icon

Novorodenec s refluxom a drhnutím sa po dojčení

24. sep 2022

Baby ja som uz na prášky 😭😭😭 tie ktoré ste to mali viete mi pomôcť. Maličký 2 týždňový hltavo saje z prsnika a nasledne potom sa začne drhnut, popripade zacne čkat. K tomu ma este reflux sem tam vygrca.Hlavne ked sa preje vygrca prudom. Šialene som na nerrvy ,nedokazem ani zaspat .muz pojde cokskoro do prace a ja asi osediviem ,lebo sa bojim byt s nim takto sama. Mame aj klinovy vankus ale ziadne zazraky to nerobi. Zahustujeme mliecko ale prdka z neho ,doteraz nemal problem ..viete mi pomôcť?

maria1310
24. sep 2022

Skus ho krmit kym este neplace od hladu, moja tiez hltavo pila tak som ju krmila hned ako som videla ze jazyckom si mlaska.....A pri refluxe vyvysena poloha, bud v nosici alebo nejake baby lehatko. A samozrejme davat odgrgnut.

selest
24. sep 2022

Ja som drzala na rukach na pleci aj pol hodinu po jedle. Vzdy nechat poriadne odgrgnut aj za cenu ze sa zobudi..Dost to pomahalo, mliecko sa usadilo a potom vzdy velmi opatrne sme museli s nim manipulovat. Z mojho sa lialo ako z otvorenej flase, parkrat sa mi zo spanku dusil co mu zrazu vybehlo ale nakoniec sa nejak sam naucil si to ustriehnut aby to islo von ako treba.. Ak nemas monitor tak to odporucam..

autor
24. sep 2022

@selest ked ho drzim na rukach teda ak to stihnem sa mi pogrca ,lebo sa dusi hned po najedeni.niekedy si odgrgne niekedy nie alebo az velmi neskoro. Mam pocit ze nic nezabera ☹️

autor
24. sep 2022

@maria1310 on sa zobudi a v sekunde sa vyhecuje uplne ze reve ako pavian 😢 lehatko mame . Ale je to betar rad sa nosi na rukach . Planujem kupit šatku ale neviem ci pri tejto kombinácii problémov je to vhodné

autor
24. sep 2022

@maria1310 vyvýšený sme .ma 9cm klinovy vankus.len asi nie uple to pomáha

dombia
24. sep 2022

Asi Ťa nepoteším ale malá má 3 mesiace a problém stále pretrváva… :( Nepomáha nám nič. A to sme boli aj na gastre. Vraj musí z toho vyrásť. Tiež som už z toho na prášky… Denne grcká oblúkom, nevie sa normálne napapať. Lepšie to je len keď jej odsajem mliečko a pije z fľaše. Vtedy tak nechváta mlieko ako z prsníka…

hilda08
24. sep 2022

Mne tiez hltavo pil az sa zadusal, každé kŕmenie skončilo jeho kaslanim a tecenim mlieka z úst, nosa, niekedy som uz myslela ze aj z uši🤦‍♀️ Pomáhalo ked som kojila tak ze som sa s ním prechádzala, dokym sa ukludnil mal cumel, ked bol kľudný cumel som vybrala vložila prsník a stale sa prechádzala

banalu
24. sep 2022

Uprimne, nasa spala skoro postojacky oblozena vankusmi. Lebo klin bol na prd... min. 20 minut po kojeni v zvislej polohe a aj tak vrestala od bolesti co mala podrazdeny pazerak od neustalehi behania mlieka hore dole, ked uz ako tak zaspala, len prehltala dookola... Nutriton sme samozrejme pouzivali, ale ja som nemala dost mlieka aby som odsala na 100 ml davku... po 2 mesiacoch ked sme uz mali oci ako angorsky zajac, vysileni, nevyspati (vsetci 3-ja) som jej kupila AR mlieko a dala najprv len na noc (cez den som to este ako tak davala), po 4tom mesiaci presla plne na AR UM a od prvej flase AR mlieka mam doma ine dieta... spokojne, nerevala v noci, pekne pospala, potom sa pomrvila, dostala flasu a spala dalej... my sme na nu prvu noc cumeli ci to naozaj 🤷‍♀️

autor
24. sep 2022

@dombia ani mi to nehovor 😭

@hilda08 no vyskúšam uvidime ,cumel moj moc nechce

@banalu ja tak isto nechavam 20min zvislej sa s nim prechadzam . Ja mam aj svoje mlieko tiez nemam vzdy 100ml tak som robila tak ze prsnik scucol potom ked sa zobudil a pytal dala som um+nutriton na striedačku ..tiez je to lepsie ,chcela som to air vyskusat len sa bojim ze ho zapečie
Klin je nizky naprd ,uz neviem cim ho vypodlozit aby reagoval zas aj monitor dychu

majamat
24. sep 2022

presne toto sme mali aj my. dcera sa takto dusila, anvyse ma boleli prsia. ona sa mi dusila uz pocas dojcenia, nie po. mne mlieko striekalo prudom, mala som ho velmi vela ( aj 2l za den ), hltavo jedla koli refluxu.
davat jest skor ako je dieta hladne? no to som aj nedokazala odpozorvoat, lebo koli refluxu a kolikam mi prakticky stale plakala a ja som vobec nevedela, kedy place od hladu. cele toto obodbie olo o tom, ze ak sa mi zdala viac nervozna, bola prebalena, bola na rukacha pod, tak sme skusili mlieko., no ona aj keby jej davam kazdu hodinu po 2000ml, malokedy odmietla. uz od zaciatku 3m mi vypila naraz 180ml.
jednoducho na nas taketo rady absolutne neplatili. a odgrgnut si absolutne nevedela.

jedine co sme mohli robit, davali sme jedlo pravidelne kazde 3hod, ale v tych 3m sme trosku zredukovali an 160ml, lebo moc grckala, no bola nervoznejsia, tka musela mat mlieko kazde 2 hod. ozaj a nakoniec som jej mlieko odsavala a pila ho z flasky. mne to mlieko z prsnika striekalo silnejsie, ako z tej flasky. mali sme Tommee tippee, ze imituju prsnik a preto mlieko tak rychlo netecie.
vo zvysenej polohe som ju drzala asi 1hod, teda ked bola este malinka v zavinovacke tak som si ju aj polozila a podlozila vankusom, trosku na bok. no mala som ju na ociach. nikdy som ju nedavala starsim detom kocikovat, lebo bola schona grckat aj 3 hod po najedeni. no samozrejme vyvysenu polohu mala stale.
do mlieka sme pridavali Nutriton, ale trochu nizsiu davku. grckala mi stale, aj s tym, ale predtym strasne po napapani plakala, pri Nutritone nie.
kedze bola uplakana, bola takmer stale n rukach.
odsavacka na sopliky bola v pohotovosti.

majamat
24. sep 2022

a teda treba to pretrpiet.

cecilia29
24. sep 2022

Skus pridat gastrotuss
Dojci castejsie a kratsie
Skus dojcit v polospanku
Castejsie davaj odgrgnut
Menej s nim manipuluj po dojceni
Dojci ked nie je velmi hladny
Odsaj pred dojcenim
Nosic

autor
29. sep 2022

@majamat jemine no tak to sisi zazila 🙈 ja sa obavam dokedy to bude takto , bojim sa ho ist aj von kocikovat ze dokym ho vybalim z kocika ☹️ strasne stavy mam aj vnoci aj ked mam monitor dychu ,velmi sa obavam ci negcia pri kazdom jeho zvuku co vyda
@cecilia29 ine na reflux neeni len gastrotus? Uz ho skusame tak uvidim, odgrgovat niekedy mu ide niekedy nie

cecilia29
29. sep 2022

Zaraba sa este zajustovadlo nutrilon do mliecka, nemam skusenost

autor
29. sep 2022

@cecilia29 viem ,boli sme upchaty z neho. strasne bolesti bruska .tyzden to bolo ok a potom zacali problémy,tak sme vyradili.

majamat
29. sep 2022

my sme mali s Nuritonom tiez problem,a le davala som nizsiu davku,a ko som mala davat. dcera pila teda mlieko z flasky a tak som jej Nutriton davala do toho.

autor
29. sep 2022

@majamat aj ja som skusala mensiu davku ale vysledok to iste. Kolko si davala aky poner?

dombia
29. sep 2022

ja davam tiez menej nutritonu lebo mame z neho len problemy… Malej je lepsie ked jej ho davam o polovicu menej ako v navode. Grcka mi skoro stale ale aspon nie oblukom ako to bolo predtym

majamat
29. sep 2022

fuha, je to 11r, to si fakt nepamatam.

majamat
29. sep 2022

no nam Gastrotuss vobec nezaberal, vygrckala aj ten. preto sme sa snazili zostat na Nutritone. pouzivali sme rekt, rurku, masirovali brusko, cvicili s nozickami. to obdobie, ked to bolo horsie bolo prechodne, potom uz ako keby si jej crievka na to zvyklia uz jej to take problemy nerobilo. teda nepamatam si,a ko dlho to trvalo. zacal sem ho pouzivat asi od zaciatku, alebo polovice 2m. s prikrmamy sme zacali skor, leboa j ked deticky na mat. mlieku mozu zacat od ukonceneho 6m, no s mliekom boli problemy - ten reflux a tak sme zacali s prikrmamy skor. neviem ci od 4,5-5m. prikrmy som robila ako riedku kasicku, ale neliali sa moc. museli byt hustejsie.