Nevysvetliteľná silná bolesť hlavy 5-ročného dieťaťa. Čo robiť?
Ahojte zienky, som trochu zúfalá..v okresnom meste nám zrušili detskú pohotovosť, do krajského mesta na pohotovost sa neviem pól dňa dovolať a potrebujem sa poradiť s niekým skúsenejším ci nemá takú skúsenosť so svojim dieťaťom.. vcera cely den vsetko ok a večer ked sme prišli z obchodu domov, 5rocny synček sa začal sťažovať na silne bolesti hlavy,sle take ze az plakal a prosil nech to prestane (hlava ho nikdy zatiaľ nebolievala, len pri horúčke trochu z vyčerpania) dala som mu nurofen a asi po hodine a pól zaspal..dnes rano sa zobudil ze ho stale pobolieva hlava ale menej, do 10tej sa to rozbehlo uz zase moc čiže zase som mu dala nurofen, po asi 15tich minútach sa pozvracal od bolesti asi s kombináciou nurofenu..na zvracanie mu bolo aj vcera pred podaním nurofenu..hlava ho zase začína bolieť po 4hodinach od podania lieku od bolesti , prakticky od vcera večera len leží, lebo ked sa posadí tak ho hlava boli :/ inak sople, kašeľ, horúčku nema, nepríde mi to na virózu a uz mam všelijaké katastrofické scenáre v hlave najmä ze ho viac boli hlava ked zhone krk (bradu k hrudníku)..ak by to aj bola migréna u tak maleho dieťaťa tak po lieku a spanku by malo byt lepsie, len uňho ho trvá druhý den :/ dodám ze bolesť hlavy ma hlavne na temene resp navrchu hlavy tlak a po bokoch vraj pichá, prosim vás, nestretli ste sa s niečím takým u seba/svojich detičiek? Napada ma este ci to nemôže mat z krku, ale nemá ani telefón ze by bol zohnutý ani nieje dlho v jednej polohe ked sa hra, ze by mal krk z niečoho preťažený, tak ja neviem :/ dakujem vám za komentáre k veci
@dollyzv isla by som na pohotovost, hoci aj na druhy kraj republiky. Bolest hlavy u dietata a takato silna napriek liekom nieje v ziadnom pripade normalna
@barborka1414 po podaní lieku to je lepsie, len účinok je kratší ako by som čakala. A ze teda bolesti pretrvávajú aj na druhý den.nejde o vzdialenosť, skor o to ci to na tu pohotovosť naozaj je alebo je to nieco co počká do zajtra
nečakala by som a určite smer pohotovosť....
@dollyzv nemám skúsenosť, ale ako poznám muža už by sme boli v aute a šli na pohotovosť. Ťažko sa pozerá na dieťa ktoré trpí, mávam migrény silne občas a mám čo robiť sama so sebou, preto by som svoje dieťa takto nenechala. To je moje riešenie pokiaľ by šlo o moje dieťa. Pri svojom dieťati si zvolila pozorovaciu metódu a skúšaš či záberu lieky. Či je to ok …. Asi nie, keď sa bojíš že by to mohlo byt niečo oveľa horšie. Nemohlo sa stať že spadol? Ak áno, okamžite s ním choďte a kašlite na všetko
@barborka1414 po podaní lieku to je lepsie, len účinok je kratší ako by som čakala. A ze teda bolesti pretrvávajú aj na druhý den.nejde o vzdialenosť, skor o to ci to na tu pohotovosť naozaj je alebo je to nieco co počká do zajtra
@dollyzv nemám skúsenosť, ale ako poznám muža už by sme boli v aute a šli na pohotovosť. Ťažko sa pozerá na dieťa ktoré trpí, mávam migrény silne občas a mám čo robiť sama so sebou, preto by som svoje dieťa takto nenechala. To je moje riešenie pokiaľ by šlo o moje dieťa. Pri svojom dieťati si zvolila pozorovaciu metódu a skúšaš či záberu lieky. Či je to ok …. Asi nie, keď sa bojíš že by to mohlo byt niečo oveľa horšie. Nemohlo sa stať že spadol? Ak áno, okamžite s ním choďte a kašlite na všetko
@anonym_6c7754 nepadol, cely den bol pod dohľadom, v piatok v škôlke nic nevraveli aj som sa ho pýtala , vsetko znegoval ze nepadol, neudrel sa, nic..bojím sa kvôli tomu ze mam panicko-uzkostnu poruchu a ja aj bežný sople vidím ako katastrofu, preto sa pýtam radšej na názor niekoho iného co ma objektívny pohľad na vec
@anonym_6c7754 nepadol, cely den bol pod dohľadom, v piatok v škôlke nic nevraveli aj som sa ho pýtala , vsetko znegoval ze nepadol, neudrel sa, nic..bojím sa kvôli tomu ze mam panicko-uzkostnu poruchu a ja aj bežný sople vidím ako katastrofu, preto sa pýtam radšej na názor niekoho iného co ma objektívny pohľad na vec
@dollyzv isla by som na pohotovost
@dollyzvn ak sa nevieš dovolať na pohotovosť a nemáš absolútne žiadnu šancu sa tam dostať, tak volaj 155, poradia čo ako. Dlhodobá bolesť hlavu u dieťaťa nikdy nie je dobré znamenie, hlavne ak má stuhnutý krk a vracia. Nečakaj do rána.
@dollyzv Urcite treba ist na pohotovost, takto intenzivne nema male dieta hlava co boliet. Liekmi sa len tlmi nieco, co nikto nevie, co je... A skusenosti? Dieta moze boliet hlava z akutnej choroby, z urazu, z nadoru, z problemu so zrakom, s chrbticou, z psychickych pricin, z rozvratu vnutorneho prostredia atd atd... Po telefone ani cez internet nikto dieta nevysetri a nikto relevantne neporadi...
@dollyzv bože, to môže byť zápal mozgových blán, nechcem strašiť, ale sestra tak mala a na začiatku len hrozne bolesti hlavy, potom svetlo plachosť, horúčky. OKAMZITE pohotovosť.
Nedalo mi to veru zienky..išli sme, dam vediet po vyšetrení možno niekomu do budúcna pomôže ak to aj tak moze byt od pripadá k prípadu
Držím palčeky..
Nedalo mi to veru zienky..išli sme, dam vediet po vyšetrení možno niekomu do budúcna pomôže ak to aj tak moze byt od pripadá k prípadu
@dollyzv choďte, choďte, radšej nech som za debila, ako niečo zanedbať a fakt aj to zvracanie, môže to byť niečo vážne.
@dollyzv choďte do nemocnice na urgent
@dollyzv čo vám povedali?
@dollyzv čo vám povedali?
@anonym_9619e5 som zvedavá, aspoň to crp by mali a krv zobrať, či je to urgentne. Ostatné veci cez pediatra asi.
Ahojte, boli sme vo zv, tam povedali ze buď hospitalizácia alebo do Bb, lebo ze na ambulancii nás nemajú ako vyšetriť ze to vyzerá na migrénu alebo začiatok meningitity..tak sme v bb a akurát čakáme na vysledky z krvi, meningitída to vraj nebude asi nastastie, tiež som sa toho obávala..tak počkáme a uvidím podľa výsledkov,ak budú ok, ze asi nejaká viróza..robili aj testy na chrípku a covid ale ze negatívne (zatiaľ, ze o par dni by možno mohli byt aj pozitívne)
Ahojte, boli sme vo zv, tam povedali ze buď hospitalizácia alebo do Bb, lebo ze na ambulancii nás nemajú ako vyšetriť ze to vyzerá na migrénu alebo začiatok meningitity..tak sme v bb a akurát čakáme na vysledky z krvi, meningitída to vraj nebude asi nastastie, tiež som sa toho obávala..tak počkáme a uvidím podľa výsledkov,ak budú ok, ze asi nejaká viróza..robili aj testy na chrípku a covid ale ze negatívne (zatiaľ, ze o par dni by možno mohli byt aj pozitívne)
@dollyzv držím palce
@dollyzv skoré uzdravenie mu prajem.
Dobre, že ste šli
@dollyzv super ze ste boli. Ja si pamätám ked som mala asi 8 boli sme s rodičmi na záhradke. Ma ti chytila taka silna bolest hlavy, som si len ľahla a uplne KO, akákoľvek zmena polohy, svetlo hocičo mi isla hlava prasknut a bolo mi na grcanie... Brali ma hned na pohotovost. To boli 90 te roky. Žiadne vyšetrenia len ma prezrela a davali mi paralen za 3 dni to prešlo. Ale tu bolest si pamatam dodnes nikdy potom som ju uz nezazila ani zažiť nechcem .....
@dollyzv skoré uzdravenie
@dollyzv super ze ste boli. Ja si pamätám ked som mala asi 8 boli sme s rodičmi na záhradke. Ma ti chytila taka silna bolest hlavy, som si len ľahla a uplne KO, akákoľvek zmena polohy, svetlo hocičo mi isla hlava prasknut a bolo mi na grcanie... Brali ma hned na pohotovost. To boli 90 te roky. Žiadne vyšetrenia len ma prezrela a davali mi paralen za 3 dni to prešlo. Ale tu bolest si pamatam dodnes nikdy potom som ju uz nezazila ani zažiť nechcem .....
@lb1984 aj maly tak, svetlo mu tiež vadí,vcera večer mu uz začala stúpať teplota, dnes rano uz 2x zvracal :( snad sa nic nezanedbalo..ale stale ho hlavka boli od soboty :(
@dollyzv vyzera to na migrénu. Áno, aj u tak malých detí sa stáva. Ak ma migrénu, žiaľ obyčajne lieky od bolestí nepomôžu. Migréna trvá aj 3 dní. Pri migréne su aj zvýšené teploty.
@lb1984 aj maly tak, svetlo mu tiež vadí,vcera večer mu uz začala stúpať teplota, dnes rano uz 2x zvracal :( snad sa nic nezanedbalo..ale stale ho hlavka boli od soboty :(
@dollyzv och to ma mrzí a hlavne viete čo to približne je. Nech sa mu uľaví, drobcovi 😞 a ty si to zvládla dobre, neprehnala si nič, svoje deti vnímame každá citlivo. Veď my sme šli aj kliešťa vyberať na pohotovosť, zdá sa to ako maličkosť ale sranda to nie je. Pri deťoch radšej 100x zbytočne ísť ako sedieť a čakať doma

@dollyzv isla by som na pohotovost, hoci aj na druhy kraj republiky. Bolest hlavy u dietata a takato silna napriek liekom nieje v ziadnom pripade normalna