icon

Nosné mandle: Ako sa prejavili zmeny po zákroku?

garajova01
12. máj 2026

Sme vyše dvoch týždňoch po vybratí nosnych mandlí, ale nevidím zmenu. Malý po 5 dňoch chytil nádchu. Boli sme vsak na chate , kde sa deti ešte v nie moc teplom počasí dosť blaznili, čomu sa nedalo predísť. Ale mal ATB . stale ma zapchaty nos...neviem. ako to bolo u vás? Hneď wau super, alebo chce to este čas? Ťažko som sa k zákroku presviedčala a ked som uz bola stotožnena, tak nemám dôvod na dobrý pocit.

anonym_9a6998
12. máj 2026

Hlavne sa po takomto zákroku nevyberiem na chatu medzi decka

anonym_3c8412
12. máj 2026

@garajova01 Hneď super, nedávala som antibiotíká. Po týždni späť v škôlke

danielahamar
12. máj 2026

Môže byť alergik

ja_bb
12. máj 2026

@garajova01 no tak skoro do kolektivu nemal ísť,ale no co už... nám tiež bolo hovorene,ze môže a nemusí pomôcť.u nas sa zhorsil stav, najprv mal iba sople a po odstraneni šiel okamzite tlak do hlavy a uši,trojkombinacia,čiže hroza. A keďže dorasta,coskoro sa stav môže zas zhorsit,zmenit. V našom prípade bola ale mandle obrovska,takže dr bola aj rada,že sla von. Už výsledok,že sa nám pohorsilo v podstate,je také hop alebo trop pri tomto zakroku.

adelusha
12. máj 2026

Syn bol kratko po zakroku tiez chory. Ale potom uz nikdy viac nemal zapal stredneho ucha, cize na naš hlavny problem to pomohlo. Aj chrapat prestal. A na alergo-imunologii mu potvrdili znizenu imunitu proti virusom, zaroven je aj alergik, cize obcasne smrkanie je pochopitelne (hlavne, ked neberie poctivo lieky/ kvapky proti alergii)

silvinka511
Včera o 02:47

Tiež by mi asi ani nenapadlo ísť na chatu po tak krátkom čase a áno dcerka ktorá mala vybratú len nosnú mandlu bola po zákroku chorá (tá mladšia, ktorej brali aj krčné, tak dostala preventívne ATB a chorá nebola) ale mne to skôr prišlo, že ten organizmus (dutiny) sa od toho "svinstva" akoby čistil. Mojím obom dievčatám zákrok brutálne pomohol - chorobnosť rapídne poklesla a o chrápani radšej ani nebudem písať - predtým som mala pocit, že sa zborí dom, teraz ich nepočujem ani dýchať v.noci

svetlusska
Včera o 05:16

5 dní po zákroku ísť na chatu v chladnom pobčasí medzi deti?to by ma veru nenapadlo 🤦nam zákrok pomohol.konecne prestal hrozny kasel ktorý ho dlho trapil to bolo hneď po operácii..a znížená chorobnosť neskor.. ale teda určite sme tak skoro nešli do kolektívu... tvoja nezodpovednosť.

sisinka2020
Autor odpoveď zmazal
anonym_9e012e
Včera o 08:44

@garajova01 dva krát som čítala aby som sa uistila, že si s ním bola 5 dní po zákroku na chate a v chladnom počasí si ho nechala sa hrať s deťmi. Tu nepomôže žiadna rada.

fiafia
Včera o 08:57

@garajova01 nedalo sa tomu predísť? Určite by som nikde nesla však nemal poriadne cas sa dat do poriadku a hneď na chatu, do kolektívu.... moja dcéra mala neziaduce účinky po operácii, ze sme skončili hospitalizovaní tak celkom obdivujem takúto odvahu....

garajova01
autor
Včera o 18:11

Ano bola to chyba uz viem. Myslela som ze tych 5 dní na zotavenie asi stačí plus tie ATB. Ale tak poznate to , ked je nejaké jubileum, ktoré sa dlhšie plánuje a tesite sa. Ale pekne slušne ste to napisali. Teraz uz len doriesit mandlu : D