icon

Nočný kašeľ u dieťaťa

hsara99
22. mar 2025

Dobrý večer, od štvrtku syn (4.5r) v noci a pri obednom spánku sucho hrncovo kašle. Počas dňa je úplne bez príznakov, nekasle, nemá sopel, žiadna teplota malátnosť nič. Jedine pri zaspávaní a spánku sa chudiakto úplne drhne a stále sa nudí. Spálňu mame vyvetrajú, na vetracku je celú noc okno otvorene. Mame okolo 20 stupňov, nemáme moc vlhký ani suchý vzduch. Poradte prosím, ako mu pomôcť aby sa aspoň vyspinkal. Ďakujem

janinah
22. mar 2025

Mozna alergia na roztoce co ma v matraci a perinach,skus antihistaminikum pred vecernym spanim,

doriiis
22. mar 2025

U mojej dcéry sa takto prejavovala alergia na roztoce

mima172
22. mar 2025

Aj u mojej dcéry sa takto prejavila alergia na roztoče.
Suchý kašeľ najmä počas spánkov. Ak si si istá, že nejde o zatekajúce hlieny a neustupi to časom, tak by som odporúčala alergo vyšetrenie.

hsara99
autor
22. mar 2025

A tato alergia by sa prejavila aj pri spaní na rôznych miestach? Spali sme totiž dnes mimo domu cez obed a kaslal rovnako…
@mima172 veru, teraz som si prisla ku nemu ľahnúť a príde mi to ako nejaké zadné sople alebo hlieny, už to neznie tak sucho :/

kvietok1233
22. mar 2025

@hsara99 u nás to bola baktéria podľa mňa. Dva týždne dcérka kaslala iba v noci ( ale riadny záchvat kašľu), cez deň totálne nič, po dvoch týždňoch teploty, crp, z vyteru vyšiel zlaty stafilokok, brala atb. Ako sa preliecila, prešiel jej ten kašeľ. Podľa mňa to už ta baktéria robila šarapatu, po mesiaci spíme celú noc. Aj moja ma alergiu na roztoče, ale takto sa u nej nikdy neprejavovala, doteraz nemala problémy s nočným kašľom. Ja som s ňou už chcela ísť k dr, ale prišli tie teploty cez víkend tak sme išli tak či tak, este aj chrípku mala k tomu. Teraz pokaslieva ešte po chorobe cez deň občas, ale v noci už vôbec nie.

mima172
22. mar 2025

@hsara99 Tak to kľudne môže byť tzv zadná nádcha. Moja dcéra to mávala veľmi často prvý rok škôlky. Z nošteka nešlo nič, len jej hlieny stekali do hrdla a v ľahu ju to drazdilo na kašeľ. Má vyššie pod hlavičkou? Ideálne aj dva vankúše, ak sú to stekajuce hlieny, tak by sa mu malo uľaviť.
A áno, alergia na roztoče sa prejaví všade, kde roztoče sú, čiže najmä matrace, koberce, čalúnený nábytok...