Nočné pomočovanie po 5. roku

12. okt 2021

Dobrý deň, keď mal syn 4r bola som u lekárky kvôli pomocovaniu ,povedala ze do 5r sa to nerieši, ale syn uz bude mat budúci mesiac 5 tak sa chcem informovať ako sa ďalej pri tomto postupuje, ako to riešili lekári a pod, vie mi niekto v tomto poskytnúť skúsenosti?

pribinak
12. okt 2021

Nefrologicke sa pýtajte na vyšetrenie

marianna_peskova
12. okt 2021

Ja som sa pocikávala v noci do šiestich rokov. Moji rodičia to riešili s rôznymi lekármi. Nech vám detská doktorka odporučí špecialistu.

cruz741
12. okt 2021

Dcéra má 7 rokov, riešili sme to tiež po 5 roku, objednali sme sa na detskú urológiu do BB, tam je spravili sono obličiek, vyšetrili moč, aby sa vylúčilo ich poškodenie, potom sme zbierali 24 hodín moč, zapisovali príjem výdaj (to bolo cez víkend), vyhodnotilo sa to a nakoniec sa u nás nepotvrdilo žeby mala niečo s obličkami, alebo mechúrom, že to bude psychosomaticke, dala nám liek Minirin, ktorý brala večer pred spaním, brala ho pol roka, potom sme ho vysadili a odvtedy je všetko ok...

dzina007
12. okt 2021

my sme si viedli dennicek kedy sa pocikal kedy nepocikal, upravili sme pitny rezim, vela tekutin doobedu, menej poobede, 2 hodiny pred spanim ziadna voda - max maly glg. Ziadne vecerne kupanie 2 hodiny pred spanim.
Samozrejme ziadna plienka na noc ziadne hambenie. Proste sme v klude postelne vymenili a islo sa dalej.

Po dodrziavani tohoto sa prestal pocikvat. Pocikal sa iba vtedy ked bol chory alebo ked sme nedodrzali rezim. Neskor sme zacali od rezimu upustat ale nejako on sam uz je podvedome nauceny ze vecer nepije pred spanim,

reanda
12. okt 2021

moje obe deti mali na noc plienku do siedmich rokov.. neriesili sme to nijako.. u oboch sa to vyriesilo prirodzene same..

lucijalucy
12. okt 2021

Neter sa pocikávala hádam aj do 9 rokov. Navštevovali nefrologickú ambulanciu. Pátra sa po príčine, či nejde o psychicky problém, sledovali obličky.. prešlo to časom samé, menej píla večer alebo vôbec a dobre bolo.

sense
12. okt 2021

Chodili sme na nefrologiu, robili rozbor moču, ultrazvuk, uroflowmetriu inkl meranie svalstva panvového dna, merania veľkosti mechúr , rozbor krvy à keďže som chcela počkať à nedávať hneď lieky, chodili sme na uroterapiu, písali sme dennik koľko kedy vypije, koľko à ako často chodí na WC, potom na základe toho rozdelenie pitného režimu počas dňa atď atď... Teraz ma 8,5r à ešte sa jej 2x do mesiaca stane zvyčajne ak nedodrží režim...