icon

Nízka teplota 8-mesačného dieťatka

kamilaslukova
17. nov 2022

Dobrý deň, skúsim sa spýtať aj tu, či niektorá nemáte skúsenosti s týmto, lebo nám nevie poradiť ani naša lekárka, ani na pohotovosti kam som volala...malý bol klasicky chorý, kašel, sopel, teplota okolo 38,5 mal aj crp vyššie 26, nebral atb, doktorka si chcela o 2 dni overiť crp a podla toho až nasadiť lieky...ale on na dalšie ráno skočil do teplôt ako 35,5😳a také nízke teploty si drží doteraz, cez deň má tiež menej, okolo 36,3, ale ako večer zaspí a celú noc má takto nízke pod 36. Máme doma teplo, babušim ho,lebo je aj fyzicky studený, doktorka mu zobrala krv, tá je v poriadku. Že ona nevie, trvá to už 2 týždne a on je každý večer a noc takto studený. Meriam v ritke digitálnym, vystriedala som už 4 teplomery, či náhodou to nebude tým. Nestalo sa Vám to náhodou? Ďakujem za každý tip.

amonet
17. nov 2022

sebe si merala teplotu ked spis?

svetlonos
17. nov 2022

@kamilaslukova
Ahoj ano stalo. Dala som malemu nuroflex od teploty a bolesti pri prerezavani stoliciek, tiez okolo takeho veku. Prisiel mi studeny a teplota 35 stupnov. Mal to viac krat a zrovna dnes mi hovorila kolegyna, ze jej maly mal dned 34,5 Lieky mu dala dr. Tiez je to len v noci. zababusila som ho a zohriala vankus s ceresnivych kostiek, dala ho ku nemu. Stalo sa to zopar x. Niekde som citala, ze je to normalne u babatiek. Nasmu nic nie je 🙂

kamilaslukova
autor
17. nov 2022

@amonet nie, ale napr. starsiemu synovi v nemocnici monitorovali teplotu cely cas aj pocas spanku a taka nizka to naozaj nebola

kamilaslukova
autor
17. nov 2022

@svetlonos dakujem Ti krasne za odpoved 🙂 tak dufam,ze aj u nas to nic nebude, lebo inak je v poriadku, papa, prospieva, len udrie vecer a je ako lad a to mame doma 23 stupnov 🤷‍♀️

katesocka
17. nov 2022

Môj má od narodenia v noci takú teplotu.

lenkakravcova
17. nov 2022

@kamilaslukova 35,9 - 36,9 normotermia normálna telená teplota

Ja mávam 36,4C bežne. Keď mám 36,7C tak to už sa cítim nejako tak divne a väčšinou to je u mn znak, že na mňa ide nejaká viróza..

Ak má teplotu nižšiu, tak by som to riešila s lekárkou.

claudi2011
24. júl 2024

@kamilaslukova ahoj aj si niečo zistila prosím prečo mal tak nízku nočnú teplotu ? Trápi nás to iste až nato že malý nebol predtým chorý.

ikka204
24. júl 2024

Mne raz dr. spomínala, že bábätká môžu na chorobu zareagovať nielen horúčkou, ale dokonca i nízkou teplotou. Ale ďalej sme to nerozvádzali, ako to potom riešiť..

claudi2011
24. júl 2024

@ikka204 áno to viem že po horuckach môže prísť nizka teplota, ale náš malý chorý nebol

kamilaslukova
autor
1. aug 2024

@claudi2011 nie, nikto mi nedal odpoveď na to, má už 2 roky a 4 mesiace a stále mu klesne, už len na takých 36,1 vâčšinou, že uz nejde na tie ozaj nizke teploty. Pytala som sa na to kardiologa,ked som bola so sebou a povedal mi,ze z toho vraj vyrastie🤷🏻‍♀️ale ked sme boli teray na jar hospitalizovani v nemonici a bolo tam hrozne teplo,maly bol spoteny a ako lad a teplota mu isla az na 35,7,tak ma sestricka vysmiala,ze ci sa bojim,ze sa mi podchladi...nuz,takze tak🙈

petuska2222
25. aug 2025

@kamilaslukova dobrý deň
Viem, že je to už stará diskusia, ale vyriešili ste to nejak? Moja malá ma 4,5 mesiaca a tiež mala prv zvýšení teplotu 37,7 a na druhý deň 35..35,5...už sa to takto stalo pár krát, momentálne je len nachladena od brata...

claudi2011
25. aug 2025
@petuska2222

@kamilaslukova dobrý deň
Viem, že je to už stará diskusia, ale vyriešili ste to nejak? Moja malá ma 4,5 mesiaca a tiež mala prv zvýšení teplotu 37,7 a na druhý deň 35..35,5...už sa to takto stalo pár krát, momentálne je len nachladena od brata...

@petuska2222 aj keď otázka nepatrí mne tak odpoviem ja. My to máme stále rovnako. 35,5 -35,9 nočná teplota. Už ma rok a pól a stále rovnako. Nik mi nedal odpoved

kamilaslukova
autor
25. aug 2025
@petuska2222

@kamilaslukova dobrý deň

@petuska2222 ziadny lekar na to nereaguje, kazdy ostane ticho. Ja uz ani nemeriam popravde ma uz 3,5 roka, ale stale je v noci na dotyk studeny a to aj v lete ked mame v spalni 26 stupnov kludne🙄ale u vas po zvysenej teplote to moze byt aj ine,lebo take som sa docitala,ked som vtedy patrala,ze po teplote,alebo po horucke napr na dalsi den je normalne,ze sa moze stat,ze takto zleti dole teplota. Ale u nas to bolo denne🤷🏻‍♀️

petuska2222
26. aug 2025
@kamilaslukova

@petuska2222 ziadny lekar na to nereaguje, kazdy ostane ticho. Ja uz ani nemeriam popravde ma uz 3,5 roka, ale stale je v noci na dotyk studeny a to aj v lete ked mame v spalni 26 stupnov kludne🙄ale u vas po zvysenej teplote to moze byt aj ine,lebo take som sa docitala,ked som vtedy patrala,ze po teplote,alebo po horucke napr na dalsi den je normalne,ze sa moze stat,ze takto zleti dole teplota. Ale u nas to bolo denne🤷🏻‍♀️

@kamilaslukova teplotu mala raz len lebo je nachladena a odvtedy som si v podstate všimla obden že má nízku večer...ale ona má cez deň Max 36,6..aj menej a keď večer zaspí tak jej to klesne pod 36 , je inak cula a smeje sa aj keď ju zobudím , len je presne studensia a má menej stupňov...tak som myslela , či ste na niečo neprišli lebo ak mne sa k tomu nijak lekari nevyjadrujú, že to mám nechať tak...

kamilaslukova
autor
26. aug 2025
@petuska2222

@kamilaslukova teplotu mala raz len lebo je nachladena a odvtedy som si v podstate všimla obden že má nízku večer...ale ona má cez deň Max 36,6..aj menej a keď večer zaspí tak jej to klesne pod 36 , je inak cula a smeje sa aj keď ju zobudím , len je presne studensia a má menej stupňov...tak som myslela , či ste na niečo neprišli lebo ak mne sa k tomu nijak lekari nevyjadrujú, že to mám nechať tak...

@petuska2222 vobec na nic som neprisla, skusali sme aj vyssiu teplotu v izbe, merino spaci vak,merino pyzamo,nic nepomohlo,stale ako lad v noci. A lekari tiez rovnako,nepovedia k tomu nic, dookola len ci spravne meriam a cim meriam atd.

claudi2011
27. aug 2025
@kamilaslukova

@petuska2222 vobec na nic som neprisla, skusali sme aj vyssiu teplotu v izbe, merino spaci vak,merino pyzamo,nic nepomohlo,stale ako lad v noci. A lekari tiez rovnako,nepovedia k tomu nic, dookola len ci spravne meriam a cim meriam atd.

@kamilaslukova presne aj mňa sa len vždy pýtajú či dobre meriam, ako meriam a že či nemám zlý teplomer. Keď poviem že som kvôli tomu kúpila 3 teplomery tak ostanú ticho. Skúšala som aj spací vak plus deku. Aj prikurit viac aj znížiť teplotu v izbe. Stále rovnako. Ale keď chytím dcéru tak je tiež chladnejšia. Možno je to ozaj normálna nočná teplota, ja už neviem 🙈