Nystagmus a krivé bábätko

veverkaa00
23. jan 2019

Dobrý deň, dnes som bola s dcérkou u lekárky pretože sme si všimli že jej začali chodiť očká zo strany na stranu ako keby čítala (nie moc rýchlo). Doktorka ma vystrašila a povedala že môže ísť o nystagmus, veľmi som sa zľakla 😔 zajtra nás čaká očné vyšetrenie a chcela by som sa spýtať či s tým máte niekto skúsenosti.. Malinká má dnes 8 týždňov. Plus si doktorka všimla že je vykrutena do jednej strany tak ideme rehabilitovat. Hrozne sa o ňu bojím aby bola v poriadku. A veľmi si to vyčítam ze som zla mama ked som si to vykrutenie nevšimla 😔😔 ale nechápem ako to vzniklo polohujem ju stále 😔

lucia5869
23. jan 2019

A s čoho to vzniklo že je vykrutena?

zuzik307
23. jan 2019

@veverkaa00 s nystagmom skusenost nemam, s torticollis /skrateny sval na krku/ ano...neobvinuj sa, nie si zla mama❤ niekedy nepomoze ani polohovanie, pricinou moze byt aj zla poloha babatka v brusku + kopec dalsich veci...so starsou sme chodili na rehabku, cvicilaí Vojtovku, skrateny sval sa rozcvicil pomerne rychlo...nasledky nema ziadne 🙂

pininka
23. jan 2019

Aj našej doktorke sa zdalo,že mala pozerá a.otaca sa len na jednu stranu, ale to robila iba u nej. Inak bola ok. Určite by som sa poradila nejakou skúsenou fyzioterapeutom,ktorá pracuje s bábätkami.

veverkaa00
autor
23. jan 2019

Vôbec neviem z čoho to mohlo vzniknúť.. V piatok ideme do relaxačno-rehabilitačného centra tak budem múdrejšia. Budeme cvičiť a dúfam ze sa to da do poriadku 😏... Zuzik ďakujem 🙂 trosku ste ma ukludnila keď ste napísala ze ste to rozcvicili a ze nema následky 🙂

mufa1987
25. jan 2019

Ahoj.My sme pred týždňom boli tiež na ocnom a diagnóza nystagmus a krátkozrakosť (tu ma po mne ) ale ten nystagmus to som si už poplakala lebo ten nik nemá a bojím sa čo dcérku čaká do budúcna(ma to 15 mesiacov ).

veverkaa00
autor
8. feb 2019

@mufa1987 to ma mrzí :(.. my sme boli uz na ocnom tam povedala ocna ze to nieje typický nystagmus pretože moja malá tie pohyby robí pomalšie ako to robia detičky z nystagmusom.. Boli sme aj na neurologii tam to hned uzavrela ako slabý nystagmus :( poslala nas na rehabilitačné pretože malinka sa neudrzi na brusku aa tam nam ukazali cviky na lopte a povedali ze tiež si nemyslia ze to je nystagmus skôr to je tak ze ona ako keby nedokazala udržať tie ocka, na niečo ich fixovat. Tak cvičíme aj to a z ockami aby sa skusala na mna na hračky atď zapozerat.. Noo tiež som si poplakala :( este musíme ísť na sono hlavičky ale eeg mala v poriadku tak dúfam ze aj to sono bide v poriadku :( a ešte aby toho malo nebolo tak ak malinkej nepomôže na chrbatik ta fit lopta plus cvičenie budeme musieť začať cvičiť vojtovu metodu coho sa veľmi bojim :(..

mufa1987
8. feb 2019

@veverkaa00 tak aspoň trošku lepšie správy.My sme boli u druhej očnej v BB tak našu uspia a tak jej pozru ešte očká ale tak u nás ten nystagmus bude.Tiez máme cvičiť ockami.Nas neurologicka neposlala nikam len to hneď takto uzavrela že nystagmus a nič viac nerieši ale ocna povedala ze očká má čisté čo pozrela tak že to musí.byt neurologického pôvodu. Uvažujem že pôjdem za inou neurologickou. Tak vám držím silno palce aby to aspoň u vás všetko dobre dopadlo.

nika1971
12. feb 2019

Môj syn má vrodený nystagmus ...má už 13 rokov

katka1981
23. júl 2019

@mufa1987, ked je nystagmus slaby, tak je dobre, ono by sa to malo este zlepsit. Ja som mala strasny ako dieta a uz mam slaby. Bezny clovek mi ho nevidi, ale ja ho citim.

taziona
23. júl 2019

@veverkaa00 aj nasa mala mala torticollis, cvicili sme asi tri cviky z vojtovky 3x denne. Ono im je to neprijemne, ale neboli ich to. Viac to prezivame my rodicia. Aj nasa plakala zo zaciatku, a potom sme to vedeli odcvicit bez placu aj s usmevom. Len cvicte poctivo a hned uvidite vysledky 🙂 a radsej cvicit teraz ked je malicka a este ju udrzis ako ked bude velka a bude klast odpor. Drzim prsty 🙂

mufa1987
23. júl 2019

@katka1981 Dobrý deň. To vážne sa vám to až tak upravilo?Neviem posúdiť či ho má až tak silný lebo napr sú dni keď lezime už v posteli a pekne na mňa pozerá a očká jej nebehaju vobec ale keď sa na niečo pozrie tak jej behajú niekedy dosť a niekedy je to oveľa miernejšie.Dufam že sa jej to upraví aspoň to toho štádia že ju to do budúcna nebude až tak obmedzovať.
Ďakujem za zareagovanie 😉