Neustále choré 13-mesačné dieťa.
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Mám 13-mesačnú dcéru, ktorá od septembra už uživala 3 antibiotiká a 4-té jej teraz lekárka znova predpísala.
Ide o to,že zakaždým je to hrdielko, kašel, soplík, teplota. vždy využivame, dokonca uživa aj Imunoglukán no nepomáha. Teraz momentálne má od štvrtku teploty do 39. Zrážam jej to Nurofenom, nakoľko ďalšie antibiotiká jej dat nechcem. Hlavne preto, že teraz nekašle, nekýcha, síce jej tečie soplík; ale noštek nemá upchatý. Takže má "len" teplotu a ja neviem z čoho. Čo ma ale znepokojuje je. Že máme 4-krát predpísané antibiotiká a ja neviem prečo. Lekárka jej vždy pozrie do hrdla a popocuva ju. Ale myslim si ze to nestaci. Na zaklade coho jej mam dat antibiotika ked ani neviem co jej je. Co sposobuje teplotu ? Nie je dóležité najskor zistit jej pricinu a az potom dat antibiotika ? Lenze to by musela spravit aj nejake vysetrenia. Alr na ziadnych sme nikdy neboli. A bojim sa o dceru pretoze jedine co si teraz vypestuje je imunita voci antibiotikam a nie voci virusom. Mate s tym nejake skusenosti ? Robia vam lekarky vysetrenia ? Dalujem.
@janynyna no aj moja kamoska ma taku dr 😐 jej deti maju vkuse atb... moja mala bude mat 4 roky, atb brala 2x a vzdy to bolo potrebne. Maly bude mat 2 roky, on teda kvoli oblicke bral atb aj preventivne, zial, ale na dychacie cesty nemal este ani raz. A kamoskine deti maju kazdy mesiac predpisane, od jesene do jari nonstop
Na hlieny sinupret kvapky. Na kašeľ cibulovy sirup z medu a cervneej cibule, hrudník natierať jazvecou mastou, do nosteka na biele sopliky morskú soľ na žlté koloidne striebro 10ppm. No hlavne kúpiť probiotika dieťatko ma porušený crevny mikrobiom vďaka atb.
V crevach je 80% imunity. Ja som mojemu daval biopron premium 7. tobolku som otvorila a pol ku z nej vysypala do jedlá. Pri jedle sa zníži hcl a je pravdepodobnejšie ze sa probio dostanú až do črevá. Tie probio mi pomohli aj keď malo dieťatko ekzemy.
@majuska283 Môj býval takto chorý od 2,5 roka do 3. Potom som si u Dr vydupala návštevu alergologicky. Mával neustále herpeticky vysip v pusinke a z toho horúčky plus vysip na tele. Nakoniec alergicky na ibistek v čaji + iné veci ale toto mu spôsobovalo neustále choroby. Ako sme to vychytali tak mal len znesiteľne soplíky.
A to som si vždy vravela že keď prišiel z vonku tak teplý cajik mu dám a bum dieťa na druhý deň choré.... Ešte že som počúvla svoj inštinkt lebo Dr by nás nadajala len nezmyselnými liekmi
Treba prevziať zodpovednosť za zdravie svojho dieťaťa a nie sa spoliehať na Dr.... Ja si liečim deti doma prírodnými prostriedkami, pokiaľ majú obyčajne virozy.... Používame inhalator aj konvicku na výplach dutín.... K dr idem až keď sa u nás objaví teplota nad 39 a trvá dlhšie ako 3dni...medzitym si deťom doma vyšetrím moč - pokial nemajú iné príznaky, len teplotu.... Raz som spanikarila, lebo vtedy ročná dcérka, mala teplotu okolo 38,5 už 5ty deň... Dr mi povedala, že ani crp nebude robiť, lebo podľa teploty bude negatívne a s najväčšou pravdepodobnosťou to je vírus... A tak aj bolo... Do večera teplota klesla... No moje deti majú zvýšenú teplotu väčšinou max 2-3dni,tak ma to vtedy vyplasilo...a tuk, tuk, tuk ATB nejedavaju... Neni dôvod... No keď sme mali starú Dr, tak ta by nimi stopkala asi každého... No vždy som trvala na riadnom vyšetrení aj s výtermi a crp....
@mimibb prosim ta, od kedy ste zacali s konvickou. Moja mala bude mat v marci 4 roky, chcela som ju to uz ucit, ale v lekarni ma odradili, zd to este nebude vediet
@majuska283 asi by som zmenila doktorku...nie je normalne nasadit dietatu atb bez testov.. a tiez ku dr ist s dietatom ak teploty pretrvavaju 3-4dni.. a ak mas strach o dieta tak trvaj na kompletnom vysetreni odobrat krv , krvy obraz , vytera urobit.. kludne moze mat bacila
@lindusss2016 presne od 4r 🙂 nieje na tom nič zložité, len sa dieťa nakloni a dýcha ústami... 2starsie si to už samé pýtajú, lebo aj pri nádche ich po preplachu prestane "steklit" v nose a za 2dni sú ok, ale to preplachujeme aj 4-5x denne
@lindusss2016 ja preplachujem nos aj 3 rocnemu. on sa nepredkloni a este sa trosku brani, ale robim to tak, ze si lahne na zem, nabok, a ja si na neho "sadnem" aby som mu znehybnila ruky, lebo ma tendenciu si nimi chytat tu konvicku a prelejem mu jednu nosnu dierku, a potom vymenim strany. on je alergik, ale toto mu super pomaha. robim to kazdy den, bud preventivne 1-2 krat, alebo 3 -4 pokial je chory.
Fuuha, 13 mesiacov a už 4-té antibiotiká? Ale ako sa tu v skoro každom príspevku skloňuje CRP. To je to čo sa má robiť aby sa rozhodlo o antibiotikách. I keď moja skúsenosť je aj taká, že mne doktorka robila CRP - negatívne. O štyri dni znovu - negatívne. Ale keďže sa už poznám vyše 30 rokov, vedela som, že to neni viróza ako ma ona stále odbíjala. A tak som sa doslova nasáčkovala na výtery z nosa a hrdla. Bum - nejaký bacil, tak antibiotiká. A ty ideš s malou k doktorke hneď ako začne sopliť, kýchať, pokašliavať, teplotovať? Vieš, lebo aj to sa môže stať, že tam prídeš s dieťaťom, ktoré má obyčajnú virózu, ktorú by ste zvládli za 3 dni, no je tam s naozaj chorými deťmi, tak niečo viac pochytí. Ja chodím až keď sú teploty viac ako tri dni. Keď teploty nie sú, tak koľkokrát ani nejdem. Teda keď vidím, že sa to nezhoršuje.
a súhlasím s @lapersefona, základ imunity je v črevách, je o tom kopec odborných článkov. Tvoja malá je ešte veľmi malá na to aby mala tretie či štvrté antibiotiká a dovolím si tvrdiť, že s najväčšou pravdepodobnosťou zbytočne. Dávaš jej popri ATB probiotiká? Určite jej dávaj aj pomimo, aj keď neberie ATB. Aby sa jej upravila imunita.
@majuska283 tak ako pisu baby.... CRP nam nikdy ATB neda kim nevysetri CRP.... moj chlapcek od narodenia bol stale casto chory stale sopliky kasel horucky nakoniec sme uz skoncily v nemocnici zo zapalom pluc.... aj priedusiek.... az v nemocnici nam poradili ist na krcne a alergologiu.... prislo sa na to ze je alergik na roztoce.... stoho je tak casto chory.... skus sa tam pitat..... mozno ti pomozu....
@majuska283 a čo Ti povedala lekárka má angínu?lebo ja nevidím dôvod, že zase predpísala ATB to by naša nespravila po tolkych liekoch.....hneď robieva vytery, CRP......možno má nejakeho streptokoka.... potom chápem AtB, ale bez vytery ako vie?keď bral 2x ATB po sebe hneď nás poslala k imunologicke na odbery krvi celková, bunková imunita, alergie.....každými ATB jej znicis imunitu o to skor zase niečo chyti.zavolala by som jej a spýtala sa na dôvod ATB .....u môjho syna vysoká teplota bola vždy angína to pri pozretí do hrdla by hneď videla nemusela robiť CRP, ale možno sa to ťahá už dlho aspoň vytery mohla spravit
@eriksonka1234 dobrý deň prajem ,ako ako liečite tie mikopazmyy?ďakujem krásne
@efinka666 dcéra brala v konských dávkach Sumamed cca 11 týždňov a keďže jej napadli pľúca je astmaticka, berie spreje.
Mamičky potrebujem poradiť môj malý ma stále zle výsledky vyterov a aj rongen stále tam ma bacile a aj hnisavé ložiská na dutinach dnes nas doktorka poslala na orl bud do Bratislavy alebo do Hlohovca kam mam ísť asi budeme musieť nosnú mandlí vytiahnut

@majuska283 no.. minimálne crp a idealne aj vytrry z hrdla a z nosa.. mne tiez teraz dali atb bez testov, vyzdravela som, ale.do tyzdna a pol som bola.opat chora. Dr.mi vzala.vytery a zistilo sa, ze mam.bakteriu, aj ktoru konkretne a dostala.som.atb opat.. skoda, ze ten druhy dr.mi vtedy nespravil vytery.. mozno som.vtedy toe atb ani nemusela brat..