Neustále fľaky na zápästiach
Moja mala ma take flaky okolo zapastia aj na druhom a aj okolo palca.taky isty flak ma na stehne,no nikde inde na tele to nema,len na tychto 3miestach.Obcas du riadne cervene inokedy trosinku zblednu,no na tom mieste ma stale vraskavu suchu kozu akoby milion malych botiek.stale si to skriabe.uz dom pozorovala jedlo,no kedze aj tak vela druhov jedla neje,z toho to nema.prach je ten isty,telov.kremy jejnedavam,ruky stale umyvam,zmenili sme aj sprchac,uz som kupala aj bez,no nemyzne jej to ma to uz riadne dlho a netusim z coho.
Dakujem za rady,nazory.Zatial som skusila modru indulonu,co som nedufala,ze pomoze,ale zlepsilo sa to o nieco,tak uvidim casom.ked nie,asi rovno kukoznej,dakujem vam.
@mischell0110 Nasa Ninka ma rovnake "flaky", ale na viacerych miestach. Je to atopicky ekzem. Treba prist na to, ci treba premazavat (napr. ta indulona) alebo naopak vysusat (napr. sudokremom). U nasej Ninky je to raz tak raz inak, zavisi od pocasia, rocneho obdobia, toho, co jedla a podobne... raz zaberie to, raz to druhe, niekedy to treba proste nechat tak... celkom dobre zabera krem Imunoglukan.
Inak myslim, ze najviac jej to zhorsuje stres, ak ma "horsie dni" nepomoze nic.
Aj moj syn to mal a lekarka mi povedala ze to ma reakciu na jedlo. Davala som Fenistil kvapky + dietu setrnu a preslo to ale zasa aj vratilo. Teraz to ma tiez na jednej ruke ale z vonkajsej strany.

vyzera to ako ekzem, treba ist ku doktorke, ked to ma ozaj zle, aby to videla a podla toho ti poradila ako liecit, pripadne dala nejaky krem...