icon

Neustále choroby po narodení druhého bábätka

mamaika
28. apr 2025

ahojte mamicky, chcem sa opytat ci aj vy ste v poslednom obdobi (u nas je to od kedy sa narodilo druhe babo) stale chori? Teraz je tych chorob co pocuvam aj vela. Ale my sme pomaly kazdy treti tyzden v hlienoch. Davate nieco detom okrem cecka a decka? Ked teraz je takto, neviem si predstavit ako bude, ked budu skolkari.

milanemila
28. apr 2025

@mamaika ja mam skolkarku a 2r a su minimalne chori a teraz uz je teplo, vobec mi nepripada, ze by naokolo nas boli nejake choroby 🙈 skus hladat pricinu ak mas pocit, ze su casto chori. Davam od septembra imunoglukan a ked mam pocit, ze na nich nieco lezie tak ten acute, inac aktualne nic. U nas zrejme suhra genetiky, zdrava strava, vela vonku a neobliekat ako snehuliakov 🤷🏼‍♀️
Tuto “sezonu” nas capla fakt hnusna chripka a potom este taz boli chori…

rejka7
28. apr 2025

@mamaika ja som chodila do školy v 80-90 rokoch a to do troch ZŠ a NIKDY neboli deti takto choré, keď na začiatku hodiny hlásil týždenník ( takého sme mali v triede spolužiaka, každý týždeň iný) počet chýbajúcich, tak cez chrípkové sezóny, 1, 2, 3 chýbali. S príchodom jari nikto. Ja som bola 2x za rok chorá, celú školskú dochádzku, 1x na jeseň a potom asi január, al. február. Ale moje deti, a deti mojich súrodencov, to je katastrofa. Od škôlky, pravidelne choré raz za 2 týždne, raz za mesiac. A môžem prehlásiť, že aj vitamíny dávame, aj dodržiavame hygienu rúk, aj sú vonku. Aj imunita je v poriadku, bez alergií. Dokonca aj deti mužovych súrodencov, v kuse choré, všetci v rôznych častiach SR. Ja neviem, asi len tým horším vzduchom, alebo tým, že aj choré deti dávajú do škôl. Neviem. No najhoršie, že aj dospelí to nachytaju, ja čo mám deti tak som tiež od nich chorá a ako dieťa som tak ani zďaleka nebola.