icon

Nevysvetliteľná bolesť v ústach u 5-ročného dieťaťa

simapett
23. mar 2025

Ahojte, mali ste niektora uz podobnu skusenost? Dcerka 5rocna sa mi od rana stazuje, ze ju boli v ustach. Najskor ukazovala nejak vzadu nad hornym radom zubov, teraz ukazuje na podnebie... ale vobec nic tam nema. Ziadne podrazdenie, aftu, krv ..nic...hrdlo nema cervene, na jazyku ziaden povlak...place ked sa ide uz aj napit...popritom sa pekne hra a zrazu plac, ze ju to boli...potom zas chvilku pokoj a zas, ze bolest. Dala som jej aj nurofen, ale place i tak...absolutne netusim co by to mohlo byt. Zajtra volam doktorke samozrejme.

januska12323
23. mar 2025

Nemôžu jej rásť zuby?

simapett
autor
23. mar 2025

@januska12323 no je pravda, ze uz ma 4 dospelacke stolicky vonku a pritom ziaden mliecny zubok este nevypadol...ale myslim, ze po nurofene by ju to nebolelo, ci?

zuzuliennka1
23. mar 2025

@simapett a nemoze onedlho nejaky mliecny vypadnut? ze by sa uz dral von nejaky trvaly?
bud jej rastie dalsi zub (nepamatam si ako to postupne ide ale synovi v tom veku tiez zrazu vykukla stolicka trvala) alebo sa bude onedlho kyvat jednicka a vypadne

simapett
autor
23. mar 2025

@zuzuliennka1 no ona uz ma 4 stolicky dospelacke vonku...ale mliecny zatial ani jeden nevypadol.

januska12323
23. mar 2025

@simapett tak jej rastú predné zuby, môže ju to len tlačiť a povie, že bolí. Ak to neprejde zašla by som k zubárke.

koniarova
23. mar 2025

Pozri ešte raz, či sa afta neukázala.

nikpa
23. mar 2025

@simapett pamätám si keď sme riešili tieto bolesti v ústach u syna. Nakoniec to bolo obyčajné zápalene hrdlo ale on ukazoval a popisoval tak, že hrdlo nás ani nenapadlo. A nemusí ho mat ani viditeľne červené.

maddie1711
24. mar 2025

Nemá niekde kaz na zube? Alebo sa jej netlačia jednotky? Stoličky sú normálne bez vypadnutia mliečnych. To sú 6tky, a mliečne sú len po piaty zub. Teraz by mali ísť von jednotky.

simapett
autor
26. mar 2025

@maddie1711 u zubarky sme boli pred cca 2 tyzdnami, ma zubky vraj bezchybne. Akurat jej pecatili tie dospelacke stolicky a mineralizovali sklovinu, ale to uz robili aj pred pol rokom.