icon

Neustáli kašel a sopel u malého. Môže byť z prášku?

janulkama
18. apr 2011

Ahojte,aké máte skúsenosti s pracími práškami?Môj malý neustále kašle a soplí.CRP aj krvný obraz má v poriadku,dýchanie čisté.Ale stále sa dusí,má dosť silný kašel.Mám taký pocit,že to začalo,keď som zmenila prášok na pranie.Mám byt bez balkónu,tak veci musím sušiť vo vnútri.Od piatku berie Xyzal,ale akosi nepomáha....

danielik79
18. apr 2011

@janulkama ahoj akurát som sem len nahliadla ak ti môžem odporučiť tak používaj radšej praciu gulu fakt je pre alergikov velmo dobrá a aj dobre pere Ja ju tiež používam mesiac a nemôžem sa na nu sťažovať.

janulkama
autor
18. apr 2011

@danielik79 prosím Ťa a to je čo tá pracia gula?Ja naozaj neviem 😅

danielik79
18. apr 2011

@janulkama skús pozrieť tu na MK tému Biowaschball .Je to fakt dobre .Alebo skús si to nagoogliť.

danielik79
18. apr 2011

@janulkama a v Nitre v mlynoch ju majú len za 10e .

danielik79
18. apr 2011

@janulkama skús tento link len neviem či pôjde www.praciagula.sk

danielik79
18. apr 2011

@janulkama pozrela si to čo povieš na to ?

janulkama
autor
18. apr 2011

@danielik79 až teraz som sa dostala k PC a pozrela som si to...ešte som o tom vôbec nič nepočula a znie to zaujímavo 🙂

danielik79
18. apr 2011

@janulkama ja som s tým fakt spokoná mám tú zelenú ale sú aj iné varianty.

janulkama
autor
18. apr 2011

@danielik79 a to sa naozaj nič iné do práčky nedáva??Je mi to zvláštne...operie to naozaj všetko,alebo m usíš niečo aj predpierať?

danielik79
18. apr 2011

@janulkama ked mám biele veci tak nedávam nič len tú gulu a ked mám veci čo sú moc umazané dávam bud ariel aj to ozaj len trošku (štvrť odmerky) alebo dám trochu lovely (prací gel pre bábätká).Aj už musia byť riadne umazaný 😅 .A hlavné je aj to že veci sú pekne mäkké a dobre sa to žehlí.

fifinna
19. apr 2011

Ahoj, môj malý má 3,5 roka a tiež stále soplí a kašle, už prakticky od narodenia, len teraz sa mu to začalo zhoršovať, tak dr mu spravila test a zistila, že má alergiu, poslala nás na alergiológiu a tam mu zistili, že má alergiu na roztoče. Robila Vám dr aj taký test ?

danielik79
19. apr 2011

@fifinna ahoj ja by chcela dať tiež malých testovať lebo teraz je to hlavne u maléj so soplíkmi až moc viem že sa jedná o 42 vpichov aby zistili na čo sú alergický .Tu na Mk som sa dočítala v téme Alergia a kašel že sa vysadzujú antihystaminiká týždeň pred testom a min .mesiac nesmie užívať atb.

bodka13
19. apr 2011

@danielik79 ahoj...mojim chalanom zisťovali na čo sú alergickí,robí sa to z krvi + im pichla 10 najčastejších alergénov,podľa mojich zistení(teda kedy-v ktorom období sa im problémy najviac prejavili) a nám kázali lieky na alergiu vysadiť 10 dní pred testovaním 😉

danielik79
19. apr 2011

@bodka13 ja ako pozorujem najmä malú tak teraz a aj každý rok v zime a na jar má zapuchnutý nos a priesvitné soplíky užíva flixonase do nošteka ale jéj to nezaberá.Hlavne preto ju chcem dať aj otestovať a chodí do škôlky na 3 hodiny a tam to chcú aj potvrdené aby boli vraj krytí keby niečo čo podla mňa nevyžaduje žiadna škôlka.

bodka13
19. apr 2011

@danielik79 neboj na alergologii všetko zistia...mňa sa doktorka vypytovala na všetko-ako(kýchanie,slzavé a zapálené očká,soplíky,...) a kedy sa to prejavovalo,kedy viac,po akom čase to ustúpilo...proste ona už počas rozhovoru rozmýšľa nad alergénmi...chalani majú potvrdené pele,trávy,roztoče,plesne a mladší aj atopický ekzém ☹
...neviem či to škôlky vyžadujú ale je to aj pre tvoju spokojnosť 😉 🙂

danielik79
20. apr 2011

@bodka13 ja ked idem k alergologičke tak sa vypytuje tiež či kašle ,prská ,zapchatý nos ,chraptí na prieduškách a či neslzí.Ano je to aj pre moju spokojnosť ale hlavne aj pre to aby som tomu sa čo najviac vyhla ....viem že pelom ,trávam a pod sa určite vyhnuť nedá ale plesiam sa dá zabrániť a aj psom a mačkám.A za to že našim vadili pracie prášky tak som začala používať tú praciu gulu lebo mávali aj exem na rukách a nohách.Aspoň že to sa trocha upravilo.

alami
20. apr 2011

@janulkama ak máš pocit, že je to z práškov, naozaj hneď zakroč, kým sa dá, ja bojujem denne s príšerným kašlom u malého - má alergie, astmu a reflux - 3 veci, čo kašel spúšťajú, je to hrôza, lebo neviem z čoho práve kašle a proti čomu bojovať. Radšej to teda stopni v začiatkoch, nech sa netrápite. pracia guľa je super riešenie. naozaj to funguje a všetko pekne vyperie - bez pridávania prášku. nemusíš kupovať tú najdrahšiu, ak nechceš. ja mám za cca 12 euro z Magnetu a operie.na Mimibazare ich dostaneš aj za 4 Eurá.
A kým ju nebudeš mať, skús prať radšej v čase, keď je najteplejšie a maj vtedy otvorené okno pri sušiaku. Aby si mu nenavešala mokré prádlo práve pred spaním-napr.

fifinna
20. apr 2011

@danielik79 Môjmu malému to robili tak, že mu zobrali krv. Na výsledky sme čakali dva mesiace. Má okrem roztočov ( čo je celoročné ) aj pele trávy, psa a mačku. Dá sa to spraviť aj na počkanie, to nalepia nejake pružky na pokožku a dieťa musí tuším 20 minút čakať, ale to by náš malý neobsedel.

danielik79
20. apr 2011

@fifinna a išli ste na tie testy na lačno alebo mohol aj jesť.Ja som dnes tam na alergologiu volala a tam my povedala že po velkéj noci tak uvidím ako to s nimi bude .Naši sú kludný (no len niekedy 😀 )aj ked im robia odbery vtedy majú len reči kopu 😀 a hádam tých 20 min vydržia.

janulkama
autor
21. apr 2011

@alami ahoj,no prádlo už dávam do kuchyne,zatvorím dvere a okna úplne dokorán 😀 Mám malinkú kuchynku,malého tam nepúšťam,ale je to lepšie,hlavne ráno je v obývačke čistý vzduch.Ale kašle stále rovnako 😒 Už som sa s MM bavila za tú praciu gulu,odchádzame zajtra preč,ale určite si ju zoženiem...
@fifinna aj mojmu malému to tak spravili pred rokom,všetko vyšlo ok...ja len premýšľam,či za ten rok nemohol predsa len na niečo ostať alergický...nechcela mu ich zasa spraviť,že načo 😒 😝
@danielik79 -my budeme mať výsledky až 5.6,ale len z imunológie...dnes budú len výsledky z výterov,že prečo má stále soplíky...snáď to bude dobré...

danielik79
21. apr 2011

@janulkama aj naši sú stale soplíkový a malá ta sem tam aj pokašliava ako som písala aj v téme Alergia a kašel brali ten Imunoglukan a C vitamín je to o poznanie lepšie lebo o takomto čase som každý rok behala po pohotovostiach a nemocnici a k tomu malá brala aj xyzal a malý zenaro.Dr mi povedala že im spraví tak teraz neviem že či to nebude aj ten 20min ale aspoň budem kludnejšia.Môjmu mužovi sa alergia dokonca prejavila len pred 2rokmi a to už má vyše 30.

danielik79
24. apr 2011

baby prajem vám krásne velkonočné sviatky aby ste ich prežili zdraví.

danielik79
26. apr 2011

@janulkama ahojte my sme boli na tých testoch tak vyšli im alergie na prach ,pel,roztoče a malá ešte aj na skorocel takže sirup na kašel zakázaný .Dostali sme aj leták tak ak ste ešte nevideli urobte kuk www.alergia.sk a ešte jeden link www.PROalergiky.cz

janulkama
autor
26. apr 2011

@danielik79 ahoj,no pekne ste dopadli ☹ Ale aspoň viete čo ďalej..my sa stále trápime,uvidíme,aké budú výsledky toho 6.5. ☹
Práve dnes som tak zasa premýšľala nad naším bytom.Boli sme na sviatky preč,malému ustúpil soplík aj kašeľ.Vrátili sme sa domov,stačila jedna noc doma a je to tu zasa.Ja neviem,čo by mu tu mohlo vadiť ☹ teda asi tuším.My keď sme sem mali ísť bývať,tak sme komplet celý byt museli vypratať a prerobiť,lebo sme tu našli šváby..brrr,keď si na to spomeniem.No ale aj tak sme s nimi dlho ešte bojovali.No a čo som čítala,ale tie vyvolávajú alergie.Veď to nieje možné,aby sa mu polepšilo behom 2 dní a vrátime sa domov a zasa to isté.. 😒

fifinna
26. apr 2011

@danielik79 ahoj, až teraz som sem nakukla, nevedeli sme , že budú brať malému krv, takže bol určite najedený.

danielik79
26. apr 2011

@fifinna aj náši boli najedený robila im ten 20 min. Maťko mal 50 tých vpichov a Veronika 44 vpichov a dúfam že najbližšie roky to už zažiť pri malých deťoch nechcem malý kričal že ho srbia ruky (ved mal aj prečo ) a malá tá kričala že štípe kedže mala dosť silnú alergiu na skorocel tak sirupy na kašel so skorocelom vylúčiť.

@janulkama nuž ťažko povedať či sú to šváby alebo môže to byť aj všeličo iné treba asi fakt dobre popozerať lebo šváby zbadáš až ked je zamorený celý byt a môžu to byť aj plesne za nábytkom.