Nystagmus ako nežiaduci účinok očkovania.

viktoria3333
29. dec 2019

Ahojte, máte niekto skúsenosť s nystagmom ako nežiadúcim účinkom očkovania? Moja dcérka ma 11 mesiacov, má za sebou 2 dávky Hexy a Prevenaru. V novembri sme boli na injekciu synagis (hotove protilatky na RSV vírus) odporučili nam ho z detskeho kardiocentra, kedze dcerka sa lieci na srdce, dva dni po synagise jej začalo trhať hlavičkou, po dvoch tyždnoch trhanie prešlo a začal nystagmus. Boli sme na hospitalizacii na neurologii v BA, robili jej MR, CT, lumbalnu punkciu ale všetko vyšlo dobre a pričinu nystagmu nezistili.

gelifil
30. dec 2019

Je mi to velmi luto......asi vam to nikto nedal na papier, ze?Na Slovensku neziaduce ucinky proste neexistuju....😢😢😢

vroni
30. dec 2019

Zvláštne, synagis sú hotové protilatky, nevyžadujú od tela imunitnu odpoveď a dávajú sa len ohrozeným deťom (predcasniatkam a kardiakom), ale nakoľko je to je jedno z očkovaní, ktoré podlieha zvláštnemu schvaľovaniu, stačí ďalšie dávky nedať. Dočítala som sa len o svrbivom vysype a exeme po očkovaní, viac negatívnych reakcií som nenašla.

sara07
30. dec 2019

na sk ti normálnu odpoved nepovedia, nenapíšu
ak chceš vedieť pravdu skús čechy alebo zahraničie, ano zaplatíš si to ale povedia ti pravdu
predpokladám že ti povedali že z očkovaním to vôbec nemá súvis a tiež to nikde nehlásili
môžeš aj sama nahlasit nežiaduci učinok ako rodič , daj si do vyhladavača a hodí ti nahlasovací formulár
dalšie očkovanie chcu riešit ? prípadne skus sa objednat do poradne pre rizikové očkovanie čo ti povedia alebo ako ti upravia očkovací plán

sara07
30. dec 2019

@vroni leták uvázda tieto je to slovenský leták , napr od francuzskeho sa naše dost líšia velkostou
Veľmi časté (postihuje viac ako 1 používateľa z 10):

· vyrážka;

· horúčka.

Časté (postihuje 1 až 10 používateľov zo 100):

· bolesť, sčervenenie alebo opuchlina v mieste podania injekcie;

· vynechávanie dychu alebo iné ťažkosti s dýchaním.

Menej časté (postihuje menej ako 1 používateľa zo 100):

· kŕče;

· žihľavka

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@sara07 no lekari mi povedali, že to ma krče a aj v letaku sú medzi nežiadúcimi účinkami krče no aj tak tvrdia že to synagis spôsobiť nemohol

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@gelifil jasne nikto to nepriznal a už vobec že by mi to niekto dal na papier, proste pričinu nystagmu nezistili a to žeby to mohlo spôsobiť očkovanie nepriznaju

gelifil
30. dec 2019

@viktoria3333 a ty im veris?

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@vroni ďalsie davky jej uz nedam, v kardiicentre mi ale povedali že to nemoze byt z toho a ze mam pokracovat v dalsich davkach, nechapem to pretoze na jednej strane ju zachranili, v troch mesiacoch skoro zomrela na zlyhanie srdca, prekonala infekciu coxackie vírusom, ktora jej sposobila zapal srdcoveho svalu, mala tazky priebeh, a na druhej strane ju mam teraz znicit nejakymi injekciami.

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@gelifil už neverim lekarom čo sa tyka očkovania, doteraz som nebola odporcom očkovania, hovorila som si že nebudem špekulovať a očkovať ju dam ale teraz po zlej skusenosti uz sa bojim dalej v ockovani pokracovat a to myslim v povinnom ockovani, synagis jej uz urcite nedam aj ked tam kde jej ho pichali mi tvrdili, ze v tom musim pokracovat, nikto ma k tomu nedonuti.

vroni
30. dec 2019

@sara07, hľadala som skúsenosti, nie leták, mne totiž nas pediater "vrúcne" odporúčal synagis (syn je kardiak) a kardiologicka (ktorá pri synagise bola členom výskumného teamu) len pokrútila hlavou, že nie, nemáme dávať (a nemám sa jej pýtať, preco, lebo pri odôvodnení mi zo zákona musí odporučiť očkovanie). A aj na nete nájdeš väčšinou nadšene správy (aj na fórach), aký je synagis super (mam neockovane deti. Medzi fanynky očkovania nepatrím ani omylom)...

vlucifuk
30. dec 2019

@viktoria3333 Nášmu synovi sa spustil horizontálny nystagmus asi mesiac po očkovaní v 15.mesiaci.Doslova zo dňa na deň.Spojitosť s očkovaním všetci (pediater,neurológ i očný) absolútne odmietli.Príčinu vzniku nám nikto nevedel povedať. ( Bez komentára.)Zrak musí byť sledovaný,syn sa s ním naučil žiť,vyliečiť sa to nedá.Našťastie EEG dopadlo dobre.Keď nastúpi do školy a bude musieť ten nystagmus viac korigovať,určite sa mu bude zrak zhoršovať.Musíme to sledovať a v prípade potreby dať okuliare.Nič viac urobiť nemôžeme.Hmm.

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@vlucifuk a koľko už ma syn rokov? Zle sa mu pozera, ma horši zrak? Dcerka je este malicka, nevie mi este nic povedat. Mne povedali ze to este moze prejst, no ale neviem.

vlucifuk
30. dec 2019

@viktoria3333 Večer napíšem IP. Je to na dlhšie.

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@vroni no ved ja som tiez citala nanho same chvali od mamiciek, este ked je taky drahy tak som si myslela ze je dobry, k tomu mi z DKC napislali v liste velkymi pismenami ze to nie je ockovanie, takze vobec ma nenapadlo zeby jej to mohlo uskodit. Ked na nasledky virusu skoro zomrela tak som sa bala zeby dostala dalsi virus. Ja aj tak rozmyslam ci to nemohlo byt tym ze uziva 5 druhov liekov na srdce, k tomu ockovania a ze ten synagis to uz len dorazil.

vroni
30. dec 2019

@viktoria3333, no, synagis nie je očkovanie v klasickom zmysle, sú to čisté protilatky, ktoré telo dostane, lenže evidentne je to cudzia látka, ktorá môže vyvolať reakciu. My sme v pohode prežili aj bez neho, ale zase moje dieťa nemalo žiadnu z veľkých srdcových diagnóz... Ale problém s okom ma tiež (aj keď iný), nejako často počujem, že deti s "problemovym" srdcom majú aj očné problémy (netuším, či to je len môj dojem alebo to ma naozaj nejaký súvis)

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@vlucifuk dakujem

sara07
30. dec 2019

@viktoria3333 lenže pokial to dieta ho predtým nemala a zrazu po očkovaní malo tak tam suvis musí byt , na papier ti to nik zrejme nedá, skus si na papier vybavit aspon odklad aby ta nepopotahovali po hygiene a neplatila pokutu, oni ti proste musia dat pokutu aj ta predvolat taky je zákon za každé jedno odmietnuté očkovanie, dva roky je premlčacia doba ,

viktoria3333
autor
30. dec 2019

@vroni moja nema vrodenu srdcovu vadu, vsetko jej to sposobil virus ale uz to ma dobre, mala aj zvacsenu lavu komoru ale uz sa jej to upravilo do normalu, problem s ockom mate od narodenia alebo sa to neskor prejavilo?

vroni
30. dec 2019

@viktoria3333, asi od narodenia, ale prejavilo sa to až neskôr. Lenže krpec nie je očkovaný vôbec ničím, takže to s očkovaním súvisieť nemôže (staršie dieťa má postvakcinacne následky, takže po roku už nemá žiadne očkovanie a druhe dieťa je celkom neockovane)

vroni
30. dec 2019

@sara07, synagis nie je povinné očkovanie, môžeš ho odmietnuť úplne beztrestne.

semila001
14. jan 2020

ja som naposledy ockovana ako dieta po ockovani mi vypukla epilepsia silne zachvaty krcou velkych epi zachvatou od vtedy nemam ani jednu vakcinu mam zakazane od neurologicky ockovania.beriem orfiril 1000 mg 3 krat za a 3 krat denne diazeúam ale nepomaha vobec ...neviem ako budem dalej .... narodila som sa zdrava rodicou mam zdravych ...povedali mi že pri takychto velkych a silnych zachvatoch mi davaju asi tak este 7 rokou života a operacia že nieje možna -prosim vas ak vam zaleži na zdravi stop ockovaniu neberte to v zlom je to na kzdom z vas ako sa rozhodnete len vam pisem moju skusenost a mojej maminky pekny večer vam všetkym prajem

neillys
7. nov 2022

@viktoria3333 daţ očkovať tak malé dieťa je nezodpovedné...