Nevysvetliteľná bolesť bruška u dieťaťa
Prosím vás máte s tým skúsenosť dcéra sa sťažuje na bolesť bruška už 3 týždeň raz ju boli potom nie.Ked ju boli dá sa do klbka že jej to pomáha.Vysetrena všetko možné parazity intolerancie laktóza celiakia ultrazvuk všetko ok žiaden vírus žiadna baktéria .Detská lekárka predpísala preventívne na parazity lieky že môže byť niečo skryté uvidí sa čo ďalej potom gastro keď bude bolesť pretrvávať .Čo môže byť príčina ? Taká nevysvetliteľna bolesť ? Brúska kŕče .Zo školy pravidelne ju beriem volá po 2 hodine učiteľka že boli ju brucho príďte po ňu .V škole nemá problém s učením není to stres aj spolužiaci aj učiteľka všetko ok .Berie lieky na epilepsiu Levetiracetam 4 mesiace neurologičká povedala že to nebude liekmi že to by na začiatku liečby by boli problémy.Neviem čo s ňou robiť už mám .
@anonym_autor tiež si myslím, že je to stresom, keď má vyšetrenia v poriadku. Rozprávaj sa s ňou, alebo skúste psychológa on vie ako z detí dostať čo ich trápi. Možno by pomohlo detské magnézium..
@anonym_autor tiez si myslim,ze to bude psychickeho charakteru. Ja mam tiez syna na ZS,vyborne sa uci,vsetko v pohode ale predsa.... cize zo strany spoluziakov moze ist aj zial o psychicku "šikanu". Deti su rozne. Moj syn to vsetko velmi vnima,preziva a potom je z toho tiez niekedy zbytocne vystresovany. Skus sa s dcerkou porozpravat....a jest jej chuti? Do kolkej triedy chodi?
@anonym_autor My máme intoleranciu na mliečnu bielkovinu. Krvné testy ju často neodhalia (nie je to alergia), jediný spôsob ako to zistiť, je eliminačná diéta. Tiež sme sa veľmi dlho vytrápili, kým sme to zistili. A príznaky sme tiež nemali rovnaké, ja so synom bolesť brucha a hnačky, dcéra silné kŕče, podobné ako popisuješ. Ťažko sa táto intolerancia odhalí, pretože na rozdiel od alergie bolesti nenastúpia hneď ale kľudne o deň, dva, ale trvajú dlho. Častokrát sme aj zabudli, že sme mali nejaké jedlo s mliekom, bolo veľmi ťažké to odhaliť, musela som si zapisovať všetko, čo sme zjedli a po dlhšom čase skúšobne zaradiť mliečne výrobky a toto zopakovať viackrát. Ale môže to byť čokoľvek iné, samozrejme. Držím palce.
Tiez sa piklanam k stresu. Bolesti brucha sme vlani riesili s prvackou. Trvalo dlho,kym sme zistili,ze je to problem so spoluziackami. Raz za cas sa to opakuje,ked sa niecoho boji. Staci trochu viac citlive dieta..
Začínajúci zápal slepého čreva to nemôže byť? Syna tiež tak dlhšie pobolievalo brucho.
@anonym_autor tiez si myslim,ze to bude psychickeho charakteru. Ja mam tiez syna na ZS,vyborne sa uci,vsetko v pohode ale predsa.... cize zo strany spoluziakov moze ist aj zial o psychicku "šikanu". Deti su rozne. Moj syn to vsetko velmi vnima,preziva a potom je z toho tiez niekedy zbytocne vystresovany. Skus sa s dcerkou porozpravat....a jest jej chuti? Do kolkej triedy chodi?
@anonym_fd1c6a jesť jej chuti aj v škole všetko popapa obedy s tým není problém .27.9. dostala epi záchvat prvý nasadené lieky a od vtedy je iná aj správanie aj bolesť bruška
@anonym_fd1c6a jesť jej chuti aj v škole všetko popapa obedy s tým není problém .27.9. dostala epi záchvat prvý nasadené lieky a od vtedy je iná aj správanie aj bolesť bruška
@anonym_autor je iná, lebo lieky tak na ňu pôsobia. Utlmujú a menia nálady.
@anonym_autor chodí do 1 triedy všetko bolo dobré s učením nebol problém aj učiteľka vraví že je aktívna v škole aj so spolužiakmi dobre vychádza mala odklad a nastúpila so sestrou o rok mladšou sú spolužiačky v triede spolu nesedia lebo vyrušovali 🙂 sedí s chlapcom a chváli si ho že jej pomáha neviem v triede sú 13 deti myslím že je to ok v triede aj v družine sa jej páči
Tiez sa piklanam k stresu. Bolesti brucha sme vlani riesili s prvackou. Trvalo dlho,kym sme zistili,ze je to problem so spoluziackami. Raz za cas sa to opakuje,ked sa niecoho boji. Staci trochu viac citlive dieta..
@nikushka8 ako ste to riešili rozprávam sa snou je citlivá to áno ale vraví že v škole dobre stále sa pýtam aj na spolužiakov aký sú či jej nerobí niekto zle má aj sestru v triede tá je iná akčná nebojácna ona by ju ochránila ak by jej robil niekto zle alebo by mi povedala že niečo nie je ok v triede
@anonym_autor chytam sa slamky. V inej diskusii som si všimla, že dávate pyridoxin. Raz som dala synovi b komplex a tiez sa neskor v ten den stazoval, ze ho boli brucho. Ma aj celiakiu, dost to sledujem, a som si ista, ze to mal z toho. Inac, negativna krv na celiakiu neznamena este, ze ju nemoze mat, ale nepredpokladam to vo vasom pripade.
@anonym_autor My máme intoleranciu na mliečnu bielkovinu. Krvné testy ju často neodhalia (nie je to alergia), jediný spôsob ako to zistiť, je eliminačná diéta. Tiež sme sa veľmi dlho vytrápili, kým sme to zistili. A príznaky sme tiež nemali rovnaké, ja so synom bolesť brucha a hnačky, dcéra silné kŕče, podobné ako popisuješ. Ťažko sa táto intolerancia odhalí, pretože na rozdiel od alergie bolesti nenastúpia hneď ale kľudne o deň, dva, ale trvajú dlho. Častokrát sme aj zabudli, že sme mali nejaké jedlo s mliekom, bolo veľmi ťažké to odhaliť, musela som si zapisovať všetko, čo sme zjedli a po dlhšom čase skúšobne zaradiť mliečne výrobky a toto zopakovať viackrát. Ale môže to byť čokoľvek iné, samozrejme. Držím palce.
@anonym_b2636b praveze nam zistili bkm z krvi a gastre inak nie a to sme skusali vsetko mozne aj nemozne
@anonym_b2636b praveze nam zistili bkm z krvi a gastre inak nie a to sme skusali vsetko mozne aj nemozne
@anonym_75788f áno, alergiu na bkm vám mohli zistiť z krvi
@anonym_75788f my sme natrafili na veľmi neochotných lekárov, väčšinou nám tvrdili, že dcéra má kŕče z blížiaceho sa menzes alebo zo psychiky

@anonym_autor stres. Aj keď ty tvrdíš, že nie. Niečo sa deje s ňou alebo v škole. Len tu si myslíš že všetko ok. Navštívte psychológa. Ale dobrého.