Nie sú to potničky, ani osýpky. Do kolektívu nesmieme
Ahoj, zasa nas trapia kozne problemy. Syn sa vysypal (1 a pol roka) na zadocku, stehnach a chrbte, uz aj na brusku mu to zacina. Bola som u lekara a fakt ma vedia dozrat vyjadrenia typu: co je to vam neviem povedat. infekcne to nevyzera ale do kolektivu nechodte. druha veta bola: vyzera to na infekciu ale nie osypky alebo tak. a vraj mozem cakat hocico, mozno teploty mozno sa to zhorsi... (neviem ci to len moja lekarka je taka a mam ju zmenit).
Nemali ste niekto nieco podobne?
Ako vyzera ten vysyp? Mozes to odfotit?
Chodte priamo na kozne.
vysyp je jemny skoro to vyzera jak potnicky, a mate pravdu uz som volala koznej a sme objednany na dnes, tak uvidime
Nema to z plienok?
a vyrazky su biele alebo cervene? Mozu to byt molusky. To je virusoveho povodu.
@meryska nema to siestu chorobu....? nemal predtym teplotu? alebo mozno infekcna mononukleoza...
@meryska no neviem tak toto by mozno skor vyzeralo na nejaku alergicku reakciu... skus fenistil kvapky alebo nejke ine histaminikum, a uvidis... ci sa to zlepsi...
@maznacik007 no uz som z toho jelen, alergiu nema mat z coho, resp. nejedol nic nezvycajne a zacalo mu to vcera a dneska sa to vyrutilo, doktorka tiez alergiu zavrhla
@meryska neml nejke teploty predtym., neboli ho v krku skontroluj mu uzliny za usami, ci nema zvacsene, brusko ho neboli...
niekedy moze byt aj vysyp ked ma dieta parazity skontroluj stolicu, mohol v piesku chytit nieco..
@maznacik007 ok skontrolujem plienku, teploty ani nic ine som si zatial nevsimla
toto urcite nie su molusky. Priklanam sa k alergickej reakcii. Infekcna mononukleoza sa takto neprejavuje!
meryska alergiu nemusi mat len z jedla, nas marek dostal alergiu aj ked sme zmenili avivaz alebo prasok na pranie
@sintra no inf.mononukleoza sa prejavuje aj vysypom ale nie takymto ... ja som o nej pisala este pred tym foto... nakolko u nas ju mali v rodine vsetci a s komplikaciami a dlhymi pobytmi v nemocnici... tak viem ako sa to moze prejavit...
@januarova uz aj nad tym som rozmyslala, ale vsetko po starom nic vyrazne som nemenila ani kozmetiku ani ja som nic divneho nejedla (kojime sa stale) a ked ma obcas vysyp od slnka alebo po nejakom jedle tak je to trosku ine, no ved snad kozna bude lepsi odbornik nez vseobecna 🙂
@meryska brat finishuje na medicine a v lete, ked som od neho chcela vyjadrenie k synovnu vysypu mi povedal, ze co sa tyka kozneho lekarstva je diagnostika skor tipovacia sutaz 😀
tak nakoniec verdikt koznej: virusove ochorenie, ktore postihuje traviaci trakt, aj ked nemusi hnackovat (vdaka kojeniu) prejavy sa na kozy vysypom, je to bez horucok a teraz je toho kopa vdaka teplemu pocasiu... aspon viem co a ako a pediatra menim na milion percent, dakujem za rady, nakopli ma ist koznej 🙂
skus bepanthen, je super na ekzemy..alebo ja ho pouzivam aj na suchu pokozku..mne pomaha toto

@meryska takú pediatričku by som hneď zmenila. Moja bola raz vyhádzaná a naša pediatrička povedala, že keďže nevie určiť, z čoho to môže mať, pošle nás na kožné. Inokedy keď sa vyhádzala, pediatrička na to pozrela a hneď vedela určiť 6.chorobu. Vyrážky môžu znamenať kopec vecí a pokiaľ ich pediatrička nevie diagnostikovať, mala by vás poslať na kožné.