😉 😉 😉 😉

kiko2008
21. feb 2013

@terina25 nas tam hned poslal ortoped, odmerali nam nožičku, vyrobili vložku presne na mieru a hned nas poslal za rehabilitačnym a odvtedy cvičime, snažime sa každy den 🙂 skor by som zbehla za inym ortopedom, a uvidite čo povie on

terina25
21. feb 2013

@sendy182 vložky nechce nosiť a ani papuče.ale začala som mu dávať doma ort.topánky,kt.sme mu kúpili na vonku.viem,že by mal nosiť papuče,ale tie si hneď vyzuje.tak radšej nech nosí aspoň tie topánky.lepšie ako nič.a majú aj super vnút.tvarovanie,kupovali sme ich v obch.kde predávajú ort.pomocky.tak dúfam,že aspoň tie mu pomožu,keď cvičiť nechce.je to ťažké s tak malým dieťaťom.nenechá si nič vysvetliť a možem sa aj na hlavu postaviť. 😒

@kiko2008 my sme šli sami za ortopédom.nikto nás k nemu neposlal-ani pediater.sami sme s mužom usúdili,že nemá nohy v poriadku.a ortopéd nás neposlal nikam. 😒 obávam sa,že ho bude chcieť operovať 😢

inak k tým ortopédom.ja sama mám obrovský ort.problém - skoliozu.od detstva som obehala nespočetné množstvo ortopédov a nikto mi nedokázal pomocť.a nakoniec povedali,že je to už neliečiteľné - teda navrhli operáciu,čo sme s mamou odmietli.mala som 14 rokov...takže si viete predstaviť ako ,,rada,,chodím po ortopédoch.ale nechcem nič zanedbať.nechcem,aby mal moj syn a dcéra také strašné bolesti ako mám ja 😔 Aj preto sme s nimi boli sami , bez nejakého odporúčania pediatrom - u ortopéda(ešte podotknem,že sme čakali mesiac na objednanie - a potom,že treba prísť včas...)

brmbo
23. apr 2013

@terina25 ja som bola včera u dr a my povedala že dcéra má ploche nohy má 4 roky.my vykazala kúpiť ortopedicke papuče aj vložky tak som všetko kúpila v sanitase ale mne sa zdá že tie vložky sú mäkké?aj vy máte také?cvičím jej s nohami a chodí po špičkách ale nie dlho tak z izby do kúpeľne.stačí to? Malú nebolievaju nôžky vobec lieta celý deň.kedy uvidím 1 výsledky?dakujem 🙂

terina25
24. apr 2013

@brmbo ak ma tvoja dcera len lahky stupen plochych noh,tak to nie je tak hrozne.moja dcera ma tiez len 1.stupen a dal nam len take maksie ort.vlozky-kt.aj tak skoro vobec nenosi.v skolke ma papuce ortopedicke a topanky jej tiez kupujem len ortopedicke-prevazne znacka protetika.cvicit cvici len obcas.a to chodenie po spickach je rovnake ako u vas-prejde sa po izbach a to je vsetko.ale moj syn to ma horsie-on ma uz stupen 3.tak hrozi uz operacia.a on nosi specialne topanky robene na mieru.tie nosi cely den plus aj vlozky.ale on ma take tvrde,nie ako dcera.no a vysledky?pytala som sa lekara a vravel,ze je to vidiet az po niekolkych rokoch...takze urcite najdolezitejsie su ort.topanky a neskor,ked uz budu deti vacsie a rozumnejsie,tak aj cvicenie.

terina25
24. apr 2013

@brmbo a co sa tyka tej bolesti noh,tak ani moje deti nohy nebolia.len syna,ked ma nove vlozky a ked dostal nove topanky tak sa mi v noci budil a plakal od bolesti co ho tak nohy boleli.ale inac ich nebolia.ale moze sa stat ze ked budu starsi,tak ich potom budu boliet.vacsinou je to tak

brmbo
24. apr 2013

@terina25 a tie vlozky su take makksie ?mne sa zdaju makke v tych papuckach ale co ma vlozky do topanok tak su take tvrdsie a spodok vlozky je taky ako na pilnik. 🙂

brmbo
24. apr 2013

ja som bola u pediatricky ona my nevravela ze aky stupen na,my vravela ze to iste my povie ortoped tak neviem ci zajst aj k ortopedovi
@terina25

mmacca
24. apr 2013

Ja som sa pýtala k ortopédovi a pediatrička mi dala papierik, ona sama povedala, že má malá jednu nohu úplne prepadnutú, to sme boli mesiac pred 2. narodeninami. Išla som tam aj kvôli tomu, že malá mi za 3 mesiace úplne zoderie topánky, normálne má dieru. Na to mi ortopéd povedal, že nevidí dôvod, prečo malá tak chodí, vtedy vraj bývajú skrátené šľachy a ona ich nemá, zrejme nejaký zlozvyk. Má však ploché nohy, tak nám predpísal korýtkové vložky. Teraz neviem či má malá 2. alebo 3. stupeň... Vložky som jej napasovala do jedných topánok, ale ak by som ich mala stále prekladať do iných topánok(poltopánky/ sandálky), tak mám pocit, že sa rozpadnú. Stačí, ak ich bude nosiť na striedačku s topánkami s tvarovanou stielkou?

terina25
25. apr 2013

@brmbo dcéra ma také svetlo hnedé.sú robené na mieru.a syn má úplne tvrdé-korýtkové.a čo sa týka ortopéda.ja by som tam pre istotu šla.predsa je to väčší odborník ako pediatrička.

veronique_1
20. máj 2013

Dcerka ma ploche nozky. Lekarka nam predpisala ortopedicke sandalky. Dali sme si ich urobit, konkretne v Ortopro na Mytnej v BA, prve sme dostali po tyzdni. Po polroku nam predpisala o cislo vacsie a tie nam uz vyrabaju 6 tyzdnov???? Mali byt urobene do mesiaca, po mesiaci som tam volala a ze sa nam hned ozvu, len co im pride. Ake mate skusenosti? Kolko maximalne Vam trvalo dodanie ortopedickych sandalok?

mmacca
21. máj 2013

@veronique_1 Moja malá nenosí ortopedickú obuv, iba má korýtkové vložky a veru aj tu trvalo 6 týždňov, kým ich urobili. Čakať tak dlho na obuv sa mi zdá divné. 😒

mmacca
29. máj 2013

Nosí niekoho dieťa korýtkové vložky? Koľkokrát ich môže lekár predpísať raz či dvakrát za rok?

ziarcanka
29. máj 2013

@mmacca dvakrát cez poisťovňu

kacena4
29. máj 2013

@nikols mne 2 deti maju ploche nohy aj 3 rocna v ich veku je to este normalne mat ploche nohy a ciastocne ich davat dovnutra ak nema bolesti noh take ze sa v noci budi od bolesti tak je ok. vlozky nech nosi nezaberu hned ale casom nam tak za 1-2 mesiace. nasa dava tak nohy dovnutra ze sa az podkyna ale ani vlozky nedostala ze ma este cas spickujeme neustale nosime ortopedicke topanky vysoke tie su najidealnejsie nie klasicke nizke ale az na 3 lepky v nich nespickuje a nebolia ju ani nohy tazsie sa v nich chodi ale vydrzi chodit dlhsie. chce to len cas a hlavne 3 rocne deti casto este potrebuju kocik kvoli vydrzi

mmacca
30. máj 2013

@ziarcanka Ďakujem. Keď nám ich písal lekár, tak tak bolo čosi že raz, ale možno to znamenalo, že prvé tohto roku. Zdá sa mi nelogické, aby boli predpísané na celý rok, veď malému dieťaťu noha rastie stále.

mathildica168
7. jan 2014

chcem sa spytat do akych topanok davate korytkove vlozky (to su tie 3/4-tove zvysene, hej?) dcere ich predpisali a nesedia podla mna do ziadnej topanky. je treba na to topanku s rovnou stielkou (co ziadna ortopedicka topanka nema) a navyse moja dcera ma velmi uzke nohy, takze potrebuje uzke topanky a tam tie vlozky nesedia. ked jej dam siroku topanku, noha jej tam lieta aj s vlozkami.... davam jej ich do takych zvysenych papuciek, ale nie je to podla mna moc "ortpedicke" , lebo ani tam nesedia na 100percent. maliy by sme ist teraz na kontrolu, tak jej chcem dat predpisat ortopedicke sandalky na mieru, myslim, ze tie jej budu sediet a budeme mat pokoj. len neviem, ci mi ich lekarka odporuci a predpise... dcera ma rovnaky problem ako vacsina tu. naslapuje na vnutornu hranu chodidla a navyse kladie pri chodzi spicky k sebe.

janulka88
20. mar 2014

@nikols zdravim my mame podobny problem, Malá ma 3,5 roka, viac krat som hovorila doktorke ze mala mi chodi po spickach a ze jej idu nozky k sebe, tiez hovori ze nevladze.....a vcera som bola za co ze co s tym , ze nech ma posle k ortopedovi, a ona mi povedala ze NAčO , ze vidno ze ma ploche nohy ze jej staci kupit v zdrav. potrebach vlozky....no ja som nemala slov....odbila ma ako golfovu lopticku. ..ja chcem aby ma poslala k tomu ortopedovi? to si ma fakt od nej na drzovku pytat kartu a preradit sa k inej lekarke aby ma tam poslala?

ivanecka01
15. dec 2016

@beruska.zuzanka ahoj, je to uz dost stary prispevok, ale hladam nejake cviky, kedze mame podobny problem a neviem sa k nijakym dopatrat. Nemas nahodou este ten nakres s tymi cvikmi? Dakujem

Strana
z2