Novorodenecké akné alebo niečo iné? Potrebujem radu
Ahojte vie mi niekto poradiť? Pediatrička najskôr že to je novorodenecké akné lebo tak to vyzeralo ale potom sa to extrémne zhoršilo tak zobrala ster na batérie či čo a že negatívne no dala nám holtov krém ktorý to síce stiahol ale vidím že sa stále robia nové pupáčiky na miestach kde ešte neboli a príde mi že to má teraz také drobné ako krupička.
Pridávam fotky do komentárov s odhaleným hrudníkom kde neplače je zo dňa keď sme išli doktorke, druhá fotka bez hrudníka je na druhý deň 2x natretý holtov krém a tretia (+ štvrtá) je na 4. deň
Ja fakt teraz neviem či to je baby akné a neriešiť ďalej alebo ísť radšej kožnej?
chod na kožne pre istotu
a skus ovsený kupel zatial
Začalo to takto
@krisblis novorodenecké akné obyčajne zmizne po pár týždňoch až mesiaci. Nič sa s tým nedá robiť, nepoužívaj oleje a krémy hlavne ihneď dobre umyť pokožku po vracaní. Ak to po mesiaci nezmizne potom navštív kožného lekára.
@krisblis novorodenecké akné obyčajne zmizne po pár týždňoch až mesiaci. Nič sa s tým nedá robiť, nepoužívaj oleje a krémy hlavne ihneď dobre umyť pokožku po vracaní. Ak to po mesiaci nezmizne potom navštív kožného lekára.
@anonym_c9bf19 no tak u nás to začalo od 29.3. čiže už takmer dva týždne. Ja len či to teda je akné. Bojím sa ju teraz totiž akokoľvek umývať. Potrebovala by som jej aspoň hlavičku umyť len nechcem zbytočne nejak tú pokožku dráždiť. Bojím sa aby nemala jazvičky 😢
Moj mal novorodenecke akne. Ale najviac na tvaricke. Holtov krem absolutne nezabral co sa aj dr cudovala.
Umyt mozes samozrejme v cistej vode. To isto neublizi 😉
Ak si nie si ista skus pripadne aj kozne. Alebo aspon cez aplikaciu poistovne-tusim dovera ma tento benefit.
Moj syn to mal minimalne 2mesiace ak nie viac. Pri placi sa ro viac zvyraznilo.
@krisblis moja malá podobne, keď sa narodila. Neviem, či to bolo novorodenecké akné. Riešili sme to so známou, ktorá bola novorodenecka sestrička. Odporúčala kúpať v hypermangane (veľmi slabuckom roztoku) a tváričku len na vtaovom tamponiku s tým roztokom. A doniesla nám framikoinovy zasyp. Postupne jej to zmizlo. Ale už si nepamätám za ako dlho. Vlastne nakoniec som si spomenula, že som to pripisovala mojim hormónom, ktoré prešli do mliecka (dojčila som). Lebo keď mala asi 4 mesiace sa jej to trošku vrátilo,ale v tpm čase som ja dostala menštruáciu. Tak som vydedukovala, že teda možno z mojich hormonov v mlieku.
Moj mal novorodenecke akne. Ale najviac na tvaricke. Holtov krem absolutne nezabral co sa aj dr cudovala.
Umyt mozes samozrejme v cistej vode. To isto neublizi 😉
Ak si nie si ista skus pripadne aj kozne. Alebo aspon cez aplikaciu poistovne-tusim dovera ma tento benefit.
Moj syn to mal minimalne 2mesiace ak nie viac. Pri placi sa ro viac zvyraznilo.
@maryetta dva mesiace??? Neplaš ma prosím ťa. Mne to príde už teraz extrémne. Mám pocit že sa toho nikdy nezbavíme. Tiež si všímam že stačí plač, že si to šuchne rukou alebo keď jej je teplejšie tak sa to zvýrazní. Hneď po zobudení to má vždy najlepšie alebo teda keď spí. Ja dúfam že to neprejde do ničoho horšieho.
@maryetta dva mesiace??? Neplaš ma prosím ťa. Mne to príde už teraz extrémne. Mám pocit že sa toho nikdy nezbavíme. Tiež si všímam že stačí plač, že si to šuchne rukou alebo keď jej je teplejšie tak sa to zvýrazní. Hneď po zobudení to má vždy najlepšie alebo teda keď spí. Ja dúfam že to neprejde do ničoho horšieho.
@krisblis noo moj to mal cca od 3-5mesiacov. Viem ze sme aj raz ockovanie presunuli lebo som sa tiez bala ze co sa to robi. Ja sama mam psoriazu tak som uz mala vsetky mozne scenare.
Viem ze aj kamosky dcera mala podobne a tiez z toho bola zufala ze neverila ze to len tak prejde.
Náš mal tiež a zhoršovala to aj moja strava... Ak dojčíš vynechať napr kakao čokoládu atd ..

Začalo to takto