Nevysvetliteľná bolesť v ústach u 5-ročného dieťaťa
Ahojte, mali ste niektora uz podobnu skusenost? Dcerka 5rocna sa mi od rana stazuje, ze ju boli v ustach. Najskor ukazovala nejak vzadu nad hornym radom zubov, teraz ukazuje na podnebie... ale vobec nic tam nema. Ziadne podrazdenie, aftu, krv ..nic...hrdlo nema cervene, na jazyku ziaden povlak...place ked sa ide uz aj napit...popritom sa pekne hra a zrazu plac, ze ju to boli...potom zas chvilku pokoj a zas, ze bolest. Dala som jej aj nurofen, ale place i tak...absolutne netusim co by to mohlo byt. Zajtra volam doktorke samozrejme.
@januska12323 no je pravda, ze uz ma 4 dospelacke stolicky vonku a pritom ziaden mliecny zubok este nevypadol...ale myslim, ze po nurofene by ju to nebolelo, ci?
@simapett a nemoze onedlho nejaky mliecny vypadnut? ze by sa uz dral von nejaky trvaly?
bud jej rastie dalsi zub (nepamatam si ako to postupne ide ale synovi v tom veku tiez zrazu vykukla stolicka trvala) alebo sa bude onedlho kyvat jednicka a vypadne
@zuzuliennka1 no ona uz ma 4 stolicky dospelacke vonku...ale mliecny zatial ani jeden nevypadol.
@simapett tak jej rastú predné zuby, môže ju to len tlačiť a povie, že bolí. Ak to neprejde zašla by som k zubárke.
Pozri ešte raz, či sa afta neukázala.
Nemá niekde kaz na zube? Alebo sa jej netlačia jednotky? Stoličky sú normálne bez vypadnutia mliečnych. To sú 6tky, a mliečne sú len po piaty zub. Teraz by mali ísť von jednotky.
@maddie1711 u zubarky sme boli pred cca 2 tyzdnami, ma zubky vraj bezchybne. Akurat jej pecatili tie dospelacke stolicky a mineralizovali sklovinu, ale to uz robili aj pred pol rokom.

Nemôžu jej rásť zuby?