icon

Neurovývojová stimulácia a RMTi: Skúste terapiu už teraz?

17. aug 2024

Ahojte, máte prosím skúsenosti? Môj takmer 6 ročný syn je podla klinického psychologa autista. Ešte čakáme na potvrdenie diagnózy psychiatrom, ktorého máme za 2 mesiace. Na internete som našla tieto terapie. Myslela som, že sú ako všade dlhé poradovníky, tak som kontaktovala pani, čo to robí a ona, že jej niekto vypadol za 2 týždne. Neviem, či máme do toho ísť už pred psychiatrom, navyše keď začína nový školský rok, syn bude predškolák. Dočítala som sa, že na začiatku terapie býva zhoršenie. Aké máte skúsenosti, nastalo po terapii zlepšenie, bolo na začiatku aj prechodné zhoršenie, ak áno, tak v čom a ako dlho? Máme to skúsiť už teraz? Čo myslíte?

Strana
z2
margaretka111
16. apr 2025

Ďakujem, pozriem to 🙂

autor
17. apr 2025

@margaretka111 Na cortexacademy sú certifikované pracoviská pro ČR, je tam aj 1 pre SR, ale je to škôlka. Ak to máte niekde blízko, nevadí, že nie ste z Čiech ono sa to stejne všetko platí. Naozaj to pomáha, tu v ČR dosť detí podstupuje neurovývojovú terapiu, hlavne v predškolskom veku. RMTi tu ešte nie je tak známe, ale pribúdajú terapeuti.

anonym_334e8d
6. nov 2025

@anonym_autor ahoj, teraz som našla tvoju otázku, možno troška pozde, ale hádam pomôže 😊. Ja som fyzio, mama dcérky s autistickymi črtami (nemá diagnozu, iba od psychologicky takýto "popis"). Mám certifikát RMTi 1,2,3 FtF. Cvičila som a aj stále cvičím s dcérkou. Ide o to, že pri cvičení sa vytvárajú v mozgu nové spojenia medzi neuronmi rôznych centier. Tak to zo začiatku môže spraviť akoby chaos. Tie prve 2 týždne sme my registrovali horší spánok, ale nebolo to nič hrozné. Priznávam, že keď sa nam narodilo 2.dieťa, tak sme skoro vobec necvicili. Ale ked sme cvičili pravidelne tak boli pekné pokroky. A teda treba cvičiť fakt pravidelne, ideálne mať z toho rituál každý deň. Niektoré cviky sa cvičia 2-3x týždenne. Kým sa nové okruhy v mozgu posilnia a obalia myelinovou vrstvou trvá to aj rok, takže nie je to instantné riešenie. Výsledky síce uvidíte už po par týždňoch, ale aby vydržali dlhodobo treba cvičiť fakt aspoň ten rok. A zasa nemusí to vyhovovať každému. RMTI pracuje s primitivnymi reflexami, ale niektoré deti lepšie reagujú na zmyslovú stimuláciu. Ak Vás táto téma zaujíma, mrknite môj profil @fyzibees na IG. 😉

Strana
z2