Neustáli kašel a sopel u malého. Môže byť z prášku?
Ahojte,aké máte skúsenosti s pracími práškami?Môj malý neustále kašle a soplí.CRP aj krvný obraz má v poriadku,dýchanie čisté.Ale stále sa dusí,má dosť silný kašel.Mám taký pocit,že to začalo,keď som zmenila prášok na pranie.Mám byt bez balkónu,tak veci musím sušiť vo vnútri.Od piatku berie Xyzal,ale akosi nepomáha....
@janulkama skús pozrieť tu na MK tému Biowaschball .Je to fakt dobre .Alebo skús si to nagoogliť.
@danielik79 až teraz som sa dostala k PC a pozrela som si to...ešte som o tom vôbec nič nepočula a znie to zaujímavo 🙂
@danielik79 a to sa naozaj nič iné do práčky nedáva??Je mi to zvláštne...operie to naozaj všetko,alebo m usíš niečo aj predpierať?
@janulkama ked mám biele veci tak nedávam nič len tú gulu a ked mám veci čo sú moc umazané dávam bud ariel aj to ozaj len trošku (štvrť odmerky) alebo dám trochu lovely (prací gel pre bábätká).Aj už musia byť riadne umazaný 😅 .A hlavné je aj to že veci sú pekne mäkké a dobre sa to žehlí.
Ahoj, môj malý má 3,5 roka a tiež stále soplí a kašle, už prakticky od narodenia, len teraz sa mu to začalo zhoršovať, tak dr mu spravila test a zistila, že má alergiu, poslala nás na alergiológiu a tam mu zistili, že má alergiu na roztoče. Robila Vám dr aj taký test ?
@fifinna ahoj ja by chcela dať tiež malých testovať lebo teraz je to hlavne u maléj so soplíkmi až moc viem že sa jedná o 42 vpichov aby zistili na čo sú alergický .Tu na Mk som sa dočítala v téme Alergia a kašel že sa vysadzujú antihystaminiká týždeň pred testom a min .mesiac nesmie užívať atb.
@danielik79 ahoj...mojim chalanom zisťovali na čo sú alergickí,robí sa to z krvi + im pichla 10 najčastejších alergénov,podľa mojich zistení(teda kedy-v ktorom období sa im problémy najviac prejavili) a nám kázali lieky na alergiu vysadiť 10 dní pred testovaním 😉
@bodka13 ja ako pozorujem najmä malú tak teraz a aj každý rok v zime a na jar má zapuchnutý nos a priesvitné soplíky užíva flixonase do nošteka ale jéj to nezaberá.Hlavne preto ju chcem dať aj otestovať a chodí do škôlky na 3 hodiny a tam to chcú aj potvrdené aby boli vraj krytí keby niečo čo podla mňa nevyžaduje žiadna škôlka.
@danielik79 neboj na alergologii všetko zistia...mňa sa doktorka vypytovala na všetko-ako(kýchanie,slzavé a zapálené očká,soplíky,...) a kedy sa to prejavovalo,kedy viac,po akom čase to ustúpilo...proste ona už počas rozhovoru rozmýšľa nad alergénmi...chalani majú potvrdené pele,trávy,roztoče,plesne a mladší aj atopický ekzém ☹
...neviem či to škôlky vyžadujú ale je to aj pre tvoju spokojnosť 😉 🙂
@bodka13 ja ked idem k alergologičke tak sa vypytuje tiež či kašle ,prská ,zapchatý nos ,chraptí na prieduškách a či neslzí.Ano je to aj pre moju spokojnosť ale hlavne aj pre to aby som tomu sa čo najviac vyhla ....viem že pelom ,trávam a pod sa určite vyhnuť nedá ale plesiam sa dá zabrániť a aj psom a mačkám.A za to že našim vadili pracie prášky tak som začala používať tú praciu gulu lebo mávali aj exem na rukách a nohách.Aspoň že to sa trocha upravilo.
@janulkama ak máš pocit, že je to z práškov, naozaj hneď zakroč, kým sa dá, ja bojujem denne s príšerným kašlom u malého - má alergie, astmu a reflux - 3 veci, čo kašel spúšťajú, je to hrôza, lebo neviem z čoho práve kašle a proti čomu bojovať. Radšej to teda stopni v začiatkoch, nech sa netrápite. pracia guľa je super riešenie. naozaj to funguje a všetko pekne vyperie - bez pridávania prášku. nemusíš kupovať tú najdrahšiu, ak nechceš. ja mám za cca 12 euro z Magnetu a operie.na Mimibazare ich dostaneš aj za 4 Eurá.
A kým ju nebudeš mať, skús prať radšej v čase, keď je najteplejšie a maj vtedy otvorené okno pri sušiaku. Aby si mu nenavešala mokré prádlo práve pred spaním-napr.
@danielik79 Môjmu malému to robili tak, že mu zobrali krv. Na výsledky sme čakali dva mesiace. Má okrem roztočov ( čo je celoročné ) aj pele trávy, psa a mačku. Dá sa to spraviť aj na počkanie, to nalepia nejake pružky na pokožku a dieťa musí tuším 20 minút čakať, ale to by náš malý neobsedel.
@fifinna a išli ste na tie testy na lačno alebo mohol aj jesť.Ja som dnes tam na alergologiu volala a tam my povedala že po velkéj noci tak uvidím ako to s nimi bude .Naši sú kludný (no len niekedy 😀 )aj ked im robia odbery vtedy majú len reči kopu 😀 a hádam tých 20 min vydržia.
@alami ahoj,no prádlo už dávam do kuchyne,zatvorím dvere a okna úplne dokorán 😀 Mám malinkú kuchynku,malého tam nepúšťam,ale je to lepšie,hlavne ráno je v obývačke čistý vzduch.Ale kašle stále rovnako 😒 Už som sa s MM bavila za tú praciu gulu,odchádzame zajtra preč,ale určite si ju zoženiem...
@fifinna aj mojmu malému to tak spravili pred rokom,všetko vyšlo ok...ja len premýšľam,či za ten rok nemohol predsa len na niečo ostať alergický...nechcela mu ich zasa spraviť,že načo 😒 😝
@danielik79 -my budeme mať výsledky až 5.6,ale len z imunológie...dnes budú len výsledky z výterov,že prečo má stále soplíky...snáď to bude dobré...
@janulkama aj naši sú stale soplíkový a malá ta sem tam aj pokašliava ako som písala aj v téme Alergia a kašel brali ten Imunoglukan a C vitamín je to o poznanie lepšie lebo o takomto čase som každý rok behala po pohotovostiach a nemocnici a k tomu malá brala aj xyzal a malý zenaro.Dr mi povedala že im spraví tak teraz neviem že či to nebude aj ten 20min ale aspoň budem kludnejšia.Môjmu mužovi sa alergia dokonca prejavila len pred 2rokmi a to už má vyše 30.
@janulkama ahojte my sme boli na tých testoch tak vyšli im alergie na prach ,pel,roztoče a malá ešte aj na skorocel takže sirup na kašel zakázaný .Dostali sme aj leták tak ak ste ešte nevideli urobte kuk www.alergia.sk a ešte jeden link www.PROalergiky.cz
@danielik79 ahoj,no pekne ste dopadli ☹ Ale aspoň viete čo ďalej..my sa stále trápime,uvidíme,aké budú výsledky toho 6.5. ☹
Práve dnes som tak zasa premýšľala nad naším bytom.Boli sme na sviatky preč,malému ustúpil soplík aj kašeľ.Vrátili sme sa domov,stačila jedna noc doma a je to tu zasa.Ja neviem,čo by mu tu mohlo vadiť ☹ teda asi tuším.My keď sme sem mali ísť bývať,tak sme komplet celý byt museli vypratať a prerobiť,lebo sme tu našli šváby..brrr,keď si na to spomeniem.No ale aj tak sme s nimi dlho ešte bojovali.No a čo som čítala,ale tie vyvolávajú alergie.Veď to nieje možné,aby sa mu polepšilo behom 2 dní a vrátime sa domov a zasa to isté.. 😒
@danielik79 ahoj, až teraz som sem nakukla, nevedeli sme , že budú brať malému krv, takže bol určite najedený.
@fifinna aj náši boli najedený robila im ten 20 min. Maťko mal 50 tých vpichov a Veronika 44 vpichov a dúfam že najbližšie roky to už zažiť pri malých deťoch nechcem malý kričal že ho srbia ruky (ved mal aj prečo ) a malá tá kričala že štípe kedže mala dosť silnú alergiu na skorocel tak sirupy na kašel so skorocelom vylúčiť.
@janulkama nuž ťažko povedať či sú to šváby alebo môže to byť aj všeličo iné treba asi fakt dobre popozerať lebo šváby zbadáš až ked je zamorený celý byt a môžu to byť aj plesne za nábytkom.

@janulkama ahoj akurát som sem len nahliadla ak ti môžem odporučiť tak používaj radšej praciu gulu fakt je pre alergikov velmo dobrá a aj dobre pere Ja ju tiež používam mesiac a nemôžem sa na nu sťažovať.