Nie sú lieky pre bábätko príliš zaťažujúce?
Mám malé bábätko ma mesiac a mám pocit, že jej dávam už príliš veľa liekov a kvapiek. Každé ráno dávam probiotiká Pegaso, do každého mlieka Coliprev, pred kŕmením SAB Simplex, k tomu máme od lekára Fenistil kvapky 3× denne a ešte aj Gastronux sirup na bruško/reflux.
Všetko je buď odporúčané alebo priamo predpísané lekárom, ale aj tak mám v hlave stále otázku:
👉 Nie je toho na tak malé telíčko veľa?
Niekedy mám pocit, že namiesto bábätka kŕmim lekáreň. Na druhej strane ju bolí bruško, tlačí, plače a nechcem ju nechať trápiť sa 💔 pije UM beba ÁR ma reflux
Máte to niektorá podobne?
– Pomohlo vám niečo viac než ostatné?
– Nechali ste si len jedny kvapky proti kolike?
– Alebo to časom samo prešlo a kvapky ste vysadili?
Budem vďačná za každú skúsenosť, lebo už niekedy neviem, či robím dobre 😔
Ďakujem každému, kto sa ozve 🤍
@sara8h prečo píšeš cez AI?
Ahoj, nie som pediater...kombináciu: zahušťovacieho mlieka (Beba AR), 2 rôznych simetikónov (Coliprev + SAB), sirupu na reflux (Gastronux) a ešte Fenistil 3× denne + probiotiká. ale za mna je toho vela.. fenistil za mna uplne odveci- to neviem k comu odporucil a dvoje rozne na prdy tiez by som nedala... mas dva problemy a to koliku a reflux... nasim detom sabsimplex na prdy vobec nesedel, ani coliprev az espumisan.. a na reflux mlieko + sirup je ok, plus probiotika pokial ma normalnu stolicu az tak pravidelne, neviem... na povazenie.. ale nie som pediater, len mi toho pride vela
@sara8h lekári niekedy len riešia všetko liekmi. Skúšali ste sa naučiť masáže bruška ? Robia sa pred papanim aby sa rozhýbali čreva, kŕmiť vo vyvysenej polohe a nosiť bábätko v nosiči a podobne ? Skúšajte aj iné alternatívy s trpezlivosťou. Problémy s trávením prejdú do 3-4 mesiaca keď sa lepšie vyvinie trávenie ale dovtedy treba mať trpezlivosť. Skúste sa spojiť ešte s niekým iným ako pediatrickou. Alebo s inou pediatrickou, každá má svoje postupy a niekto iný vám poradí lepšie
Fenistil 3x denne kvôli čomu? A ináč, aj za mňa je to veľa. A ešte aj keď to nepomáha. Skúsila by som polohovať bábätko, veľa ho nosila, kŕmila na etapy, masirovala...a skôr ako lieky, by som skúsila iné mlieko. Veľa deťom práve Beba nesedí.
Ahoj, nie som pediater...kombináciu: zahušťovacieho mlieka (Beba AR), 2 rôznych simetikónov (Coliprev + SAB), sirupu na reflux (Gastronux) a ešte Fenistil 3× denne + probiotiká. ale za mna je toho vela.. fenistil za mna uplne odveci- to neviem k comu odporucil a dvoje rozne na prdy tiez by som nedala... mas dva problemy a to koliku a reflux... nasim detom sabsimplex na prdy vobec nesedel, ani coliprev az espumisan.. a na reflux mlieko + sirup je ok, plus probiotika pokial ma normalnu stolicu az tak pravidelne, neviem... na povazenie.. ale nie som pediater, len mi toho pride vela
@krasneleto Coliprev nie je simetikon...Ti je uplne iny mechanizmus ucinku.
Osobne si myslim, ze je to vela, Fenistil by aom vyhodila na 100% ako prvy, to ma to dieta asi len otupit, aby tolko neplakalo. Podla mna. Lebo nasa pediatricka hovori, ze to ide cez mozog, ten ucinok a je to antihistaminikum v prvom rade, ale vedlajai ucinok je aj to, ze vyvolava ospalost, teda trochu ukludnuje.
Teda, my sme mali druhe dieta priserne kolikove, do roka sme sa trapili, ziadne 3 povestne mesiace a dalsi rok s prikmami uz to bolo kusok lepsie. Vyskusali sme vsetko, ale nie takto naraz. Bolo ale kojene. Vysetrene mala aj intoleranciu na laktozu a ABKM, vsetko negativne, tak som nakoniec vysmarila vsetky lieky a pila ciste mlieko. Masaze, samozrejme, ze sme skusali, vsetko, co sa dalo...
Bolo to nezrelym traviacim systemom a este poznamocka, ked sa narodila, tak mala v zaludocnom obsahu zisteneho Enterococca, ale nevyznamne, ja si myslim, ze pocas porodu ako sa napila plodovky alebo co. Liecila som sa v kuse na nejake koky...☹. No a ta flora asi nebola ok. A trvalo, kym sa to dalo do poriadku. Drzim palce.
@sara8h ahoj, my sme davali kombinaciu espumisan, coliprev a probiotika, najviac pomohla zmena mlieka na kendamil comfort a cas, fenistil vo vasom pripade nie je indikovany (vas pediater bude asi z tych, co aj na sople dava pamykon), ostatne by byt aj mohli, aj tak to casom nebudete uz davat vsetko, treba si dat pozor na primes krvi a hlienu v stolici, potom by mohlo byt podozrenie na abkm. Sab simplex alebo espumisan sa nevstrebava, to by som ani neratala ako nejaky “liek”, ale pomaha to. Najviac vsak pomoze cas. Drzim palce🙂
Kvôli čomu berie mesačné dieťa Fenistil? ... to ostatné OK, ale Fenistil?
Je toho dosť .Keď mala dcéra kolíky dávala som jej aj coliprev predtým sabsimplex aj to na vyžiadanie od lekárky.Ona sama mi ich neponukla asi vedela prečo .Nepomáhalo jej to .Dávala som jej Nutrilon Comfort Colics a raz som jej nedala žiadne kvapky do toho .A zrazu sa vykakala a prespala mi prvú noc .

lekarka vie co robi. neboj sa.