icon

Nočné blúdenie 10-ročného dieťaťa

martina28p
5. aug 2022

Ahojte prosím idem si k vam o radu...

Mam 10 ročného syna a ide o to,ze v noci ide cikat,ale on bludi...bud ide do skrine,ale aj ide na zachod,ale potom sa nevie vratit,ide do obyvacky,kuchyne,uz nam otvaral niekolkokrat aj balkón na terasu...jeho oci su cele cierne,nevnima,alebo su zavrete a spi...ale chodi...nemohla som ho pustit ani do skoly v prirode,ani k nikomu spat,bojim sa kde by siel...uz sme ho nasli spat pod stolom v zime na studenej podlahe...alebo sme ho zastavili ked sme videli ze zobral paplon a siel kdesi prec...ide mi srdce puknut ,aj sa bojim ze co ked ho nebudem pocut...pozamkynane mame vseto pre istotu...

Skonci to dakedy,alebo mam ist na nejake vysetrenie...detskemu som to raz vravela,ze to prejde vekom...ale ja som uz nervozna z toho...
Ďakujem...

veronikaszabova
5. aug 2022

@martina28p aj moj starsi je namesacny 🙂 on sa v noci aj naje a nepamata si to 🙂
Ma 13r, este to nepreslo

karola987
Odpoveď bola odstránená
pondelok01
5. aug 2022

@martina28p ja som robila to iste, navyse som k tomu hrozne vrieskala ako o zivot. Prestalo to, az ked som prestala spavat sama, bud ma zastavil muz velmi skoro, a ani som nestihla odist z postele a uvedomila som sa, alebo mi kontakt s inou osobou (drzanie za ruky alebo aj iba proste kontakt noha o nohu) tieto stavy zastavil. Uz nezvyknem bludit (iba obcas, ked nie je doma), ale zasa uz mam 35, takze to nie je velke povzbudenie.

h2
5. aug 2022

@martina28p Ahoj, je námesačný, vraj je to častejšie, než si ľudia myslia, hlavne u chlapcov a v tom veku. A áno, zvykne to vekom prejsť. Dôležité je zabezpečiť, aby si syn nemohol nijako ublížiť, ináč neviem, či sa s tým dá niečo robiť.
@karola987 To music byť zaujímavé, všeličo sa dozvieš. 😁

evkamotka
5. aug 2022

Svagor toto robí, uz na 26r takze to nemusi prejst. Dajte radsej poistky na okna, v dmke ich maju za par eur

martina28p
autor
5. aug 2022

@evkamotka mame zamknute vsetko na kluc...ja sa toho dost obavam...teraz uz dlhsiu dobu spava s muzom v spalni,lebo ja sa pri muzovi nevyspim,on chrape,takze je stale s nim niekto
@evkamotka

lubmar
5. aug 2022

@martina28p Aj moja dcera robila presne to iste v tomto veku, kolkokrat sme rano nasli pozazinane svetla, co v spanku v noci zazala, alebo som sa v noci zobudila a ona stala vedla mojej postele, uplne studena, to zn. ze tam stala dobre dlho, prip. ze sa zobudila v posteli, kde si v noci nanosila rozne veci a vobec si to nepamatala. Dbajte na to, aby ste mali vzdy zamknute vchodove dvere a vytiahnute a odlozene kluce, aby neboli v dosahu.
U nas to potom postupne vymizlo.

martina28p
autor
5. aug 2022

@lubmar dakujem

sabina_71
5. aug 2022

@martina28p trpela som tým ako mala 🙂 skončilo to tiež niekedy na základnej 🙂 ja som skákala zo stola, sedela v skrini, chcela sa najesť atd. Veľa je toho, doktorka odporučila nejaký dobrý čaj na spanie a hotovo. Plus som z toho vyrástla 🙂

mijunik
6. aug 2022

@martina28p ja s napätím čítam túto diskusiu, pretože som sa v skutočnosti nikdy nestretla s námesačnosťou. Doteraz som len vedela, že existuje, ale čo všetko námesační ľudia robia, to som netušila. Áno, kreslené obrázky samozrejme poznám, ale v reálnom živote nič také. Ja ešte navrhujem, ak to ide, zamykať na noc kuchyňu, aby syn nemanipuloval so šporákom. A myslím si, že aj pri tomto je dôležitý pravidelný režim, dostatok spánku, nejesť pred spaním ťažké jedlá. Ale toto je len môj laický názor, netuším, či to reálne môže ovplyvniť frekvenciu nočných výletov.