Nízka váha a pomalé priberanie 9 mesačného bábätka

9. mar 2022

Syn váži v 9 mesiacoch len 7 kg, hoci pôrodnú váhu mal peknú (3,8kg). Od cca 6. tyzdna riesime aj slabe papanie, avšak ani v tych lepších obdobiach sa to vyrazne na váhe neprejavuje. Pribera čoraz pomalším tempom. Uz štvornožkuje a slabikuje, vyvoj vyzerá byt v poriadku. Pediatrička to však začína riešit, sme objednani na prve odbery. Je tu niekto, kto mal podobnú skúsenost? Našli ste príčinu a ako to u vás pokračovalo vo vyššom veku?

diamond007
9. mar 2022

Naša malá v roku 8kil. Neriešili sme 🙂 vyšetrenie sme odmietli, bola zdravucka. Zdá sa ti tvoj malý podvyživeny? Ako veľký je resp.dlhy?

zuzkaa1991
9. mar 2022

Svagrina mala maleho nepamätám. Ale viem ze veeelmi dlho mal.8kg vzdy mal.menej a to papa vela medzi jasiki detmi je rozdiel 4mes. Ale.oproti tomu co zje moja hotko tazko zje stale vazi menej jak moja a maju skoto 4r.
Ak lekarka nic nehovorí nespomína neriesite ak papa ma mliecko dostatocne ......prikrmy aj u nas boli problémy aj to. Ostalo pri tv musi papat.kym sa zapozera

matullienka
9. mar 2022

Naša mala v roku 8,5 kg, naša dr povedala, že je v norme

autor
9. mar 2022

@diamond007 Ma 75 cm a vyzera dost chuducky. Napriek tomu by som ho nerada stresovala vyšetreniami. Kolko cm mala vasa mala?

selest
9. mar 2022

Moj ma rok aj par tyzdnov a na poslednej poradni 8 kg. Porodna vaha 3300 ale pribera stale takto pomalicky ale pribera. Inak je v poriadku dr neriesi.

diamond007
9. mar 2022

To nie je veľa, je úplne v norme. Dcérka neviem aká dlhá bola, my nemerame dokým nestoja dcérky 🙂 ja by som osobne ak prosperuje vyšetrenie odmietla, zbytočny stres bábätku ☹

tulipanicek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
9. mar 2022

To nebudete vysokí rodičia.
Podľa mňa tiež v pohode 6-9 mesiacov sa nosí 74 a to ma
No pozrela som a moja mala pôrodná 4,6 kg
V presne 8 mesiacoch na deň presne 8,2 kg a 74 cm V 11 mesiaci 9600 a 77,4 cm a to sme výšky aj je teda dcéra vysoká ale ako bábätko jedla prakticky len moje mlieko do 2 rokov jedla veľmi zle.
Teraz papa už pekne ale je štíhla dosť aj ja som teda bola som ako šíp
Ma dobru váhu moja dcéra nikdy neabsolvovala žiadne vyšetrenia
Mám kamarátku ktorej tiež takto robili testy nosila v 2 rokoch 86 áno bola mala, ale aj požičia sú majú ledva 165 cm a nič jej nenašli.
Je to na tebe.
Možno skúsiť inú Dr

sandra163
9. mar 2022

Ahoj, možno by som zvážila tie vyšetrenia. V lepšom prípade sa príde na to, že mu nič nie je a ty budeš oveľa kľudnejšia, že všetko je v poriadku. Ak by aj na niečo prišli, tiež lepšie, ako niečo zanedbať. Deti sú rôzne, každé má svoje tempo priberania. Syn mojej sesternice váži v necelých 7 mesiacoch 11kg,čo tiež podľa mňa nie je celkom ok. No je zdravý, už sa sám postavil v postieľke... Tým chcem povedať, že sú deti a deti. No máte skvelú lekárku, ktorá nechce nič zanedbať. Na tvojom mieste neváham, minimálne pre pokoj na duši.

janiikkk
9. mar 2022

Moja malá má 11 mesiacov a 8,3kg. Predtým mi za mesiac pribrala 20g a inokedy za 2 mesiace pol kila. Ale je stále v pohybe. Nie je úplne baculate bábo,ale má zahybky aj bruško. V roku určite nebude mať trojnásobok svojej váhy,lebo pôrodná bola 3,2kg. Ak je zdravá,tak to je hlavné. Ide aj o genetiku. Ak má rodičov štíhlejších,tak nemôže nikto čakať že dieťa bude malý michelin😆

sirka9
9. mar 2022

v roku by malo byt, ze strojnasobi porodnu vahu, takze by som povedala, ze ma cas to dohnat. a ked je aktivny, nema problemy, tak je to ok.

sono2
9. mar 2022

@sirka9 😃😃😃 toto je taka fráza.moja by musela mať bez par gramov 15 kg mala reálne už som to vyššie písala ok keď rozložím ešte na posledný mesiac tak max 10kg.
Jej to tiež tak vychádza.
To by bola iný valibuk.
Dobrú váhu ma ved nech ide na testy, nič nepokazí

sono2
9. mar 2022

@janiikkk presne.
Moja mala cca o niečo väčšiu váhu ale bola aj pri pôrode ťažšia ako zakladatelky malý píše že je chudý. Moja ako ty píšeš, stehná pekne aj ruky aj bruško.
Nič jej nechýbalo.

cica8
10. mar 2022

Moja dcéra priberala po gramoch.... Teraz ma 3.5 roka a ma cca 13 kg. Veľmi málo ale chudá nie je, je aktívna dosť, keď chce naje sa kwx nechce smola, ale pchať do nej niečo nebudem. My sme mali rodicia, druhá dcéra je zas jedak ju kojím a už ma toľko co mala prvá dcéra pomaly v roku.... A ma ani nie 2 mesiace. Ja osobne by som to neriesila

pininka1
10. mar 2022

Moja sa narodila 4kglova a priberala uplne minimalne. Chodili sme ju castejsie vazit, ale nastastie nasa lekarka nas netlacila do um a podobne,kedze jej dcerka bola rovnaka. Nasa mala na rok ledva 8kg aj s topankami. Dodnes ma neskutocny apetit, zje vsetko a vela a je tenucka. Ma skoro 5 rokov a 16kg.

evkamotka
10. mar 2022

Moj syn oslavoval prvý rok v obleceni vel 74, a vazil okolo 8-9kg. je chudy po ockovi, atleticka postava.podotykam, ze to boli miery v roku. Nic mu nechyba, nie je kazdy valibuk

autor
10. mar 2022

Dakujem vam za reakcie. Vzhladom k tomu, ze syncek aj vyzera chuducko, tie prve odbery u pediatricky dame spravit. Dam vediet, ako to dopadlo, hlavne pre maminky, ktore by v buducnosti riesili podobny problem.

sandra163
10. mar 2022

Rozhodli ste sa správne, držím palce, nech všetko dobre dopadne. Možno synčekovi chýba železo,ktoré stačí doplniť a určite sa rozpapá a začne priberať.

euka210
10. mar 2022

75cm je dost...v rodine nikto nie je chudy vysoky? Lebo kludne to moze byt aj genetika.

autor
11. mar 2022

@euka210 myslim, ze ciastocne to genetika vysvetluje. Obaja s manzelom sme boli stihle babatka, manzel je vysoky. Ale predsa je nas syncek na pohlad chudsi (ked porovnavam so starymi rodinnymi zabermi).

autor
11. mar 2022

@sandra163 dakujem za povzbudenie. Dnes sme boli na odberoch, tak uvidime ake budu v pondelok vysledky.

naritaka
1. aug 2022

Aké ste mali výsledky, ak sa môžem opýtať? A ako to išlo s priberaním ďalej?

autor
1. aug 2022

@naritaka syncek mal nakoniec dobry krvny obraz, aj stav zivin. Pediatricka si ho od toho 9.mesiaca sleduje, raz za mesiac ho prevazi, teraz mal po 4 mesiacoch kontrolny odber - a opat v poriadku. Ale stale nam pribera pomalicky. Ma teraz 14 mesiacov a len cca 8,5 kg. Inak je vsetko v poriadku.