icon

Občasná vysoká večerná teplota u štvorročného dieťaťa

linda144
13. dec 2013

Dobrý večer, chcela by som sa s Vami, maminky, poradiť. Určite niektorá z vás mala taký problém ako my. Mám syna, takmer 4-ročného a naším problémom sú občasné vysoké teploty, ktoré sa objavia takmer vždy podvečer alebo večer. Celý deň je malý čulý, na nič sa nesťažuje a potom večer bááác, teplota 38,5, červené líčka. Keď sa ho opýtam, či ho niečo aj bolí, povie, že nie. Len je taký celý nesvoj. Niekedy teploty ešte trvajú deň, dva, niekedy už ráno po teplote ani stopa. Aj dnes sme to zase schytali. Ešte podvečer sa normálne hral, a teraz má 38,4. Z čoho to môže byť? Našej doktorke som to ešte nespomínala. Viete mi poradiť? Ďakujem.

linda144
autor
13. dec 2013

A ešte som chcela- za aký čas vám zaberá panadol sirup? dala som mu ho pred hodinou cca, a stale je teply, ked mu chytim cielko a licka.

katka1981
13. dec 2013

@linda144, ako dlho to trva? Tyzden? 2?

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 co myslís? teplota? praveze nie, chyti ho to vecer, potom bud nic na druhy den alebo den, dva a koniec

katka1981
13. dec 2013

@linda144, ale kedy to zacalo? Pred tyzdnom? Kedy sa ta teplota co zmizla objavila prvykrat, myslim taku bez zjavnej priciny.

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 tak prvykrát dávno, aj rok dva dozadu

katka1981
13. dec 2013

@linda144, ake vysetrenia ste absolvovali?

ivetka5
13. dec 2013

My sme to tak mali minulý týžden, tiež nič mu nebolo, to bola predzvesť kiahní u nás. Od utorka mu to skákalo, v noci teplota, cez deň nič a v sobotu sa vysypal. Už som bola s lekárom dohodnutá, ak by to bolo ešte víkend, že na crp, či nieje zápal v tele, môže to byť všeličo, aj močové cesty a pod.

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 ziadne, stane sa to obcas, mozno raz za 3-4 mesiace

linda144
autor
13. dec 2013

@ivetka5 no majú v škôlke taraz kiahne, tak uvidim

ivetka5
13. dec 2013

@linda144 tak to vám už dlhšie trvá, určite by mali urobiť vyšetrenia podrobnejšie.

ivetka5
13. dec 2013

@linda144 aj u nás boli mesiac, a teraz to priniesol.

katka1981
13. dec 2013

@linda144, raz za 3-4 mesiace jednorazovo, alebo kolko mu trva 2 dni alebo 3 dni, skus to popisat viac. Soplik nema, ani nic? Ked je chory, myslim sople a tak, mava teplotu? Kolkokrat sa mu takto znicoho nic objavila teplota?

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 stalo sa mu to za tie necele styri roky asi 5x, presne neviem. ked ma sopliky, alebo kasel, praveze teploty nezvykne mavat. preco sa ma pytas na podrobnosti, chces mi nieco povedat alebo naznacit? vsak kludne.

katka1981
13. dec 2013

@linda144, no snazim sa na nieco prist. Lebo na zaciatku to vyzeralo ze mava takto teploty casto. V kazdom pripade by som isla k pediatricke a poprosila o odber krvi, na vsetko co sa da, krvny obraz, biochemiu, hormony stitnej zlazy, potravinove alergie, proste uplne vsetko, co detska moze nabrat. Je to fajn aj ako prevencia. Nemohol ma maly nejaky vzrusujuci den, alebo nebol rozblazneny?

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 a na co sa snazis prist?

katka1981
13. dec 2013

@linda144, no keby to bez priciny trvalo dlhsie, povedzme 2 tyzdne v kuse a opakovalo sa to, ja by som sa velmi bala. Daj ho vysetrit urcite, nie som lekarka, podla toho co popisujes ak mu nic nezistia, mozno ti dr. povie, ze ta teplota do 38,5 je u deti normalna, ze staci nejake vzrusenie, viac pohybu a moze to u citlivejsich deti takto vyskocit. Na druhej strane to moze byt riziko vaznejsieho ochorenia. Preto som sa ta vypytovala. Ale u vas predpokladam, ze to nebude nic vazne, ale urcite by som sa poradila s dr.

tinki
13. dec 2013

@linda144 Aj my sme si niečím takým prešli..Každopádne, kým pôjdeš k doktorke, veľmi pomôže, ak si aspoň týždeň budeš zapisovať teploty ráno, na obed (ak môžeš) a večer, prípadne v noci..Dávaj viac tekutiny..Panadol dávaj až keď vystúpi nad 38,5..
A potom ho daj vyšetriť, môže to byť od prekonanej mononukleózy, cez oslabenú imunitu, skrytý zápal v tele, až po niečo horšie..Treba to dať prešetriť, my sme boli nakoniec aj v nemocnici na týždeň, kde jej robili všetky možné vyšetrenia ale paradoxne tam nemala ani raz teplotu..Ale nemali sme nič vážne..

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 mozem sa opytat,ty si lekarka alebo sestricka? nikdy nam to netrvalo tak ze tyzden,dva. keby ano,davno som s nim u doktorky. sem tam mu to proste takto vyskoci. dnes mali v skolke aj pospajane triedy,kopec deti na jednom mieste a minulu noc bol dvakrat hore,takze bol uz dnes aj dost unaveny. ale to zasd pochybujem ze teplota moze byt z unavy.

katka1981
13. dec 2013

@linda144, nie som lekarka, ani sestricka. U deti je to s teplotou inak ako u dospelych ale neviem presne do akeho veku sa to tak berie. U babatiek urcite a malych deticiek urcite. Staci ze sa dietatko rozjasi a kludne moze mat 38. Dalsia vec je aky teplomer pouzivas, kde si mu teplotu merala... A po dalsie ak ti chodi do skolky a odvtedy sa tie teploty opakuju, kludne to moze byt nejaka viroza. Kludne moze trvat len den. Vies co som si teraz spomenula? Aj u nas sa stalo asi 2x, ze mala mala teplotu do 28,5 trvala jej 36 hodin, ale tak ze jej sama klesala a pohybovala sa v pirebehu tych 36 hodin od 37,1 do 38,5. Ja som jej ju len merala a ked mala okolo 38, tak som vyvetrala alebo ju trochu menej obliekla, aby sa schladila. Lieky davam az ked ma od 38,5 vyssie. Nastastie to nezvykne mavat. No a brala som to tak ze to ma virozu. Ak by to trvalo viac ako 2-3 dni, sla by som k dr. Vzdy jej preventivne pozriem hrdlo, popytam sa jej, skusim uska, prehmatam uzliny na krku.

linda144
autor
13. dec 2013

@katka1981 vsak aj ja. brusko,hrdlo a pod. meriam mu este stale v zadocku,teraz vecer mal 38,8, takze realne 38,3 Dufam,ze to bude zase len nejaka viroza. dlhodobe teploty sme chvalabohu nikdy nemali. max.tak 2-3dni. dakujew za rady

katka1981
13. dec 2013

@linda144, znac si to. Ja som malej merala v zadocku len raz v zivote, ked mala 7 tyzdnov. Jej sa nikdy nedalo ani cipok dat, to bolo revu jak keby ju z koze drali. Hovorim pokial chodi do kolektivu, moze nieco chytit. Moja nemava teploty, snad to nezakriknem. Ale ked ma, viem ze bude rychlejsie fit, akoby nemala. V kazdom pripade, porad sa s dr. a daj vysetrit krv ako som ti pisala. Prevenciou sa da zistit kadeco. Ja som tiez tak dala urobit preventivne a vysledky boli ozaj zaujimave, ale je to ok, su aj horsie veci.

linda144
autor
14. dec 2013

@katka1981 tak teploty pokracuju aj dnes,ale aj kus pokasliava a trosku je zachripnuty. takze asi sme nieco lapli v skolke tentokrat. a este tam maju aj kiahne,tak mozno...

katka1981
14. dec 2013

@linda144, pokial to nebude nic strasne, chodte k dr. v pondelok a hned jej povedz o tych teplotach. Odber krvi zvladnete a budes kudnejsia, hlavne by bolo fajn, aby vola dr. informovana a teba aby ukludnila, myslim, ze to je dost dolezite. To, ze ma teraz aj ine prejavy ako len teplotu, to je fajn. Nie je to teplota bez zjavnej priciny, to je dobre.

jakubsamko
15. dec 2013

Dobri den.Aj mi mame tento problem.Uz sme boli aj na krv no nastastie su vysledky poridku.Nam najlepsie a najrychlejsie zaberie paralen cipok.

anirad35
16. dec 2013

Linda, my to máme presne tak isto ako vy. teploty mávame bežne 38,5 a vyššie, paralen dávam ozaj až keď má 38,7 a vyššie...presne dnes ráno som to preberala s doktorom... vravel že je to v poriadku, že keď chytí nejakú virózu jeho imunita začne naplno bojovať /znak-teplota/ a keď mu hneď nedám niečo na zníženie teploty, tak aj ďalej bojuje. a teda v našom prípade väčšinou aj vybojuje, alebo teda občas mu to prepukne do niečoho väčšieho...

larnaca
22. dec 2013

@linda144 ahoj, len som to tu prebehla, ale moja osobná skúsenosť - dlhodobé teploty - skrytý zápal v tele - zle fungujúce obličky a všetky baktérie sa mi vracali späť do tela - prišli mi na to až po komplexnom vyšetrení moča, myslím, že kultivácia al.sedimentácia