Nové znamienko na mieste vybratého

alecka
9. nov 2016

Máte niekto skúsenosť s tým, že po vybratí znamienka sa po určitom čase, v tej istej oblasti vytvorilo nové znamienko? Ďakujem.

m_
9. nov 2016

@alecka ano mne sa vytvorilo. kozna vravela ze to treba len viac sledovat a nic viac...

alecka
autor
9. nov 2016

@m_ a po akom čase? dcere vybrali pred 2 rokmi z vlsatej časti, teraz ju len svrbela koža, až do krvi si to rozškrabala a keď je to pozerám, nad jazvou má tmavú hrčku, neviem či sa jej vytvorilo nové znamienko,alebo je to len chrasta.............. v tých vlasoch je to strašne neprehľadné......... 😢

m_
9. nov 2016

to po akom case sa to vrati je podla mna strasne individualne... mne sa tam len spravila v tej jazve take hnede ale uz nie vystupene nad kozu. podla mna pockaj kym sa to zahoji a uvidis...

misiakkk
9. nov 2016

Mojej babke tak vybrali na tvári a zase narástlo,bola sa na to spýtať inde a vraj jej tam povedali,ze jej to zle vybrali.tak si to dala spraviť ešte raz v inej klinike a už jej nenarastlo.

amadea3
9. nov 2016

ano, ja som mala na tvari, urobilo sa mi v cca 15tich a z mini bodky za par rokov narastlo na vyse 5mm tmavy flak, vybrali mi ho a za par mesiacov mi v jazve zacalo rast nove. Vyberali mi ho o niekolko rokov druhykrat, tentokrat s trosku vacsim okrajom zdravej koze okolo a uz nenarastlo, uz je to 5 rokov takze dufam ze uz budem mat pokoj 🙂

alecka
autor
9. nov 2016

no to sa "tesim" ☹ , vyzera to na znamienko, pod tymi vlasmi to strasne zle vidiet.......a ono to nema v jazve ale mimo, vystupene, zase pod vlasmi.... som z toho zhrozena a nestastna, vycitala by som si, ak by z toho mala nejaky problem.........mimo toho, po vybrati jej tam ostala lysinka a co s tym teraz? ☹ ☹ ☹

mimla
9. nov 2016

@alecka Stáva sa. Vraj pomerne často. Aj mne sa také stalo, jedno znamienko mi vyberali na dvakrát.

veonka
10. nov 2016

No mne vyberali viac znamienok, mám ich hrozne veľa po celom tele, hnedé vystupujúce, ako prvé v oblasti pásu (kvôli opasku) som si dala vybrať, tam mi nové nevyrástlo, druhé som si dala pri pere, bolo dosť veľké a ono stále tie znamienka rastú tak mi doporučili vybrať v tej fáze, lebo neskôr keď by narástlo, museli by mi rezať aj do tkaniva pery a jazva by bola viac viditeľná, keďže sú to dve tkanivá. Tam mi už nenarástlo. No a tretie som si dala vybrať pri nose, zboku nosnej dierky a po čase mi začalo rásť kúsok od pôvodného miesta druhé. Tiež ma to zarazilo, ale počítam, že má to dosť veľké korene, ak sa to nevyberie, je to ako s burinou, narastie nové. A pri tej nozdre sa to asi ťažko vyberalo kvôli prístupu, počítam, že to bude naozaj tak, že rastie druhé z pôvodného koreňa. Ak to má vo vlasovej časti buď len rada, ja mám na tvári ešte ďalšie 3 ks. A aká som bola herečka, že vyberte mi všetky naraz, keď som prišla na chirurgiu a keĎ mi zakryli tvár tou plachtou a pichli injekciu, už som išla tam tam ... takže ma museli kriesiť. Mudr. bol rád že jedno vybral. Takže fakt nie som rada, že rastie druhé. Ďalšie zákroky zatiaľ neplánujem. Nie je dobré do toho asi zasahovať pokiaľ to nezavadzia telesnej "prevádzke" a nemení to nejak štruktúru.
Ja mám inak aj vo vlasovej časti ale len také plochšie, jemnejšie vystupujúce, ale pri česaní mi to nevadí. Tvojej dcére to vadilo pri česaní, alebo z akých dôvodov ste sa rozhodli pre vybratie?

veonka
10. nov 2016

ešte čo sa týka lysinky, ak je to na viditeľnom mieste vpredu vlasovej časti, počítaj s tým, že vlasy jej na tom mieste nedorastú, lebo je to jazva, na ktorej nefunguje vlasový epitel a ten sa sám nikdy nevytvori. Toto miesto sa môže schovať len vrámci účesu okolitým vlasovým porastom. Ak je to naozaj esteticky nutné, bude treba riešiť asi umelé vsadenie vlasu v špecializovanom centre.
Inak si myslím, že z tohto dôvodu možno aj doktor v dobrom úmysle postupoval čo najšetrnejšie pri vyberaní koreňa, aby nenarušil zbytočne tie vlasové epitely a preto bohužiaľ poriadne koreň neodstránil.
Čo sa týka času za aký znovu narastie, je asi individuálne, mne počítam to netrvalo veľmi dlho a všimla som si že tam mám bodku cca po 2-3 rokoch(?) a teraz je to už možno 2mm, ten čas neviem presne, ale je to v rokoch, možno 10 rokov cca od vybratia, takže rastie to určite, pomaly ale isto. Ideálne by to bolo odstrániť znovu kým je to malé.

alecka
autor
10. nov 2016

@veonka bolo dost velke,vypukle, ako rastla, rastlo s nou a nebol problem strajchnut ho hrebenom. Dali nam na vyber, vybrat, alebo pozorovat. Rozhodli sme dat vybrat, aj ked sme vedeli, ze v mieste jazvy ked sa vyberu cibulky, nebude mat vlasy. Len nepredpokladala som ze stehy povolia a jazva bude taka velka. Ja sama mam niekolko vybratych znamienok bez akejkolvek "stopy", okrem 2, ktore su na namahanych miestach a mam tam vypukle jazvy. Ono ja by som bola radsej keby to mala na tvari, lebo v tych vlasoch to absolutne nevidno 😠 .Strasne ma to stve.

nata456
26. apr 2018

Môžem sa spýtať a platila niečo za to? Za vybratie znamienka

nata456
26. apr 2018

@misiakkk môžem sa spýtať platila niečo za to za vybratie znamienka

misiakkk
26. apr 2018

@nata456 ano samozrejme platila aj pri tomto prvom vyberaní aj pri druhom

nata456
25. máj 2018

@misiakkk a môžem. Sa spočítať kolko

nata456
25. máj 2018

@nata456 spitat?pardon

misiakkk
27. máj 2018

@nata456 prvýkrát 40,potom v inom meste u iného lekára 20,teraz jej to zase dorastá pôjde tretíkrát.

misiakkk
27. máj 2018

@nata456 ale jej to robili laserom.ja som mala tiez na tvári,z mini za päť rokov bobula a mne ho vyrezali,cena bola 50 a už ho druhý rok nemám a nič mi nedorasta.Myslim,že laserom sa len vrch vypáli,čo keď sa vyrezava,dá sa preč aj s korenom a ešte máš aj istotu čo to bolo,robi sa histologia,keď si riziková je to lepšie,ale to všetko záleží na lekárovi.

nata456
27. máj 2018

A mne to v mt robili zadarmo ale to som bola maloletá tak neviem

misiakkk
27. máj 2018

@nata456 no vidno,že každý si pýta inak ja som bola v ba,preto 50.

lazikova
30. aug 2018

@alecka ja som bola pred cca 3-4 mesiacmi so znamienkom ,mala som na prsníku (hrudnikova oblasť) bolo nad kožou a často sa poranilo ...vybrali mi ho (histologia bola ok) a teraz mám na mieste jazvy zase hnedý fľak ako znamienko.... takže sa chystám na kontrolu ku chirurgovi ktorý mi ho vyberal...
...a pre pani čo sa pýta na platenie za znamienko: platila som 10€, vždy sa platí 10€ kvôli histologii...jedine že idete k plastickemu, tak on si sám určí cenu 🙂 tak by to malo byť , pokiaľ dobre viem.... ale všade inak asi