Nootropil pre 10 ročnú dcérku
Nasa ma 10 rokov, extremne zabuda, hoci skolu zvlada na 1-2, sem tam sa smykne niejaka 3-ka. Traumaticky porod, skoro tragicky...... Ale dieta, akoby zazrakom prezilo, je presne jak ostatne, ale.. Je prilis vhodna, dobra, lahko vyuzitelna. Nepamata si veci, co sa stali pocas dna, kratkodoba pamat zla. Az po tyzdni sa jej vynaraju spomienky, takze nezabudne, len si spomenie akoby oneskorenim. Zle sa orientuje v priestore. Dokopala som to konecne na neurologiu a ponukli mi vyskusat nootropil. Zevraj to davaju na zregenerovanie mozgovych buniek. Ma niekto skusenosti? Moja sestra ma lahsiu formu DMO, berie tiez nootropil, ale ked prestane, zhorsi sa jej pamat, ale ma 37. Tak neviem , ci dcerke pomozu, a ak ano, ci pri vysadeni nebude vsetko po starom. ak niekto ma co i len malu skusenost, potesim sa. dakujem
@darzneba osobne by som skor riesila trenovanie pamate, sustredenia, podporu ked tak bylinkami, podla toho co pises, zrejme nejde oziadnu diagnozu, neviem, ci je dobre zatazovat detsky organizmus dlhodobo chemickymi liekmi. Vitaminy, cerstvy vzduch, dostatok pohybu na kvalitne prekrvenie mozgu, zdravy jedalnicek, mozno je prilis unavena... Najst pricinu, mozno je taka povaha, poznam tiez take 12 rocne dievcatko, zasnivane....
@darina1952 ako nebojim sa toho lieku, len nemzslim ye to bude brat cely zivot. aj ked dlhodobo, ale nie dozivotne. ci sa to ma tendenciu vratit spat do starych kolaji
@sirinka povaha nie je ani unava, inak je velmi aktivna, len si nespomina na blizku minulost vobec, poslem ju do kupelky pre hreben a vrati sa ze zabudla co som chcela. Nevie co jedla u kamosky, ked tam bola pred par hodinami. Nezabuda len na par veci, ale na vela a podstatnych. tu jej bilinky velmi nepomozu, uz to mam vyskusane. ale netreba zabudnut, mala som trauma. porod, kde nevedela dychat a napojili ju na dych. pristroj aaz po 5-6 hodinach, dovtedy zapasaila s dychanim a zivotom samotnym a bola do seda sfarbena, ako bola odkyslicena. Vtedy mi lekari povedali a aj tteraz neurolog, ze je zazrak ze jej nic ine nie je, ze je takmer ako bezne deti. len tato pamat. vanaraju sa jej az po niekolkych tyzdnoch, a ked nieco v skole riesim, tak ze to uz bolo davno atd. nevie ci odpovedala, ani aku znamku dostala, ale ucit sa vie, akoby filtrovala nepodstatne veci. nechapem
@darzneba pozri rozhodnutie je na tebe. Ja by som proste v takomto pripade nedavala lieky. Naozaj to vyzera tak, ze vypusta veci, ktore nepovazuje za zaujimave ci dolezite a mozno skutocne ma vacsi problem so sustredenim a pocuvanim ako s pamatou... Hravou formou sa da pamat precvicovat, pexeso, karty, hra telefon....
http://www.nocka.sk/socialna-prevencia/2006/edi...
Ten porod na to mozno ma vplyva mozno nie, ale pokial ano, tak bud bude neustale na liekoch alebo budete mozog aktivne precvicovat a udrzovat v kondicii....
@sirinka par dni ma lieky a 1X v zivote si pamatala co mala na obed. no neviem... deti bezne zabudaju veci, ale ona je ina, to je vidiet. Uvidime, ked sme uz zacali, nebudem vymyslat, no hry hrame stale, mozog roky precvicujeme, ale marne....skusim toto, mozno aj jej bude lepsie, uz sama hovori , te sa trapi, ze zabuda.
@darzneba Skús si na internete pozrieť diskusie ohľadne prípravku Fosfoser memory - je to výťažok zo sóje - čisto prírodné.Je to na výživu mozgu a dobré hlavne na pamäť. Predáva sa to aj priamo na Slovensku cez Finn club, ale tí sú strašne drahí. Lacnejšie to zoženieš priamo na stranke http://www.beonel.com/product_info.php/products.... Určite nájdeš nejaké info aj na MK, ale dosť som našla aj na iných stránkach, len si to daj do vyhľadávača.
Moji chapci sú obaja dysfatici a pre mladšieho mi neurologička miesto nootropilu ponúkla Carnosin - je to látka prirodzene sa vyskytujúca v organizme, spôsobuje lepšie vyživenie a regeneráciu buniek aj v mozgu. Chodíme k Dr. Ostrihoňovej do Synalgisu. Synček to berie cca 2 mesiace, zatiaľ výsledky len slabé, ale máme sa ozvať cca po 4-5 mesiacoch, že vtedy by už mal byť vidieť rozdiel... 😉
@katarina_k11 no ja vidim zmenu uz po 3 dnoch! Tak neviem, ale mam pocit ze teraz to je ono, ake by to malo byt normalne. Dakujem za info, pokukam a prestudujem.
Samozrejme Ťa nechcem odhovárať, je tu v iných témach veľa mamín, ktorým nootropil pomohol - len som napísala, ak by si mala záujem o prírodnejšie prostriedky.🙂
@katarina_k11 Ahoj, prosím ťa k tomu karnozínu mi nenapíšeš viac. Ja tiež nad ním uvažujem. Máte ten z Carnomedu a beriete 1-0-0? Aké máte výsledky? Ďakujem
@silvikam No, priznám sa, že ja som taká zmätená, karnozín berieme 4 mesiace a posun zatiaľ minimálny; berie to menší synček na rozbehnutie reči, sú tomu 4 mesiace, berieme to v dávke 1-0-0. Na budúci mesiac sa mám ozvať Dr., ale ja zatiaľ nemám veľké výsledky... Pribudlo zopár slovíčok - keď myslím zopár, tak za tie 4 mesiace cca 5, porozumenie reči sa mu mááááličko zlepšilo. Tak neviem či je to prirodzeným vývinom, alebo to mám pripísať karnozínu? Ale stretla som mamičku, ktorá má synčeka s DMO (cca 3,5 ročného) a ona si karnosín chválila - po piatych mesiacoch brania jej synček povedal prvé slovká, ale ona spomínala, že to berú vo väčších dávkach...
@katarina_k11 Ahoj, no podľa toho dávkovania usudzujem, že Ti to nadávkovala neurologička. Ja som písala Kučerovi a on mi nadávkoval 2-0-1. Dnes karnozín prošiel domov, tak teraz večer už dostal 1 tbl. Uvidíme čo bude, ale treba aspoň 5 mesiacov brať.
@silvikam Môžem sa opýtať aký problém má tvoje dieťatko, že beriete karnozín? Áno, dávkovanie nám určila neurologička v Synalgise. Budúci mesiac ju mám kontaktovať, uvidím, či nám to upraví, alebo nám dá niečo iné, lebo zatiaľ efekt malý...
@katarina_k11 No mne práve naša logo spomínala karozín a že ho doporučuje Dr. Ostrihoňová, tak som jej volala a ona mi povedala, že prvý mesiac 1 x denne a od 2 mesiaca 2x denne jednu tobolku.
Môj malý má OVR, rečovú dyspraxiu, psychomotorické zaostávanie a ešte asi aj ADHD, tak máme toho neúrekom, všetko spolu súvisí a robí to jeden obrovský problém ako v správaní, hyperaktivite a hlavne komunikácii. Skúšam čo sa dá, denne s ním robí, ide dopredu pekne mentálne, robí úlohy už pomaly k veku, ale reč je tak na 2 roky. Ta 😒 ☹
@silvikam Vidím, že máte šikovnú logopédku - to je sen, že s dieťaťom robiť každý deň. 🙂 A hlavne to, že má takéto informácie... Pred rokom som bola v Bratislave v Dialógu na diagnostike, aj sme tam chvíľu chodili, a keď som sa pýtala na potravinové resp. vitamínové doplnky tipu omega-3-masné kyseliny, resp. vitamíny skupiny B, tak som dostala odpoveď, že oni žiadnu medikamentóznu liečbu neodporúčajú...☹ Držím palce, viem aké je to trápenie - mne majú obe deti narušený vývin reči, ten starší aj problém so správaním, poruchu pozornosti a úzkostné stavy a neviem si s ním rady a to v septembri nastupujeme do školy... Náhodou som sa dostala do kontaktu s jedným človekom, ktorý mi ponúkol tzv. INPP terapiu (aj som od neho dostala knihu Dieťa v rovnováhe) a vzhľadom na komplikovaný pôrod to aj zvažujem... Ak by ťa to zaujalo našla som aj stránky k tomu...
@katarina_k11 Samozrejme, ak by sa dalo, budem rada. Skúsim čokoľvek. Ja mám našťastie prvého syna o.k., ale zato s druhým si to "užívam".
Ahojte, chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s chronickou tikovou poruchou. Mám 13 r. syna a od 11.roku má diagnostikovanú túto poruchu. Začínali sme Tiapridalom a Prothiadenom. Sú obdobia keď je to v pohode, ale sú aj také obdobia, keď sa mi nechce ani existovať. Teraz skúšame popri spomínanej liečbe aj alternatívnu medicínu, liečenie energiou a stravou. Syn je vegetarián od troch rokov. Tiapridal máme v dávkovaní 3krát denne celú tabletku a prothiaden 2 krát denne pol tablety. Neviem, či niekto užíva v takomto veku aj vyššiu dávku. Maximálna je asi 6 tabliet denne. Dávala som aj omega kyseliny, vit.B a Magnesium. Boli zlepšenia, ale neviem či kvôli tým vitamínom. V škole je výborný jednotkár, má veľa kamarátov a nikto sa mu kvôli tikom neposmieva. Viem že určite existujú deti s podobnou diagnozou, len som sa s nikým takým nestretla a dobre by mi padlo, keby nejaká mamička sa ozvala s podobnými problémami, ako to ona rieši a tak. Ešte spomeniem, že u syna sú tiky - mikanie hlavou, niekedy aj také oddrhanie, alebo odkašliavanie. Zo začiatku boli tiky silné, že mu až ruka vystrelovala do hora. To sa hneď stratilo ako sa nastavila liečba. Neurolog. vyšetrenia sú dobré, nemá ani diagnostikovanú adhd. Budem rada , ked sa mi niekto ozve. Ďakujem
@darzneba ahoj,zacitala som sa do tvojej temy - ako sa dcerke dari? zacali ste brat tie lieky?osobne mam velmi dobru skusenost s lanovym olejom+lanove semienka (pomlete pred skonzumovanim)
Lanovy olej obsahuje velke mnozstvo Omega 3 a je to prirodna vec. Skus si o tom viac nacitat aj o tom ako sa to konzumuje.
@kvietocek7 no notropil pomohol uplne, z dievcata co si nevedelo nic zapamatat, je teraz uplne ine, mudrejsie, uci sa lahsie, ale musime to brat, zevraj tie lieky sposobuje, ze sa lepsie dostane kyslik do krvi, omega berieme popri to, ale sam o sebe by bolo malo, nakolko mala dost velky problem so zapamatanim. Nepamata si ianak vobec ci odpovedala, ked nieco polozi , uz si napamata kam, Tam by nam len omega nepomohol, ale ako doplnok to berieme, dakujem
@darzneba Ahoj, moja malá brala Nootropil od dvoch týždnov, nakoľko som mala komplikovaný predčasný pôrod a po narodení malá nedýchala. tesne potom ešte aj zakrvácala do mozgu a tak jej ešte na JIS-ke nasadili Nootropil. Brala 0,5 ml každé ráno. Bol to taký marhulový sirup. Jednu celú flašku už minula, a dalšiu, ak bude treba mi má predpísať už jej neurolog. Sama nemôžem posúdiť, či to nejako pomohlo, kedže má len 9 mesiacov. Ale zrazeniny z hlavičky zmizli. Je čulá a veľmi prešpekulovaná 🙂
@zuzana723 urcite pomohlo. Moja sestra ma 37 rokov, mala detsku mozgovu obrnu, a tiez brala, len sa to inak volalo vtedy a dalo sa to zohnat len zo Svajciarska, vdaka babke, co bola lekarnicka, a povedali nam , ak by to nebrala, bola by uplne postihnuta, takto ma miernejsie postihnutie, ze to clovek na 1X nerozozna. Aj nasa 10 rocna robi velke pokroky, vidim , ze to vyznam ma 🙂
@darzneba to urcite,ze ked je potrebna medikamentozna liecba tak tu treba respektovat. Som rada,ze sa dcerke polepsilo.Mna tie Omega 3 kyseliny napadli tak preto som ti aj napisala 🙂 Nech sa Vam aj nadalej dari!
Katarina_k11 prosim ta mas skusenosti s tou Inpp metodou? Chcela by som vyskusat so synom a hladam niekoho kto ma s touto terapiou realne skusenosti,vysledky.My sme karnozin brali 5mesiacov a maly pokrok,co mohlo byt tiez priridzenym zrenim nervoveho systemu.
@katarina_k11 dobry den co vam nakoniec pomohlo malemu na tu pamat..moj trocny syn velmi slabo rozprava a konecne ziatili ze problem ma s pamatou tak hladam nieco dobre rychle a ucinne na pamat dakujem

...aj u nás v rodine brali nootropil - dospelí a mali dobré výsledky s ním. Nootropil patrí medzi lieky čo sa berú dlhodobo, nevidím dôvod prečo by ho tvoja dcéra mala po čase vysadiť - keď tak nahradiť iným liekom s rovnakým účinkom...
...keď si nie si celkom istá nasadením tohto lieku, tak skús konzultovať túto vec u viacerých neurológov 🙂