icon

Nie sú to potničky, ani osýpky. Do kolektívu nesmieme

meryska
5. sep 2012

Ahoj, zasa nas trapia kozne problemy. Syn sa vysypal (1 a pol roka) na zadocku, stehnach a chrbte, uz aj na brusku mu to zacina. Bola som u lekara a fakt ma vedia dozrat vyjadrenia typu: co je to vam neviem povedat. infekcne to nevyzera ale do kolektivu nechodte. druha veta bola: vyzera to na infekciu ale nie osypky alebo tak. a vraj mozem cakat hocico, mozno teploty mozno sa to zhorsi... (neviem ci to len moja lekarka je taka a mam ju zmenit).
Nemali ste niekto nieco podobne?

molka
5. sep 2012

@meryska takú pediatričku by som hneď zmenila. Moja bola raz vyhádzaná a naša pediatrička povedala, že keďže nevie určiť, z čoho to môže mať, pošle nás na kožné. Inokedy keď sa vyhádzala, pediatrička na to pozrela a hneď vedela určiť 6.chorobu. Vyrážky môžu znamenať kopec vecí a pokiaľ ich pediatrička nevie diagnostikovať, mala by vás poslať na kožné.

moon1979
5. sep 2012

@meryska
a ked si nevie rady pediater, preco ta neposle koznej? snad uz kozna ti nepovie, ze nevie co to je ... ja by som zmenila pediatra ... ak okrem zapaleneho hrdla a prieduskoveho kasla na ostatne zakladne veci povie ze nevie co to je, tak by som urcite u nej nezostavala ...

sintra
5. sep 2012

Ako vyzera ten vysyp? Mozes to odfotit?
Chodte priamo na kozne.

meryska
autor
5. sep 2012

vysyp je jemny skoro to vyzera jak potnicky, a mate pravdu uz som volala koznej a sme objednany na dnes, tak uvidime

boska79
5. sep 2012

Nema to z plienok?

meryska
autor
5. sep 2012

@boska79 to by snad doktorka spoznala, a ma to aj na hrudi a nozickach ale poredsie

sintra
5. sep 2012

a vyrazky su biele alebo cervene? Mozu to byt molusky. To je virusoveho povodu.

meryska
autor
5. sep 2012

@sintra fuuu ha, kukla som to ale nevizera to nastastie na to. su to cervene skvrnky ako keby sa robilo mini akne bez bieleho vrchu

katren
5. sep 2012

@meryska akoze infekcne to nevyzera a v druhej vete ze to vyzera na infekciu?????to si snad robi srandu......mala vas poslat minimalne na kozne a teda ked sa ani rozhodnut nevie, co ma povedat, tak dovi dopo 😉

maznacik007
5. sep 2012

@meryska nema to siestu chorobu....? nemal predtym teplotu? alebo mozno infekcna mononukleoza...

meryska
autor
5. sep 2012

je to tazko vidno ale snad 🙂 toto je chrbatik a "sunka"

maznacik007
5. sep 2012

@meryska no neviem tak toto by mozno skor vyzeralo na nejaku alergicku reakciu... skus fenistil kvapky alebo nejke ine histaminikum, a uvidis... ci sa to zlepsi...

meryska
autor
5. sep 2012

@maznacik007 no uz som z toho jelen, alergiu nema mat z coho, resp. nejedol nic nezvycajne a zacalo mu to vcera a dneska sa to vyrutilo, doktorka tiez alergiu zavrhla

maznacik007
5. sep 2012

@meryska neml nejke teploty predtym., neboli ho v krku skontroluj mu uzliny za usami, ci nema zvacsene, brusko ho neboli...
niekedy moze byt aj vysyp ked ma dieta parazity skontroluj stolicu, mohol v piesku chytit nieco..

meryska
autor
5. sep 2012

@maznacik007 ok skontrolujem plienku, teploty ani nic ine som si zatial nevsimla

sintra
5. sep 2012

toto urcite nie su molusky. Priklanam sa k alergickej reakcii. Infekcna mononukleoza sa takto neprejavuje!

betkavlcekova
5. sep 2012

meryska alergiu nemusi mat len z jedla, nas marek dostal alergiu aj ked sme zmenili avivaz alebo prasok na pranie

maznacik007
5. sep 2012

@sintra no inf.mononukleoza sa prejavuje aj vysypom ale nie takymto ... ja som o nej pisala este pred tym foto... nakolko u nas ju mali v rodine vsetci a s komplikaciami a dlhymi pobytmi v nemocnici... tak viem ako sa to moze prejavit...

januarova
5. sep 2012

@meryska, nezmenila si prasok na pranie alebo avivaz? aj na to to moze byt reakcia. napr. moje deti neznesu persil.
ozaj to vyzera ako reakcia koze na alergen

meryska
autor
5. sep 2012

@januarova uz aj nad tym som rozmyslala, ale vsetko po starom nic vyrazne som nemenila ani kozmetiku ani ja som nic divneho nejedla (kojime sa stale) a ked ma obcas vysyp od slnka alebo po nejakom jedle tak je to trosku ine, no ved snad kozna bude lepsi odbornik nez vseobecna 🙂

ginger_fox
5. sep 2012

@meryska brat finishuje na medicine a v lete, ked som od neho chcela vyjadrenie k synovnu vysypu mi povedal, ze co sa tyka kozneho lekarstva je diagnostika skor tipovacia sutaz 😀

angua27
5. sep 2012

@meryska, tiež sa prikláňam k alergickej reakcii. ja som takýto výsyp mala po penicilíne. kožná vám určite pomôže. a na Tvojom mieste by som vymenila pediatričku. už len to protirečenie v dvoch vetách. 😔

meryska
autor
6. sep 2012

tak nakoniec verdikt koznej: virusove ochorenie, ktore postihuje traviaci trakt, aj ked nemusi hnackovat (vdaka kojeniu) prejavy sa na kozy vysypom, je to bez horucok a teraz je toho kopa vdaka teplemu pocasiu... aspon viem co a ako a pediatra menim na milion percent, dakujem za rady, nakopli ma ist koznej 🙂

maykaaa1122
23. feb 2018

skus bepanthen, je super na ekzemy..alebo ja ho pouzivam aj na suchu pokozku..mne pomaha toto