Nezahojený pupík u 5 mesačného bábätka

alexandra47
9. dec 2019

Dobry den mamicky, prosím uz som neskutocne zufala a nikde na internete som nenasla, ze by mal niekto podobny problem. Syncek ma 23 tyzdov a stale mame problem s kozickou na pupiku. Robili sa mu na nej akoby supinky, ktore ked som dala prec sa urobili znova a niekedy to pod tym neboli vyhojene, najma v strede a v hornom zahybe. Bol nam predpisany Bactroban, ten pekne pomohol ale akonahle sme ho vysadili problem sa vratil. Navyse kozicka je stale zacevenana. Nasledne nam predpisali Fucidin, ten pomohol, kozicka uz bola pekne zacelena a len mierne cervena. Po vysadeni sa to vsak opat zhorsilo a pupik je teraz velmi intenzivne cerveny a kozicka mokva, tvoria sa prasklinky. Nepomaha nic, davala som repik, hypermangan na dezinfeciu. Je to zacarovany kruh, vytery su ok, pravidelne to konzultujeme s pani doktorkou. Ja uz vsak nevladzem, strasne ma to trapi ze to stale nema zahojene. Pripajam foto pred mesicom, pred 5timi dnami a teraz. Prosim mate skusenost?

silvi70
9. dec 2019

Ahoj, pridaj sa do skupiny Zdravotníci na MK - mohla by ti pomôcť @dextella14

alexandra47
autor
9. dec 2019

@silvi70 dakujem krasne, uz som sa pridala a napisala aj tam

alexandra47
autor
9. dec 2019

@dextella14 mali ste prosim podobny problem?

dextella14
9. dec 2019

@alexandra47 nemali ale ja som kozna dr

Treba zobrat ster z koze pupka na kultivaciu a preliecit dieta zrejme aj celkovymi atb

mimimoje
9. dec 2019

My sme mali podobný probém, detská nám niečo dávala, to ale nepomohlo, tak sme išli kožnej. Aj u nej prvá liečba nezabrala, až druhá, žiaľ, nepamätám si, čo to bolo, viem, že v jednom sáčku sme mali prášok a to som zalievala vodou a ešte nejaká masť. Je to už 10 rokov, tak neviem presne čo. Jednoznačne treba ísť na kožné. My sme mali aj očkovanie odložené pre tento problém.

alexandra47
autor
9. dec 2019

@dextella14 dakujem, stery mame vzdy ok tak tomu nerozumiem, pravidelne nam beru kazdy mesiac

@mimimoje dakujem, ste prva na koho som natrafila, preluskala som cely internet a nenasla vobec nic, my sme uz po ockovani, som rada ze sa vam to preliecilo

dakujem vam vsetkym za rady