Norovírus

momona555
25. nov 2016

Ahojte maminy,prosim vas ak vase deticky prekonali norovirus a mate skusenosti s touto brusnou virozou,ako nadlho ste nedavali mlieko,na kolky den od prvych priznakov ste dietatu zaradili do jedalnicka mlieko? Moja mala ma rok a vcera sme sa vratili z nemocnice,ma pit dostatok tekutin,ale ona je velmi mliekova a v nemocnici ju dopovali infuzkami ...dakuj vam za kazdu jednu skusenost!

nathalis
26. nov 2016

Ahoj, my sme ho prekonali a bezmliecnu diétu mal asi týždeň po prepustení z nemocnice. Bolo to ťažké lebo aj náš je mliekofil. Jogurty, mliečne kaše, mliečne polievky, nič nemohol ale zvládli sme to.

momona555
autor
27. nov 2016

Dakujem ti za tvoj prispevok,uz som mysela,ze som sama na zemi,co sme to mali ☺
Akoze moja 3,5 rocna dcera to prekonala ok,predsa je uz vacsia,ale noja rocna to nezvladla,vlastne mozno ja,pretoze nevedomost o detskych chorobach robi svoje a tiez doktori,ktori ta o tom neoboznamia...niektori mi tvrdili,ze jej kludne uz mozem dat mlieko...ale zatial som doma treti den a dala som len bezlaktozove...zatial je ok.a co ste davali prosim vas jest malemu miesto toho a kolko mal rokovn,ked to dostal?dakujem za vase skusenosti!

nathalis
27. nov 2016

Rozhodne nie si sama čo ste to mali 😃 ale poviem ti, že cítila som sa rovnako keď som sa pýtala na túto chorobu. Nikto o nej nepočul, nevedel. Môj malý dostal hnacky, vysoké teploty a z toho febrilne kŕče. No a to už bolo na RZPcku. Ale o inom som chcela. Nám v nemocnici davali probiotiká a tie sa vraj nesmú kombinovať s mliekom, a celkovo tento vírus sídli v čreve a mlieko tomu len pomáha sa zhoršovať. Čiže mlieko absolútne aspoň na týždeň vynechajte. No a čo papal? Fuha to bola katastrofa... keďže nás vypije aj liter mlieka denne, a hlavne na raňajky tak som to riešila stravou podobnou nemocnici. On mal presne rok keď sme boli v nemocke. (Na jeho prvé narodeninky nás púšťali domov) a celkovo on nikdy nezje veľké kúsky ničoho doteraz. Takže na raňajky, na drobno nakrájaný chlebík s džemom, bez masla, olovrant ovocie alebo výživa, obedy stále dookola to isté. Stuchane zemiaky, alebo ryža, dusené mäsko, zelenina a mixovať. A veľa polievok. Olovrant zase nejaké ovocie alebo výživa. Pritom jedol veľa suchých tyčiniek a kukiricnych chrumiek a na veceru bezmliecnu kašu, ktorá sa zarába len s vodou. Chvalabohu chutila mu. A večerné mliecko, bohužiaľ nic. On mi aj dosť schudol skoro 1,5 kg čo je na ročné dieťa dosť.
Po týždni vyskúšaj len pomaly zavádzať mlieko. Veľmi držím palce. Zvládnete to 😉

bonnie1
27. nov 2016

u nas naopak. rocna zvladla a trojrocna skoncila v nemocke. po návrat z nemocky tři dni dieta a tri dni postupne sla na normalnu stravu ale mlieko po 6dnoch

misscelaneous
27. nov 2016

my sme tiez vysadili kvoli hnackam vsetko mliecne. vecernu a rannu flasu som nahradila na striedacku redsou sinlac kasou, ryzovou kasou do flase a kupili sme Nutrilon low lactose, vsetko co sa dava babatkam s lakto intolerancou. na dva tyzdne, po dvoch tyzdnoch sme postupne nasadili naspat sunar. asi by sme aj skor, no uz som chcela minut to druhe balenie nutrilonu.

santeema
27. nov 2016

moj maly mal tiez norovirus...ty kokso v nemocnici ako bez zivota a po tyzdni som aj pri bezlaktozovom mlieku mala s nim problem, ze hnackoval znovu. tak som kase a mlieko nahradila kasou nutrilon - kasa kasa co je uplne bez laktozy a bez akychkolvek alergenov je drahsia, ale zriedila som ju do flase a tusim po 2 tyzdnoch sme uz ficali v pohode na sunare. bud opatrna v ten prvy tyzden, lebo by sa mohol rozhnackovat znovu a to nie je nic moc☹...drzim palce a skore uzdravenie.

yollanda
27. nov 2016

U nas ho mala cela skolka a komplet rodicia. Deti boli ok hned za dva dni. Mna to drzalo 5

katkalubkova
27. nov 2016

To co je za nova pliaga ☹, alebo stara a este som o nej nepocula....

santeema
27. nov 2016

mne primarka v nemocnici vravela, ze aj v bezlakozovom mlieku je laktoza, ale menej, preto je dakedy problem

santeema
27. nov 2016

norovirus je dost bezny ak su deti v nemocnici s dacim inym, tak ho dostanu velmi casto, len u niekeho sa prejavi brutal total, vracanie po sebe velakrat a ak su to deti do 3 rokov, automaticky do nemocnice, ked vracanie ustane nastupuje hnackovanie, aby nebola nuda, ale take, ze len voda ide do plienky stale...

majcii
27. nov 2016

Maly mal bez 3 dni 10 mesiacov ked sme zacali hnackovat, do dvoch dni sa mi velmi odvodnil, odmietal jakekolvek jedlo, caj, mlieko, tekutiny vobec, nebudem opisovat akymi vsemoznymi sposobmi som sa snazila ho zavodnit, skoncili sme takisto v nemocnici na infuziach, ADENOVIRUS a NOROVIRUS, bol august, v nemocnici slaby cierny cajik po troskach a mlieko, este vtedy HAckove s rozmixovanym bananom a presne to som mu davala aj po prichode domov, plus trocha smecty primiesat. Este ryzovy odvar som robila a do toho beznu davku HA mlieka alebo skusit HIPP RS tusim sa to vola, je to uz hotove vo flasticke, maju to v kauflande na detskej vyzive, je to hotovy mrkvovo - ryzovy odvar, odvtedy ho mam doma pre istotu, pri virozach sa hodi. Hlavne tekutiny a postupne zavadzat dietnejsie jedla, my sme tusim zacinali s ryzou, kasa a zemiaky a potom to uz bolo v normale. Vela zdravia prajem.

majcii
27. nov 2016

Precitala som si prispevky predchadzajuce, no pri nas naozaj nikto neriesil mlieko, asi preto, ze maly nemal ani rok a dostat do dietata inu stravu pocas kurirovania bolo skoro nemozne, takze naozaj som mu robila len normalnu davku HA mlieka a nahadzala kusky bananu a spolu rozmixovala, tak aby presli kusocky cez cumel avent flase, a pil takto cely den, druhy treti den som mu zarabala mieko v ryzovom odvare a takisto mlieko s bananom a smectou obcas. Dostali sme sa sz toho tak do tyzdna.

momona555
autor
28. nov 2016

@nathalis to akoby som presne citala o nas,krce sme mali v septembri,tiez sme volali rzp,lebo 41stupnov celzia a krce ...hrozne...
Teraz sme mali rok a to sme boli v nemocnici a tiez vypije tak liter mlieka ,caj a vodu omnoho omnho menej,dotovala sa vzdy mliekom...proste,presne o nas aj s tym jedlom...dakujem za tvoje odpovede a uz len tri dni,to dame ☺...ale to bezlaktozove mlieko pije a je to fajn,zatial vsetko ok,ale aj s tym som zacala opatrne,ahooooj

momona555
autor
28. nov 2016

Dakujem vam vsetkym za vase skusenosti a priania...vratili sme sa vo stvrtok,tak si hovorim,ze iz len tri dni a ked dopijeme to bezlaktozove mlieko pomaly zacneme s nasim mlieckom...vacsinou sme len na ryzi,zemiakoch,mase na prirodno a hlavne presnidavky a ovocie a pohankove suche chrumky a cierny caj s feniklom,veriiiim,ze to zvladneme a budeme uz pripraveni nabuduce,i ked nabuduce by sme uz nechceeeeeli....tie nemusime mat vsetko 😉😡😵