Obdobie chorôb u deti
Je obdobie chorôb? Najmä u detí? Moje sú choré už tri týždne, z jedného sa vyliečia o tri dni niečo iné, dnes mi na fb vyskočil článok, že v tomto čase je chorých veľmi veľa detí, dokonca oproti ostatným rokom rekordne. Ako ste na tom vy?
Úplne v pohode,... Nebýva chorá. ..Inak jeseň býva každý rok obdobím chorôb, to nie je nič nové..
U nás podobne. Od septembra, ako začala skolka, 2,5 týždňa doma, potom týždeň v škôlke a zasa sople, kašle, teploty ☹️ a moja 5rocna nebývala takto dlho chorá, vždy sa z toho dostala tak za 3 dní.
@elizabet173 to si príliš zjednodušila. Nebolo to myslené tak, že kto nenosil rusko teraz nemá problém. Opatrenia majú vplyv na celú spoločnosť, bacily sa všeobecne šírili v populácii menej, imunita ľuďom zlenivela a je možné, že to niečo urobilo aj so samotnými bežnými vírusmi - možno sú teraz agresívnejšie, keď sa nemohli vyše roka tak ľahko šíriť. Ale samozrejme aj ruska samotné mohli niekomu individuálne uškodiť.... vlhkost, plesne a pod....Toto si trúfajú tvrdiť aj niektorí lekári, ale len opatrne, lebo nechcú byť "vymazaní" z verejného života.
A este k tej chorobnosti urcite prispieva velmi chladne pocasie takto skoro. Co si spominam, tak boli roky ked som niekedy zaciatkom novembra chodila v kratkom tricku pocas dna. Teraz je zaciatok oktobra nosim zimne topanky a kabat.
@poopsie tak s tym ruskom neviem .. ja som v CR a nase deti nosili ruska velmi malo. Maximalne na chodbach. V triedach nosili nejaku velmi kratku dobu. U nas ale su opatrenia ovela volnejsie ako boli na Slovensku. A aj tak je u nas vela chorych deti. Napriklad minuly rok, prvy a druhy rocnik bol doma nejaku obmedzenu dobu - pretoze ich prednostne vratili spat. Vacsinu casu boli v triedach. Takze boli deti spolu. A teraz su aj tak chore 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
U nás v Nemecku sú všetky deti choré a niet v mojom okolí rodiča, čo to považuje za bežnu jeseň. Dokonca aj moja 6 ročná bola raz chorá a normálne ju tieto jesenné sople a pod. obchádzajú. Ale už to má vybavené, lebo už nič od okolia nechytá. Ruška som jej nedávala, iba extra výnimočne, skoro nikdy. Podľa mňa sa dobieha to vďaka izolacii zameškané z minulého roka.
@kittykat22 ani ty si si nedala tú námahu otvoriť ten článok, však?
@poopsie ale ja som to citala. Lenze to je report z Edinburgu. Tam je situacia ina ako u nas. Anglicko celkovo nemalo karantenu skoro vobec - takze ruska, haha. Neviem ci sledujes situaciu v Anglicku ale Johnson odmietol uzatvorit stat ako jediny a vsetci sa tam tvarili pomerne dlho, ze sa nic nedeje. A aj teraz maju 40 000 pripadov denne, vsetci ockovanie ktore moc nefunguje, a zije sa tam akoby sa nic nedialo. Takze sprava fajna - ale Anglicko je tak trosku lalaland. Kedze sa zaoberas medzinarodnymi spravami tak to musis vediet.
@kittykat22 neboj sa, viem ako sa žije v UK.... Mám tam rodinu a kamarátku 😉moja sestra musí mať rúško v práci...keď Johnson uvoľnil zamestnávatel fanatik už nepopustil... Aj sa stále musí testovať každý týždeň, až do marca 2022..nariadenie firmy .. Chceš mi povedať, že Angličania sú iní ľudia?! Ináč im funguje imunita?

@elizabet173 mne príde choré, to keď ja vyjadrím svoj názor a niekto začne kôli tomu, že má iný útočiť na moju osobu, písať mi, že trepem a zhadzovať ma... Ja som vyjadrila ako prvá svoj názor a podložila som ho aj zahraničným článkom, kde presne popisuje, aký to má kolobeh, izolácia = lenivá imunita. Kto asi tak prenáša choroby na deti? Žeby dospelí ľudia? Kam už len chodili do detských kútikov mamičky na materskej, kde sa mali stretnúť tie deti s inými chorobami? Nemali vnímavú imunitu voči cudzím patogénom a v ruškach si akurát pestovali plesne a baktérie... Čítala si si článok? Alebo si si chcela tiež len kopnúť? Netreba zabúdať, že deti od 6 rokov to rúško museli nosiť, a boli mimo kolektívu veľmi dlhý čas... Ja to vidím u mňa, deti prídu na jeden dva dni a sú znova doma a choré, jedno dievča je choré už 3 týždne.... A teda asi ani lekárov nenavstevuješ často... Napr môj gynekológ minule ho mal pod nosom a na ďalší krát ho už vôbec nemal... Ten chlap je primár, ten sa aj naoperuje... Tak prečo s nim má asi tak problém? 🤔Podľa tvojej logiky by malo rúško už prirásť k nemu na veky vekov