Obavy z nákazy žltačkou u detí v škole
Syn je od rána, taký všelijaký, ani mu ráno nechutilo. Ani na mobile nie je. Teplotu som mu odmerala 36,7 Oči žlté nemá, ani brucho ho nebolí
Na škole mali žltacku nejaké rómske deti, škola funguje normálne Nepočula som, že by boli nové prípady.
Majú všetko dezinfekciu atd. Syn chodí do 8 triedy, prípady boli na 1 stupni
Dosť som z toho na nervy ja som prekonala žltačku cca pred 30 rokmi to som mala 12 rokov a 3 týždňový pobyt na infekčnom bol pre mňa dosť traumatický!
Nemusí to byť hneď žltačka, pokojne akákoľvek iná viroza.
Uvidíš ako sa to ďalej vyvinie, zatiaľ len kľudový režim a veľa tekutín.
Nemusí to byť hneď žltačka, pokojne akákoľvek iná viroza.
Uvidíš ako sa to ďalej vyvinie, zatiaľ len kľudový režim a veľa tekutín.
@patka06 tak aj dúfam, že to nie je žltačka. Len ma to prvé napadlo
Veď to môže byť hocičo,aj nič. Uvidíš,co z toho bude,a aj keby to bola hneď žltačka,tak už nič neurobíš s tým.
Veď to môže byť hocičo,aj nič. Uvidíš,co z toho bude,a aj keby to bola hneď žltačka,tak už nič neurobíš s tým.
@jaskolka to viem😐 len mam nádej v tom, že ešte nežltne
@jaskolka to viem😐 len mam nádej v tom, že ešte nežltne
@anonym_autor sa dá očkovať proti žltačke, odkiaľ ste, z východu?? z dediny?
@anonym_autor sa dá očkovať proti žltačke, odkiaľ ste, z východu?? z dediny?
@anonym_94a8c5 z dediny. Už v lete nám v práci prišla výzva , že je žltačka a bolo tam aj očkovaní , len ja som žltačku ako 12 ročná mala. V škole upozorňovali tiež aj bol zrušený slávnostný nástup na začiatku šk.roka. Opatrenia Dezinfekcia, umývanie ruķ
Áno nezaočkovala som ho, tak asi chyba
@anonym_94a8c5 z dediny. Už v lete nám v práci prišla výzva , že je žltačka a bolo tam aj očkovaní , len ja som žltačku ako 12 ročná mala. V škole upozorňovali tiež aj bol zrušený slávnostný nástup na začiatku šk.roka. Opatrenia Dezinfekcia, umývanie ruķ
Áno nezaočkovala som ho, tak asi chyba
@anonym_autor treba ísť za pediatrom a dať syna, keď bude úplne zdravý preočkovať. Teraz je to také výrazné v niektorých oblastiach, dokonca aj v Košiciach je okolo 20 ľudí hospitalizovaných. Šíri sa to z rómskej populácie, cestujú mestskou hromadnou dopravou, vyberajú smetné bedne, sedia na lavičkách. Aj keď človek dodržiava hygienu, tak deti v školách nevieme odkontrolovať, chytajú zábradlie, spoločne jedálne, záchody.... Aj mne doktor doporučil,som z KE.
@anonym_autor treba ísť za pediatrom a dať syna, keď bude úplne zdravý preočkovať. Teraz je to také výrazné v niektorých oblastiach, dokonca aj v Košiciach je okolo 20 ľudí hospitalizovaných. Šíri sa to z rómskej populácie, cestujú mestskou hromadnou dopravou, vyberajú smetné bedne, sedia na lavičkách. Aj keď človek dodržiava hygienu, tak deti v školách nevieme odkontrolovať, chytajú zábradlie, spoločne jedálne, záchody.... Aj mne doktor doporučil,som z KE.
@anonym_94a8c5 my sme mali v robote leták , len ja som mala tak mám mať doživotnú imunitu na syna som nemyslela
Už vracal , ale este nezožltol tak sa 🙏
Už vracal , ale este nezožltol tak sa 🙏
@anonym_autor nevyzerá to dobre. skontroluj mu moč, kebyže je tmavý, tak...
@anonym_autor nevyzerá to dobre. skontroluj mu moč, kebyže je tmavý, tak...
@anonym_33b6dd myslela som na to , aj som mu to hovorila....
Potom nevieš aký je postup, asi k lekárke s nim isť nemôžem. Infekčné je v Prešove. U nás nie.
Nechápem kde to mohlo na neho prísť. Na 2 stupni už Rómske deti ani nie sú No kým je nádej , možno naozaj len blbosť
@anonym_33b6dd myslela som na to , aj som mu to hovorila....
Potom nevieš aký je postup, asi k lekárke s nim isť nemôžem. Infekčné je v Prešove. U nás nie.
@anonym_autor neviem, keď tak počkaj do zajtra,zavolaj lekárke. Na východe sa porušili infekčné. Možno to je fakt len vírus. Tiež som strávila 1,5m na infekčnom ako 5,5r🤦🏻♀️
@anonym_autor a možno to je len nejaká viroza, môj mladší mal začiatkom týždňa dva dni teplotu a vracal, ako prišlo tak odišlo
Ďakujem budem dúfať že je to len viróza
😪 moč už je tmavší
Zajtra volám ráno Dr ona nás nasmeruje preventívne ho už pobalím
@anonym_autor tak snad ste ho dali zaockovat, ked bola na skole zltcka 🙈, tajne dufam, že cel skola mala povinne ockovanie.
😪 moč už je tmavší
Zajtra volám ráno Dr ona nás nasmeruje preventívne ho už pobalím
@anonym_autor držím palce. Nie je to sranda.
@anonym_autor tak snad ste ho dali zaockovat, ked bola na skole zltcka 🙈, tajne dufam, že cel skola mala povinne ockovanie.
@nyphadora dobrovolne...
@anonym_94a8c5 my sme mali v robote leták , len ja som mala tak mám mať doživotnú imunitu na syna som nemyslela
@anonym_autor Tmavý moč je aj príznakom dehydratácie, prijíma tekutiny? Ešte stále zvracia?
@anonym_autor Tmavý moč je aj príznakom dehydratácie, prijíma tekutiny? Ešte stále zvracia?
@patka06 už nevracia Zavolam ráno detskej
Hlavne kľud inkubačná doba žltačky je myslím až 50 dní, neviem presne. Úplne obyčajná viróza predpokladám. U nás na škole tiež bola žltačka, očkovali sa iba deti z triedy kde sa vyskytla a nikto iný z celej školy žltačku nedostal....
Si si presla zltackou a nedala si dieta ockovat?
Je jedno na ktorom stupni v skole je rozsirena. Ved maju spolocne jedalen satne telocvicnu....
Si si presla zltackou a nedala si dieta ockovat?
Je jedno na ktorom stupni v skole je rozsirena. Ved maju spolocne jedalen satne telocvicnu....
@natalka13 som krava
@patka06 tmavohnedy je príznakom aj žltačky, stolica je svetlá.
@anonym_33b6dd To áno, ale ak by sa nakazil v škole, po 20. dňoch by bolo skoro, aby sa objavili príznaky.
Jedine, že by žltačku chytil niekde cez prázdniny
@patka06 na východe to je veselé. Žltačka je mám pocit,že už všade. Podozrenie je. Snáď sa nepotvrdi a bude to "len" vírus

@anonym_autor ďakujeme za oznam