icon

Nezaočkované 1,5-ročné dieťa bolo v kontakte s dieťaťom, ktoré má kiahne

mama4444
13. nov 2022

Dobrý deň prosím vás maminky má to nejaké následky ak dieťa ktoré nebolo zaočkované na kiahne ma jeden a pol roka bolo v kontakte s dieťaťom ktoré kiahne má. počula som že to je lepšie keď dieťa čím menšie tým lepší priebeh , neviem čo je na tom pravdy.
Aaa ako sa vyvarovať Jazvyčkám ďakujem 🙂

jarmila2010
13. nov 2022

dcera nemala,ani 2r,ked ich prekonala a znasala ich ovela lepsie,ako o 3r starsi syn...akurat dve noci ju dost kiahne svrbeli..nato odporucam si zohnat nieco ucinnejsie,ako fenistil..a co sa tyka jaziev...mali ich dost po tele..aj ked si ich neskriabali nejako a nestrhali..ale postupom casu im vsetky zmizli

heln
13. nov 2022

@mama4444 malemu ostrihat nechty na kratucko, medzitym si v lekarni kupit nieco na teplotu, na natieranie odporucam tannal hermal lotion (nepamatam presne nazov), hypermangan na kupele a predpisat od pediatra fenistil kvapky.
netreba robit dopredu paniku, vacsina deti to zvladne bez problemov, ani nezostanu jazvy.
dolezite je ale fakt zostat s dietatom doma minimalne tyzden a nechodit von, aj ked sa ma dieta dobre, imunita je oslabena, aby tyzden po vylieceni kiahni nechytilo anginu alebo hocico ine.

jaga18
14. nov 2022

Dcéra mala kiahne ako 4 mesačná. Mala veľmi ťažký priebeh. Naproti vtedy 5 ročný syn mal to nemal zďaleka tak zlé. On to zvládol v pohode doma, teploty do 39 len 3-4 dní, ako bežné ochorenie.

mama4444
autor
14. nov 2022

@heln dakujem 🙂

kacena4
14. nov 2022

nie je pravda cim mensie tym lepsi priebeh, dcera nemala ani rok ked dostala kiahne a skoncili sme v nemocnici na ativirotikach je to individualne

gubka71
14. nov 2022

@mama4444 suhlasim s @heln az na to mlieko..obe deti mali kiahne hned po sebe a tie vyrazky ,ktore mali natrete mliekom sa dlhsie hojili.

basska_b
14. nov 2022

Kamoskine decka mali kiahne ako 3.5 a 1rocne. 1rocny to nemal uplne dobre, ale vraj pomohlia Fenistil kvapky. Vtedy sa totiz neskrabal. Inak, je sanca, ze sa ti vobec nenakazil. Lebo pocula som o deckach, ktore boli aj v kontakte a nedostali... dostali az okolo 6. narodenin, to je taky kiahnovy vek s dobrym priebehom

kittykat22
14. nov 2022

@mama4444 nejake jazvy su sucastou procesu - nie je mozne sa im vyhnut. Mozes natierat, kupat ale nieco aj tak ostane. Je dobre, ze to ma dieta ked je mensie - lahsi priebeh. V pripade, ze by tam bol nejaky minimalny vysyp tak pocitaj, ze sa mozu kiahne neskor este raz opakovat 😐