Nevysvetliteľná silná bolesť hlavy 5-ročného dieťaťa. Čo robiť?
Ahojte zienky, som trochu zúfalá..v okresnom meste nám zrušili detskú pohotovosť, do krajského mesta na pohotovost sa neviem pól dňa dovolať a potrebujem sa poradiť s niekým skúsenejším ci nemá takú skúsenosť so svojim dieťaťom.. vcera cely den vsetko ok a večer ked sme prišli z obchodu domov, 5rocny synček sa začal sťažovať na silne bolesti hlavy,sle take ze az plakal a prosil nech to prestane (hlava ho nikdy zatiaľ nebolievala, len pri horúčke trochu z vyčerpania) dala som mu nurofen a asi po hodine a pól zaspal..dnes rano sa zobudil ze ho stale pobolieva hlava ale menej, do 10tej sa to rozbehlo uz zase moc čiže zase som mu dala nurofen, po asi 15tich minútach sa pozvracal od bolesti asi s kombináciou nurofenu..na zvracanie mu bolo aj vcera pred podaním nurofenu..hlava ho zase začína bolieť po 4hodinach od podania lieku od bolesti , prakticky od vcera večera len leží, lebo ked sa posadí tak ho hlava boli :/ inak sople, kašeľ, horúčku nema, nepríde mi to na virózu a uz mam všelijaké katastrofické scenáre v hlave najmä ze ho viac boli hlava ked zhone krk (bradu k hrudníku)..ak by to aj bola migréna u tak maleho dieťaťa tak po lieku a spanku by malo byt lepsie, len uňho ho trvá druhý den :/ dodám ze bolesť hlavy ma hlavne na temene resp navrchu hlavy tlak a po bokoch vraj pichá, prosim vás, nestretli ste sa s niečím takým u seba/svojich detičiek? Napada ma este ci to nemôže mat z krku, ale nemá ani telefón ze by bol zohnutý ani nieje dlho v jednej polohe ked sa hra, ze by mal krk z niečoho preťažený, tak ja neviem :/ dakujem vám za komentáre k veci
@dollyzv a ste hospitalizovani?
@barborka1414 boli sme vcera na pohotovosti,resp na dvoch, spravili vyšetrenie zevraj krv ok, na meningitídu nemá dane príznaky a poslali domov..od rana zvracal z vody, od vcera nejedol, išli sme k našej Dr lebo sa mi zdalo ze tie bolesti ma este horsie( možno aj kvôli tomu ze kvôli zvracaniu sa mi nepodarilo mu dat nurofen) ta ho prezrela , vzala moc a ze je silno dehydrovaný aj tie bolesti hlavy ze sú ozaj asi silne lebo maly sa az zajakával od bolesti, tak vypísala lístok na hospitalizáciu..pobalila som nás a sme tam kde vcera..ďalšie vyšetrenia, infuzia na rehydrataciu, novalgin do žily proti bolesti a čakáme kým stecie 5hodinova infuzia..Dr vravela ze po infuzii ak mu bude lepsie môžme ist domov ze ro na hospitalizáciu nevidí,maly sa uz cíti trosku lepsie, viac komunikuje, uz nieje len ako taka zelenina ako bol doobeda..fakt hrozný pohľad, plakal skoro pri každom pohybe hlavy, najhoršie bolo ked sa mal z ľahu posadiť..nevedia co to je, podľa nich nejaká viróza :/ teplotu ma zvýšenú od vcera poobedia co sme tu boli 37,5…ja uz rozmýšľam nad kadečím co by to mohlo byt, ci ucho, zuby alebo bohvie co..😔 ked takého len ta hlava boli, zuby ani uška ani krk ho neboli..
@barborka1414 boli sme vcera na pohotovosti,resp na dvoch, spravili vyšetrenie zevraj krv ok, na meningitídu nemá dane príznaky a poslali domov..od rana zvracal z vody, od vcera nejedol, išli sme k našej Dr lebo sa mi zdalo ze tie bolesti ma este horsie( možno aj kvôli tomu ze kvôli zvracaniu sa mi nepodarilo mu dat nurofen) ta ho prezrela , vzala moc a ze je silno dehydrovaný aj tie bolesti hlavy ze sú ozaj asi silne lebo maly sa az zajakával od bolesti, tak vypísala lístok na hospitalizáciu..pobalila som nás a sme tam kde vcera..ďalšie vyšetrenia, infuzia na rehydrataciu, novalgin do žily proti bolesti a čakáme kým stecie 5hodinova infuzia..Dr vravela ze po infuzii ak mu bude lepsie môžme ist domov ze ro na hospitalizáciu nevidí,maly sa uz cíti trosku lepsie, viac komunikuje, uz nieje len ako taka zelenina ako bol doobeda..fakt hrozný pohľad, plakal skoro pri každom pohybe hlavy, najhoršie bolo ked sa mal z ľahu posadiť..nevedia co to je, podľa nich nejaká viróza :/ teplotu ma zvýšenú od vcera poobedia co sme tu boli 37,5…ja uz rozmýšľam nad kadečím co by to mohlo byt, ci ucho, zuby alebo bohvie co..😔 ked takého len ta hlava boli, zuby ani uška ani krk ho neboli..
@dollyzv preco mu neurobia MR hlavy? Chudacik
@dollyzv no drzim palce a zelam skore uzdravenie, hlavne sa nenechat odbit a ziadat dalsie vysetrenia.
@dollyzv Ja to vidim na virusovu meningitidu. Hospitalizovala by som dieta. Treba minimalne lumbalnu punkciu a mozno aj dalsie vysetrenia. Drzim palce...
@dollyzv nemôže to byt spôsobené aj obyčajnou dehydrataciou? Viem stupidna otázka asi .... len naša kardio mi spomínala ze mrnava moze mat bolesti hlavy, slabosti kvoli zlému pitnemu režimu a ze ked sa to nezlepší na endokrinologiu mame ist..... ako sa synček cíti? Mate bližšie info? Velmi ma to mrzí co si zazivate a držím prsty nech vas dobre diagnostikuju.
Vraj ked mu zaberá nurofen na bolesť tak to neurologické nebude..meningitidny vraj nieje, ze tam by boli neurologické príznaky.a tiež ze ten nurofen by nezabral..vidia to na covid aj ked test vyšiel negatívny, vraj aktuálne mutácie uz vela antigenovych testov nezachytí..partnera zložilo ako sme prišli z nemocnice domov, chorý je ako pes tiež ho boli hlava, mne sa tiež trochu moce a cítim ze na mna nieco lezie, takze asi to naozaj moze byt covid alebo viróza ked sa to nalepilo aj na nás..drobca boli aj čelo odkedy nas prepustili z nemocnice a od rana sa mu tiež motá hlavka..ale od soboty poriadne nejedol, takze to pripisujemvaj tomu ze je proste vyslabnuty a chorý, uboleny..sledujeme, ak sa stav zhorší tak bežíme naspäť..uz som dva krát volala na pohotovosť od vcera, plus našej Dr..mame sledovať a v prípade zhoršenia stavu /bolesti prísť ak by lieky nezaberali
@dollyzv nemôže to byt spôsobené aj obyčajnou dehydrataciou? Viem stupidna otázka asi .... len naša kardio mi spomínala ze mrnava moze mat bolesti hlavy, slabosti kvoli zlému pitnemu režimu a ze ked sa to nezlepší na endokrinologiu mame ist..... ako sa synček cíti? Mate bližšie info? Velmi ma to mrzí co si zazivate a držím prsty nech vas dobre diagnostikuju.
@lb1984 myslím ze aj to dosť tomu prispelo, lebo dosť ožil ked mu tiekla ta infuzia, práve preto nás aj pustili domov..ze ak by to bolo naozaj nieco vážne alebo meningitida, ze by mu ziadny roztok ani novalgin nezabral..s krkom tiež nemá problém, cvičili s ním uz 3 rôzne dr ci to nieje meningiticky
@lb1984 myslím ze aj to dosť tomu prispelo, lebo dosť ožil ked mu tiekla ta infuzia, práve preto nás aj pustili domov..ze ak by to bolo naozaj nieco vážne alebo meningitida, ze by mu ziadny roztok ani novalgin nezabral..s krkom tiež nemá problém, cvičili s ním uz 3 rôzne dr ci to nieje meningiticky
Tak partnerovi vyšli akurát 2 pozitívne covid testy, hlava ho tiež začína kvalitne bolieť takze asi mame jasno :/
@aurora33 To je tvoj nazor. Uz len dufaj, ze ked bude mat taketo tazkosti tvoj pribuzny, poslu ho s usmevom na perach domov... 😀
@janickadr to nie je môj názor, píšem to na základe toho, čo tu písala autorka. Krv ma ok, vyšetrili ho viackrát a meningitída to nie je. A ty napíšeš že je to meningitída. Zase netreba robiť z komára somára a treba citat. Nič iné v tom nehladaj.
@janickadr to nie je môj názor, píšem to na základe toho, čo tu písala autorka. Krv ma ok, vyšetrili ho viackrát a meningitída to nie je. A ty napíšeš že je to meningitída. Zase netreba robiť z komára somára a treba citat. Nič iné v tom nehladaj.
@aurora33 aj moj syn mal krv v poriadku a meningitidu mal, niekedy nastupia meningealne priznaky neskor, co ale nemusi byt autorkin pripad, moze to byt ten kovid
@simsalabim autorka už napísala že po vyšetrení im vyšlo že to nie je meningitída, takže mi prislo zbytočne keď tu nejak janicka straší a zbytočne zahlcuje diskusiu. A ano radšej sa ísť dať vyšetriť, ale keď to viac lekárov vylúči, tak proste NAČO to tu dookola opakovať, nie?
@simsalabim autorka už napísala že po vyšetrení im vyšlo že to nie je meningitída, takže mi prislo zbytočne keď tu nejak janicka straší a zbytočne zahlcuje diskusiu. A ano radšej sa ísť dať vyšetriť, ale keď to viac lekárov vylúči, tak proste NAČO to tu dookola opakovať, nie?
@aurora33 Nestrasim, konstatovala som, dieta som nevysetrila. Bezna virusova meningitida .ma spravidla vsetky laboratorne vysetrenia krvi v norme. Dieta ma evidentne virozu, ako som pisala. A hranica medzi meningitidou a drazdenim meningov je velmi tenka... Uz nebudem zahlcovat, drzim palce, nech v pohode zvladnete v buducnosti stav, ked bude vlastne vlastne dieta ci vnuca zvracat ostosest a plakat pre bolesti hlavy... Koniec zahlcovania a strasenia...
@simsalabim ale ja suhlasim že ano urobiť vyšetrenia Ved to je ok. Tu aj boli robené a čo som citala tak opakovane. Len janicka strašne rada podprahovo straší, keď s ňou človek nesúhlasí. Veľmi nepríjemná osoba.
@simsalabim ale ja suhlasim že ano urobiť vyšetrenia Ved to je ok. Tu aj boli robené a čo som citala tak opakovane. Len janicka strašne rada podprahovo straší, keď s ňou človek nesúhlasí. Veľmi nepríjemná osoba.
@aurora33 janickadr nepríjemná? Straší? Nepríjemná si tak akurát ty a komunikujes pod úroveň ..
@aurora33 janickadr nepríjemná? Straší? Nepríjemná si tak akurát ty a komunikujes pod úroveň ..
@dennissa16 tvoj názor. Môj je iný a stojim si za ním.

ked som mala asi tolko ako vas syn mala
som extremne silne migreny.. maminu strasili najhorsim.. tiekla mi vkuse krv z nosa obrovske bolesti hlavy.. zistili, ze potrebujem okuliare a diagnostikovali mi migrenu asi v 5/6tich rokoch..