icon

Nurofen sirup pre 22-mesačné dieťa

idemo
23. sep 2023

Ahojte mamičky. Synček (22m) ma od štvrtka teploty. V piatok sme boli u dr., crp ok trošku zapalene hrdlo. Začala som mu dávať Nurofen sirup každých 8h relatívne dobre mu zaberal. Dnes je sobota a chcela som vedieť ako dlho ho môžem užívať. Dočítala som sa ale aj také veci čo m zneistili, že sa nesmie užívať keď je dieťa dehydrované ( unás je boj s pitím). A celkovo že účinná látka je menej vhodná ako paracetamol. Tak som z toho teraz taká zneistená. Aký nato mate názor?😳

lluciiiii
23. sep 2023

@idemo dávali sme aj štyri päť dni sirup od teploty ked bolo treba a co sa týka účinnosti toto neviem dr vždy mi odporúčala na teplotu paralen a od bolesti nurofen vraj lepšie zaberajú takto a co sa tyka dehydrovania tak to neviem poradiť iba to ze treba dieťa nútiť piť hlavne ak su horúčky

anavixy
23. sep 2023

A stale ma horucku nad 38,5? Ci od bolesti ho davas? pokial nema horucku, skusila by som vynechat. Ak ho potrebuje od horucky, mozes vystriedat s paralenom, alebo mozes dalej davat Nurofen, pokial neprekracujes dennu davku je to ok, ale teda treba sa snazit davat len ked je to nevyhnutne. Je to zataz na pecen a samozrejme aj oblicky v spojeni s dehydrataciou. Treba dietatu stale ponukat vodu alebo mlieko, aj kvoli liekom ale hlavne kvoli horucke/chorobe. Paralen aj Nurofen su ucinne aj od bolesti aj od horucku, je jedno ktory pouzijes (niekomu zabera lepsie to, niekomu to, ako aj u dospelych), Nurofen ma okrem toho aj protizapalovy ucinok.