Nestrávené čiastky v dojčenskej stolici
Nas chlapec ma uz dlhsie podla mna hnacku. Zo vzorky virusy ani bakterie dokazane neboli. Teraz par dni najnovsie zacal mat v riedkej stolici ciastocky nestroveneho mlieka, take biele hrudky, nie vela, ale su tam. Ma niekto s tym skusenosti, ci je to normalne, alebo co by to mohlo byt?
@pupava36 pochybujem, ze babatko by prezilo kolonoskopiu... Co potom dat takemu babatku, ked nemoze mliecko?
@arcticcode napriklad bezlaktozove mlieko. Alebo rastlinne ci ine nahrady mliek v pripade alergie na bielkovinu kravskeho mlieka (napr. kozie, sojove a pod.)
@arcticcode Ako sa prejavuje ta hnačka? Koľko ma mesiacov?Je kojený? Moja kakala prvé 3 mesiace skoro do každej plienky, nebola to žiadna hnačka a tie biele hrudky tam tiež pri takom častom kakani boli a čítala som, že je to normálne a je to zrazený tuk alebo bielkovína (na jednej stránke písali tuk, na druhej bielkovína :D )
Dva mesiace ma zachvilu a papa len materske mliecko. Laktozove. Ziadne prikrmy, ziadne fake mlieka, ani caje mu nedavame. Nic ine len mlieko zatial fakt
@arcticcode Tak to je úplne normálne... takisto to bolo u nás prvé 3 mesiace. Nemôže mať alergiu na materské mlieko, to by bolo absurdné, to je možno vo veľmi vzácnych prípadoch, ale keď často kaka, znamená to, že má dosť.
@arcticcode ved práve preto píšem že neviem ako je to u malých detí, určite zájdite k lekárovi ak ste u neho ešte nebola on vám poradi
Aj u nas to bolo riedke a aj biele hrudky. Hlavne ked dobre cucal. Kolkokrat mal az na chrbte.

@arcticcode môže ísť o intoleranciu na laktozu a mliečnu bielkovinu treba ísť za lekárov. Manželovi robili kolonoskopiu a gastroskopiu ale neviem ako je to u malých deti