icon

Neustále choré 2-ročné dieťa

22. mar 2025

Ahojte.
Prosím Vás , poraďte mi, moje dieťa je neustále choré ,skoro každý druhý týždeň. ( Ma 2r.) Stále soplí,kašle, samozrejme z tých hlienov stále zvracia, a má vysoké teploty. Momentálne mu dávame sirup Tired ,ktorý nám odporúčila lekárka, nurofen, diazepam (pri tých vysokých teplotách) no teplota neustúpa, maximalne na pol hod a znovu má teplotu. Môže dieťa užívať antibiotika každý druhý týžden???

kleopatra114
22. mar 2025

Každý druhý týždeň ? Jasne, že je to záťaž ako “ prasa “ na organizmus .Robí dr. Crp pri chorobách, vytery? A aké atb užíva ? Z týchto liekov nie je atb ani jedno, ak teda liek “tired” znamená trifed. ( odhliadnuc od toho, trifedby som 2 ročnému dieťaťu nedala )

autor
22. mar 2025

Pardon áno je to trifed , ako som písala, odporúčila nám ho lekárka😒 zatiaľ antibiotika predpísane nemá, pred dvoma týždňami dobral poslednu dávku antibiotík. V piatok sme boli u lekárky, a vravela ,že ak sa nepolepší tak v pondelok predpíše antibiotika, no samozrejme tiež si myslím, že takto často by ich brať nemal... Nie nie nerobí žiadne výtery ani crp

kleopatra114
22. mar 2025

Zmeň dr. Pre dobro svojho dieťaťa. Moje deti bývajú nadmieru choré, sú staršie a iba málokedy sa nasadzujú atb - iba , keď to inak nejde a inak sa to nevylieci- ( mykoplazmy, chlamýdie, čierny kasel, pyogenes streptokok, zápal pľúc ) . Určite nie pri bežnom kasli, virozach , chripkach . Veď by mu odpálila úplne imunitu.

pribinak
22. mar 2025

Imunologicke veštenie? Alergie? Znížená imunita?

kleopatra114
22. mar 2025

A ešte ak je 2 ročne dieťa takto často choré , treba zvážiť ORL , imunoalergo.

lucia13022023
22. mar 2025

Zmenila by som dr. Antibiotika dávať len tak bez vyteru ci crp...

1mina
22. mar 2025

ATB po 2 týždňoch by som dala iba ak by som na to mala seriózny dôvod - ako keď napr dcére dali prvé ATB ale medzitim sa zistil zápal pľúc tak musela za tím druhé. Alebo keby vyšlo z vyteru niečo vážne čo treba preliečiť alebo vysoké čelo atď. Ale určite nie len tak. Naša dr je v tomto našťastie dosť opatrná a koľkokrát dáva Atb keď ja už by som ich aj dala a to ich nemusím moc. Ak by mu chcela nasadiť znova trvala by som na výtere crp a pod. Veď to je základ. A pýtala sa asi aj imunoalergologiu, pokiaľ je to pravidlo že je tak často chorý. Ak sa teraz stalo vinimocne že lapil znova po 2 týždňoch čosi, stáva sa.

stanzi
22. mar 2025

Zmenila by som Dr. ATB sa nemaju davat len tak, bez vyterov/CRP. Ten Diazepam tiez velmi nechapem...
A ako pisali vyssie, zvazit dalsie vysetrenia (ORL, imuno)