Nevysvetliteľný pľač novorodenca
Ahojte mamicky.po narocnom tehotenstve mam narocne babo.vela place krcovito a po kojeni si neodgrgne vzdy.brusko je nafuknute bolave.sab simplex pomahal ,uz brusko bolo makke ale aj tak plakalo vela.teraz uz aj pocas kojenia je nekludne a place :( kupili sme coli prev,ake mate skusenosti?ma mesiac,iba kojim a uz nejem ovocie zeleninu mlieko.....co mam este robit.place s prestavkami cely den nie len vecer 3hodiny ako to pri kolikach byva.pribera takze papa.co vam pomohlo mamicky pomozte mi :( denne spim 3hodiny...
ak je to kolika dodam
tak dobre je aj masirovat chodidla jemne
@papricka33 pritulit ano, aj ponosit, ved aj ja som nosim a mojkam svoj poklad. ale nepovazujem za spravne naucit ho mat permanentne na sebe a nepovazujem to za spravne ani z hladiska jeho vyvinu 🙂
jo a este pomaha tepla nahriata plienka na brusko, hlavne vecer po kupani, ale kludne aj inokedy, ked dieta velmi place.. vyskusane hlavne na chlapcov, segra tak riesila koliky.
@katrin21 dovolim si nesuhlasit,ze bude chciet byt stale na tebe.. Kym bola mala.kolikova,velmi vela sa nosila,casto spala pri mne a j vzdy,ked mala aj neskor soplik ci bola po ockovani. Ako rastla,zacala objavovat svet a uz nepotrebovala byt tolko nosena. Chcela si ho preskumat sama. Neskor sa to upravilo a nebola o nic viac nosena ako syn,ktory v prvych mesiacoch tolko noseny nebol lebo vydrzal v kociku ( ja som mala.pekne perujuci,ziadne tie tvrde moderne hebeda) a nemala.som pri nom.nosic,takze len kolko vladali ruky,vo teda neboli ziadne hodiny,vzdy len minuty (mimo dojcenia,no pri nom.som.aj tak sedela).
A musim.povedat,ze menej noseny syn je teraz viac pritulnejsi ako viac nosena dcera,hoci je starsi. Ale to je skor povahou ako nosenim( si myslim).
Ja som.ich nosila tolko,kolko mi hovorilo materinske srdce,ze dieta potrebuje. Nastastie som taketo stranky nepoznala ani tych casakov vela nenacitala.. Chvalabohu.
Aj my sme si tým prešli a som rada že to máme za sebou, nám pomohol len infacol. a čas. Cajiky, krémy kvapky, sirup, masirovania.. nič nepomáhalo Prvé dva mesiace boli fakt ťažké, tretí sa to dalo "samo" dokopy, držím palce.
@anakristina ano presne viem co prezivas😮 ty koki ked si spomeniem...vtedy som si povedala ze druhe najskor o 5 rokov....po 2 rokoch som zmenila nazor ☺ ono teraz musis byt na prasky, sak ja som revala, nervy chytala, stochuti som mala ho niekam šmarit-fakt...pomahal vysavac, fen,vozenie v aute...didnes sa smejeme ze dieta na gombik...pustis vysavac a stichol 😂😂😂😂 a este som pocula ze vraj pomaha biely šum...da sa to stiahnut na uloz to...ako ked zrni telka vraj to ukludnuje...neviem druhe dieta je totalny opak....😇
@1234lubka no ja by som toto este raz nerada zazila.ja jej odsavam sopliky s tym odsavacom co das na vysavac.uplne sa uvolni a stichne 🙂 ale vyplnem a reve zas 🙂
My sme kvapkali pravidelne bio gaiu a coliprev, aj hadičky sme dávali keď už bolo najhoršie, ale po 3 mesiacoch všetky ťažkosti zo dňa na deň prešli..
možno má ešte nezrelú nervovú sústavu, nevie dosť hlboko zaspať, potom sa nevyspinká a možno má aj bolesti hlavičky (podobne ako dospelý keď sa nevyspí) to spustí ´další plač, vyčerpanie, a kolotoč je tu, môj syn bol taký a v podstate dodnes je plačlivý typ, všetko rieši plačom má 8,5r. 🙂 je náladový, akurát už spí lepšie ako miminko, vtedy som len zázrakom neskončila na psychiatrii
mne pomohlo mať ho stále pri sebe, jedine tak bol aspoň trošku kľudnejší, spal len v kočiariku, ktorý som tlačila (nesmeli sme zastať), boli to ťažké časy, ale prešlo to, dnes ho ráno budím do školy čo tak tvrdo spí
Neviem či mu dávaš vitamín D. Ked sa narodila moja dcérka nám prvý mesiac nevysvetliteľné plakala. Každý večer od šiestej do desiatej. Dávala som jej infacol. Ale stále som mala pocit že to nie je kolika. Dcerka má už štyri roky a asi pred mesiacom som čítala článok že vigantol čiže vitamín D môže toto u deti spôsobovať.
@anakristina ešte keď sa rozpráva o tých zvukoch... počula som že je ,,dobrý,, zvuk maternice 🙂 predávajú macka za 40 eur a že je to vraj pecka, že to strašne deti ukľuňuje.
Ja osm to nekúpila, ale našla som si zvuk maternice na youtube 🙂 ale u nás to moc nezabralo, lebo môj je 5,5 mesačný :D tak možno bábo malinké na to zabere ;)
@anakristina ahoj čítala som len Tvoj príspevok. Mala som presne to isté s 1.dcérou. U nás sa prerevala prvým rokom takto. Nepomáhalo nič. Zdravotne nezistili nič😔 Musela z toho vyrásť. Prvýkrát som prespala 5 hod. keď mala 2 roky a to bola jednorázová záležitosť. Teraz bude mať 10 a vyspávala by jedna radosť 😀 Zapoj všetkých čo môžeš nech Ti pomáhajú. Nie je to Tvoja chyba a nie si neschopná matka!!!! Kto niečo také neprežil ten nikdy nepochopí tie pocity bezmocnosti a zlyhania čo takíto rodičia zažívajú. Deň som mala rozdelený do 6 hodinových úsekov a modlila som sa, aby som ten úsek prežila. Spodní susedia si museli kúpiť štuple do uší ak sa chceli vyspať a na ulici sa na mňa pozerali ako na vraha, ona neplakala ona revala.
Poradili nám ešte také CD čo sú tam nahraté zvuky matkinho tela počas tehotenstva ako ich počuje bábo - zháňali sme cez známych vonku, ale vtedy sa nepodarilo. A ešte skúsiť baby pearls - probiotiká. Dostali sme sa k nim náhodou na odporúčanie gastro pri druhej dcére (4) pri nafukovaní bruška. Píšu, že ho môžu aj bábätká. U nás výrazné zlepšenie. Držím palce. A určite si zožeň pomoc.
oprava: ako na vraha na mňa pozerali nie susedia, ale cudzí ľudia na ulici. Nedalo sa ísť do obchodu. Na vychádzku iba kolo bloku. Tých poznámok čo som sa napočúvala, že čo robím s tým deckom a či mu dávam jesť a čo mu je, a od úplne cudzích ľudí na ulici 😢
@anakristina heh no to som mala to iste 😊 teraz sa ti to zda ako tragedia ale casom uvidis sama😊 zacne sa usmievat,hrat sa, robit radost 😀 ked som cakala druheho tak som cakala rovnaky scenar. Proste som si povedala ze prezila som jedno prezijem aj druhe take aklop klop teraz verim aj na dobre babatka, lebo neverila som☺ starsi dodnes ma svojsku povahu, stale ho treba uspavat, furt spi z nami na posteli ale nevymenila by som. Z braceka sa velmi tesi...ziadna ziarlivost
Skus pit kysle -acidofilne mlieka. Tym sa udajne aj niektorym babatkam polepsi. Nie obycajne. Stiahla som si aplkaciu Baby sleep-a su tam zvuky ako vysavac, maternica,pracka,zvonkohra...takze v koncoch som si nastavila natom dlzku hrania a nosili sme sa a "sss" pomerne hlasno do uska a pevne zovretie.dotera-ked nevie zaspat -pomoze mi len ho pevne pritisnut k sebe...aj nasilu a utisi sa zachvilu. My sme frcali tiez 4 kv.rano BioGaia a pred krmenim Espumisan 25kv. Vela trpezlivosti zelam. Moj mal rad na odgrgnutie polohu-ze som si ho akoby prehla cez koleno...a hned odgrgol. Na pleci sa mu nedarilo.

Nedávno som zažívala niečo podobné, mam 8 týždňové babo, cele noci sme preplakali, skoro som sa psychicky zrutila aj v nemocnici sme boli s diagnozou kolika nas pustili a vraj len vydrzat, mala casto kaka a pritom place ale uz sa mame lepsie, vysadila som hlavne fenyklový čaj aj ostatné bylinkove a pomohlo, pred kazdym papanim davam 1 ml espumisan, kazdy den biogaiu a hlavne som sa ukludnila a je kludna aj dcerka, tiez som nechcela prestat kojit aj ked manzel na mna tlacil kvoli tomu sme sa casto hadali z coho boli zas len nervy. A este davam malu aj na brusko, hlavne ked si neodgrgne lebo na brusku si neskor odgrgne a neomina ju to v brusku a necham ju tak aj spat ked je spokojna a cvicte s nozickami.