icon

Obriezka. Ako sa s tým chlapci v dospelosti vyrovnajú?

misamko
27. máj 2011

Ahojte, mojmu synčekovi robili pred dvomi týždňami obriezku zo zdravotných dôvodov. Okrem prirastenej predkožky mal aj veľmi skrátenú uzdičku, takže iná možnosť nebola. Mne osobne to nevadí, neodsudzujem to, len sa bojím, aby s tým synček nemal v budúcnosti problémy. Myslím psychické. Má to krásne spravené, zahojené, bez jaziev. Len sa bojím, aby nemal nejaké predsudky, komplexy a nehanbil sa v budúcnosti nadviazať vzťah s dievčaťom, poprípade sprchovať sa v spoločnosti a pod. Mamičky, máte s tým niektorá skúsenosti? Ako to berú Vaši synovia? Sú s tým vyrovnaní a berú to v pohode? Viem, že dnes to už tento zákrok asi nie je nič výnimočné, ale predsa je to na dosť chúlostivom mieste a v puberte si deti vśímajú všetky "odlišnosti" ....ďakujem za odpovede.

gin124
17. júl 2015

Díky, už se o to nebudu pokoušet. Horší je to když píšu příspěvky německy, tam je sice má gramatika také otřesná, kdybych to tam však napsal česky, tak by mi nikdo nerozuměl. Já tu píšu určité věci, ale zjistil jsem, že nejnovější poznatky, co to ta obřízka vlastně je, že je to nezvratná zmrzačující amputace nejcitlivějších tkání mužského těla, pronikají na veřejnost i beze mne.

worker_falcon
17. júl 2015

@gin124 neviem, nezachytil som, ale ty sám máš obriezku? A píšeš z vlastnej skúsenosti, že je to des/zmrzačenie atď? A nechceš napísať niečo o tom, aké strašné je rodiť či ako obmedzujúce je dať si spraviť silikónové prsia?
Pravdepodobne na rozdiel od teba osobné skúsenosti mám. Obriezka v dospelom veku. Obmedzenia žiadne nevnímam, v posteli je to jasná výhoda. Hygiena je jednoduchšia. Atď, atď.
Baby, vy sa bojíte doživotej traumy (dieťaťa) z chirurgického zákroku? Už chápem, prečo niektorí rodičia nechcú dať očkovať svoje deti. Ale myslel som, že je to kvôli inému, nie kvôli traume z bolesti 😀
K názvu témy: "Ako sa s tým chlapci v dospelosti vyrovnajú?" - normálne. nič iné nepoznajú. A je to fyzicky jednoznačne výhoda, ako nevýhoda. Problém je ale ten, že to nemajú s čím porovnať a preto vymýšľajú - niektorí. To je ako s veľkými prsiami - niekto zaplatí za to, aby ich mal. A ten, kto ich má, zas rieši, že sú priveľké...

gin124
17. júl 2015

@worker_falcon

Nezlob se, ale nezbyde mi, než ti oponovat ve více bodech. Více napíšu až večer, teď o polední pauze mám jen málo času.

1. rození je přirozený proces, kdežto obřízka je umělá zmrzačující operace, při jejíž radikální formě je muži odstraněno 3/4 nejcitlivějších erotogenních zakončení. Někteří s tím problémy v sexuálním životě nemají, zatímco jiní je mají obrovské. Ty dvě věci se nedají srovnávat.

2. Je mi úplně ukradené, jestli si dospělý muž nechá ať z takového nebo makového důvodu udělat obřízku, nebo jestli si žena nechá udělat silikonová prsa. Aby někdo nechal dělat silikonová prsa nedospělým dívkám, nebo miminkám hned po porodu, to každému připadne absurdní. Mnoho chlapců však musí trpět kvůli nedobrovolně udělané obřízce. Tyto věci se vůbec nedají srovnávat. Dnes má pes větší práva než malý chlapec. Nesmí být kupírován. Kdežto kupírování penisu malého chlapce je legální, takový stav ve společnosti považuju za zvrácený. Sorry, zbytek až večer, končí mi polední pauza.

gin124
17. júl 2015

. O obřízce v dospělém věku jsem napsal, že mi je to srdečně jedno, ať si ji nechá udělat dobrovolně ať muž nebo žena. Když to mělo takové účinky jak popisuješ, buď rád. Ne všichni však po obřízce v dospělosti dopadli tak šťastně jako ty. Kopíruju:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
novel2007:
Anarxik: 1) Nic o obrizce nevis, 2) Jsi zena a nemuzes to posoudit z muzskeho pohledu, 3) Ja jsem muz, ktery obrizku podstoupil v dospelosti a dobrovolne, takze muzu posoudit ... a rikam, ze je to opravdu brutalni rozdil v prozitku - po obrizce skoro nic, proto delsi vydrz. Nejsem sam, existuje rada vedeckych studii, ktere to dokazuji. 4) Vetsina chlapu, co tady chodi byli obrezani ze zdravotnich duvodu, proto nemuzou srovnat, 5) Obrizka v USA je spise byznys, vsak uz procenta obrezanych v USA klesaji. ... Tak tu prosimte netvrd nesmysly, kterym nerozumis ;).

A nyní profil toho dotyčného:

Muž z Moravskoslezského kraje, kolem 30 let

Nechal jsem se obrezat jen kvuli vam, holkam, a pripravit se tak temer o veskery prozitek ze sexu, protoze se vam to libi, a mate rady obrezane muze. Doufam, ze to alespon nektera z vas oceni :(.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

To byl jeden z prvních případů, kdy jsem se dozvěděl loni na jaře, že obřízka někomu zničila sexuální život. Za ten rok a něco,co se tím zabývám, znám takových případů opravdu velkou fůru. Hygiena není argument, je vždy jednodužší než u ženy, u které se tvoří více smegmatu než u muže a má tam mnohem více záhybů na čištění, než je jednoduchá stažitelná předkožka.

4. Traumatu při obřízce by se měli vždy obávat. To není jednoduché píchnutí jako při očkování, jde o řezání na nejcitlivějčí části jeho těla. U malého dítěte je to ještě horší, protože je třeba rozrušit konglutinaci, což je slepení předkožky se žaludem, což je mnohem horší než strhnutí nehtu z prstu. Proto je obřízka u malého dítěte vždy mnohem větší trauma už velkého.

5. Jak se s tím v dospělosti vyrovnají. Různě, někteří bez problémů a jiní to berou jako velkou křivdu. V USA to bere jako velkou křivdu tak 10% mužů a to je tam ve vyšší věkové kategorii obřezán téměř každý. O to je to horší u nás, kde je obřízka ještě pořád zvláštností a mnohému může v pubertě při srovnání s vrstevníky dojít, že byl o něco jako malý nenávratně oloupen. Četl jsem hodně vnitřně bolestivých příspěvků od takových mužů a pro mou citlivou povahu to nebylo lehké čtení. Žádná matka, která to nechá svému synovi udělat z rozmaru, nemůže dopředu vědět, jak to její syn bude později vnímat a zda z toho nebude doživotně nešťastný.

6. O těch prsách jsem už tu psal. V dospělosti je to každého věc. Jenže v dětství nespravedlivě amputovanou předkožku se všemi jejími specificky citlivými erotogenními zakončeními už nikdo nikdy nikomu nevrátí, dotyčný o ni byl nespravedlivě jednou provždy oloupen. A je jedno, zda se jednalo o rozmar rodičů nebo chybnou medicínskou indikaci. Přes 95% obřízek z takzvaných zdravotních důvodů je zcela zbytečných.

gin124
2. aug 2015

Nedá mi to, a tak okopčím jeden příspěvek ze včerejška:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1.8.2015 21:40 - OK
Ahoj, na obřízce jsem byl asi v 7 letech protože my nešla přetahnout předkožka. Dnes mi je 16 a můj názor? Nejsem s tím spokojen, cítím takovou tu bezmoc že jsem to nemohl ovlivnit, kdyby to bylo dnes tak mám třeba jiný názor a jiné smýšlení o tomto problému. Nejhorší co kdy může být je to, že rodiče o tom rozhodnou a kolikrát i bez zdravotních důvodů. Kdyby to mělo být dnes tak určitě na to mám jiný pohled a třeba bych naní ani nešel a řešil to jinak, nebo bych na ní šel a byl spokojen, takto mám jen špatný pocit bezmoci.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Loni jsem četl mnohem www.netdoktor.at drásavější příspěvky od mužů, co byli nedobrovolně obřezáni. Zkazilo mi to celé jaro a léto. Proto jsem se rozhodl proti zlu, kterým je nedobrovolná obřízka chlapců bojovat a zapojil jsem se do intaktivistického hnutí.

tonka28
11. jún 2016

@misamko ahoj,dakujem za túto tému....o mesiac nás čaká obriezka zo zdrav.dôvodov,samozrejme mám strach či všetko dopadne OK,ale som rada že ste mi (aj s ostatnými mamičkami) odpovedali na moje "nevypovedané" otázky 😅 ešte by som sa Vás chcela opýtať ako je na tom teraz Váš syn a po akom čase sa mohol kupať...kedže nás to čaká v lete...dakujem 🙂

gin124
22. jún 2016

Vážená paní Tonka 28.

naozaj vás čaká obriezka ( vážho syna zo zravotných dovodov)_ neverím tomu, 95 percent takovýchto obriezok je zcela zbytočných a principiálno je to ublížení na zdraviu.

Asi neviete, čo to ta obriezka naozaj je. Ve skutečnosti je to nenávratné zmrzačení penisu, poněvadž jsou jeho nejcitlivější zakončení nenávratně amputována.

(Přiznávám, že jsem před rokem a půl také vůbec nevěděl, co to ta obřízka vůbec vlastně je. Povšechnou informaci, že je to operace, při níž se odstraní předkožka penisu jsem věděl. Neměl jsem však patřičné informace o funkci předkožky. Domníval jsem se, že je to nadbytečná rudimentní kožní řasa. Nyní však vím, že předkožka je důležitý multifunkční přídatný orgán penisu, z níž ta funkce, která byla pokládána za jedinou, totiž aby v klidu kryla žalud, je z nich ta nejméně důležitá. Až na 15% dospělých mužů má při plně zachovalé předkožce svůj žalud trvale odkrytý. Mnohem důležitější je senzorická a sexuální funkce předkožky. Při její radikální amputaci přijde muž o přes 70% svých nejcitlivějších erotogenních zakončení a citlivost penisu je tak sníží na pouhou čtvrtinu. To má pro mnohé obřezané muže fatální důsledky, jako je třeba ztráta výrazného prožitku při sexu nebo anorgasmie. Redaktor PNVT).

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/psycholo...
ste
Nevím, jaké jsou ty zdravotní důvody, ale vím, že v ČR a na Slovensku jsou z 95% falešné. Než zbytečně vašemu synovi, byť v dobré víře nadosmrti ublížíte, tak vás prosím, aby si tuto tématiku na mých stránkách podrobně prečítali.

Prosím za vašeho syna a za jeho PRÁVO NA VLASTNÍ TELO Tono Vlas

worker_falcon
23. jún 2016

@gin124 teba este tieto dristy neprisli? Neskutocne... Ty sam mas obriezku, ci nie? Nechces bojovat aj za prava zien na bezbolestny porod? Alebo za ludi, ktori maju depku zo svojej farby oci?

gin124
23. jún 2016

Milý Worker-Falkon

Nejedná se o žádné dristy. Teprve před dvěma lety v březnu - v märci jsem narazil na případ muže, kterému obřízka, správněji amputace předkožky zničila jeho sexuální život. Začal jsem se tím zabývat a od té doby znám takových případů opravdu velikou fůru. Mé první případy byli muži, kteří naletěli takovým jako jsi ty a nechali si tu obřízku udělat jako dospělí. Ti mohli nadávat pouze na svou vlastní hloupost. Ale později byla většina případů těch, kterým byla ze "zdravotních případů" udělána jako dětem a nemohli to ovlivnit, jedním z nich je německý spisovatel Mario Lichtenheldt, kterému ta obřízka byla udělána ze "zdravotních důvodů" v jeho 4 letech, s kterým spolupracuji a který mi dal právo, abych šířil jeho dílo o zbytečné dětské obřízce na českém a slovenském internetu. Dnes se ví, že 95% těchto dětských obřízek ze "zdravotních důvodů" je zcela zbytečných. Dnes znám opravdu velkou fůru mužů, kterým to takto bylo jako dětem uděláno a jsou z toho hluboce nešťastní, neboť jejich sexuální život je zcela zničen. Ti takovým doktorům nemohou přijít na jméno. Jsou i extrémní případy, vím opřípadu devatenáctiletého Švýcara, který doktorovi, který ho v jeho šesti letech ze "zdravotních důvodů" obřezal, zcela zdemoloval jeho ordinaci a ten doktor byl rád, že odtud vyvázl s holým životem.

Proto prosím nejen Tonku28, ale i všechny jiné matky, kterým doktoři řeknou, že obřízka jejich dítěte je nezbytná, aby si tuto problematiku, než učiní rozhodnutí, z kterého může být jejich syn později těžce nešťastný nejprve prostudovali. Proto jsem i vytvořil osvětové webové stránky: www.obrizka-chlapcu-cz0.cz.

A na závěr tu okopíruju příspěvek jedné rozumné pražské matky:

Dám sem příspěvek, co napsala Alicka na fóru Rodina.cz dne 9.10 2011

Nenechávejte své dítě zbytečně obřezávat!!! Navštívila jsem 5 doktorů, pražské odborníky, a všichni mi diagnostikovali jednoznačnou obřízku u syna 2,5 roku. Až šestá, MUDr. Marta Kudláčková CSc, Rockotova 1717, Praha 4, nám to během dvou měsíců (dle jiných urologů na Karlově náměstí, pediatrů u Apolináře a dále, šlo o případ, který se nedá řešit jinak než obřízkou) to bezbolestně vyřešila pomocí krému Triancenolu. Po dvou měsících má syn předkožku naprosto přetahovatelnou! Předtím měl v předkožce malinkou dírku, sotva na čůrání. Při močení se mu tvořil takzvaný balónek. A díky paní doktorce je nyní naprosto v pořádku. Jen doporučuju provádět léčbu pod vedením paní doktorky, ne podle vlastního uvážení, vzhledem k různosti použití krému za den!

worker_falcon
23. jún 2016

@gin124 furt tu (a všade inde) kopíruješ nejaké "príspevky", "názory", "kecy"... si tak posadnutý detskou obriezkou, až je to divné... Pritom sám nevieš, o čom hovoríš.

sám som v dospelosti obrezaný (zo zdr. dôvodov), a nemám s tým absolútne žiadny problém. a povedal by som, že 99% obrezaných nemá žiadny problém. skús spraviť prieskum medzi moslimami a židmi, či majú strašnú traumu a nemajú žiadny pôžitok zo sexu. či zažívajú orgazmus.

gin124
23. jún 2016

Žel nemáš pravdu. Toto jsou chlísty MUDr Romana Sokola, který si z obřízky udělal velmi výnosný business. Skutečnost je však jiná.

Přidám tu ještě jako křesťan jiný rozměr. Apoštol Pavel píše, že obřízka těla je pro znovuzrozeného křesťana škodlivá, protože vede k DUCHOVNÍMU NADÝMÁNÍ.

To jsem poznal na německojazyčných fórech. Pokud se tam někdo ozval, že má obřízkou zničený jeho sexuální život, tak tam byl lidmi jako jsi ty kamenován a z toho fóra vyštván.

Naštěstí pana Guy Sindena napadlo založit chráněné fórum pro obřízkou postižené nešťastníky. Já jsem za panem Sindenem do Francie zajel. On je ze tří čtvrtin po předcích Francouz a z jedné čtvrtiny Němec, asi tak jako já jsem ze tří čtvrtin Čech a z jedné čtvrtiny Slovák. Bydlí ve Francii ale firmu má v Německu. Je presidentem francouzké organizace Droit au corps. Zajel jsem tam, abych získal autorská práva, používa to, co mám na svých osvětových stránkách. Vše mám zařízeno přes pana Sindena, aby v tom někdo nehledal háčky. Nebo si snad někdo myslí, že by nějakému šamšulovi z Jirkova, jako jsem já, taková práva lehce dali.

Vůbec bych nedokázal dělat tu činnost, kterou dělám, kdybych neměl podporu a oporu v lidech z Francie a Německa.

Muslimů a židů, zaslepených náboženstvím se nemá cenu ptát. Ale zeptej se třeba takového exmuslima pana Aliho Atlu z Kolína nad Rýnem, který právě kvůli své obřízce nenávidí muslimské náboženství v kterém vyrostl.

A židé? Odpůrcem obřízky byl například zakladatel moderního sionismu Theodor Herzl, který svého syna Hanse obřezat nenechal.

Odpůrcem obřízky byl i proslulý židovský psychiatr z Vídně, narozený v Příboře na Moravě profesor Sigmund Freud, který své dva syny rovněž nenechal obřezat. Freud jako první rozeznal, že obřízka může poškodit psychiku dítěte, a to mnohdy i těžce.

Odpůrcem obřízky byl i židovský doktor z USA Edward Wallerstein, jehož kniha OBŘÍZKA - AMERICKÝ ZDRAVOTNICKÝ BLUD - měla velký vliv na pokles tohoto zvěrstva provázeného na novorozencích v USA.

Odpůrcem obřízky byl i židovský psychiatr Wilhelm Reich, jakož jsou odpůrci dětské obřízky v USA židovský dětská psychiatr Richard Schwarzman a židovský dětský psycholog Ronald Golman

Tvrdým odpůrcem dětské obřízky byl svého času nejoblíbenější dětský lékař z Los Angeles, též žid Paul Fleiss.

V našem prostoru je ze židů nejznámějším odpůrcem dětské obřízky Jerome Segal, člen židovské náboženské obce ve Vídni a profesor historie na pařížské Sorbonně.

Milý Wolcere_Falcone, nevíš o této problematice dočista nic.

katrin21
23. jún 2016

@gin124 necitam celu diskusiu.. ale ak by bol obriezkou zniceny buduci sex. zivot chlapca, tak potom si skoro cela Amerika a ine staty asi neuziju podla teba.. Tam je totiz uplne bezne chlapcov hned v porodnici obrezat... ROdila mi tam sesternica pred rokmi a jej sa ani nepytali a chlapca jej obrezali, bola v soku.... a tiez som si vsimla v jednej relacii zahranicnej, ze tam riesili baby, ze jeejda, ty si neobrezany??? no takeho som este nevidela.... je to nechutne,, daj sa obrezať...Opat relacia USA, nejaka zoznamka.... 😀

Takze... ja by som chlapca sice obrezat nedala, ale netvrd, ze to znici jeho sex. zivot, lebo potom chudaci vsetci americania.. akurat am muz dlhsiu vydrz, lebo jeho " koncek" je zvyknuty na zvysene drazdenia od odevu apod... a teda nie je taky citlivy, ako neobrezany.. vraj ... 🙂 ale to neznamena, ze neciti nic, alebo ze citi menej...

maslenka47
23. jún 2016

@worker_falcon
@katrin21

mne to tak vychadza, ze @gin124 ma asi dva penisy, jeden obrezany a druhy nie, ked to vie tak zarucene spolahlivo porovnat 😀 😎

worker_falcon
23. jún 2016

@katrin21 škoda reči. niekto si zobral za životné poslanie brániť "mrzačeniu". čo na tom, že o tom prakticky nič nevie. samozrejme, že niektorým jedincom to nevyhovuje (štatisticky možno tisícine percenta?). tak, ako im môžu nevyhovovať modré oči, farba vlasov, hrúbka hlasu, atď. a sú v depkách z toho, čo fakt nemôžu zmeniť. aj keď - ako môžu vedieť, že im to nevyhovuje, keď to majú od malička a nemajú s čím porovnať... ako keby niekomu vadilo, že má 5 prstov, nie 6 či 4.

gin124
23. jún 2016

@katrin21 Postižených je pouze 10%. Mario Lichtenheld píše, že ZÁKEŘNOST OBŘÍZKY JE V TOM, ŽE IEJÍ DŮSLEDKY NA BUDOUCÍ SEXUÁLNÍ ŽIVOT JEJÍHO MAJITELE JSOU ZCELA NEVYZPYTALNÉ.

Když se podíváte na stránky o obřízce www.obrizka.webnode.cz tak tam webmaster píše:

Pamatuj: Obřízka není výhra ani prohra, je to jen něco jiného!

Více zde: http://obrizka.webnode.cz/

Dospěl jsem k názoru, že toto platí přes 85 % mužú, ostatní hlásí (kteří ji prodělali v dospělosti) že jim výrazně vylepšila sexuální život, zatímco jiní tvrdí, že jim ho totálně zkazila.

Dnes už odhaduju, čím to je.

Kdybych roky nedělal v Německu, a neponořil jsem se do německy psané literatury v této věci, tak o tom nevím vůbec nic.

gin124
23. jún 2016

@maslenka47

Na to ti odpovím jedním příspěvkem odjinud, jako křesťan odmítám onanii, ale příspěvek tohoto kluka, který ve 12 letech unikl obřízce pouze o vlásek, je velmi výstižný, píše to jakési lence, která se rozhodla, že pokud bude mít syna, tak ho nechá obřezat. Pro mne jsou podstatné pouze první věty z Jakubova příspěvku:

10.4.2014 22:44 - jakub
Mě se líbí penis bez...

Nezlob se Lenko, ale ty ten penis nosit nebudeš. Teď se ti to líbí a obrizkou pripravis svýho syna o hezké chvíle. Asi je pravda, ze s predkozkou se musí kluk víc starat o čistotu. Já si ho meju každý ráno, a sprchuju se brzo večer, v letních hicech pak uz zůstávám doma nahý. Nechávám si teď často zaluda holyho, je to skoro, jako bych měl tu obrizku. Ale při onanii je predkozka důležitá, jinak by bylo nutný zalud něčím mazat. Rád, když uz je žalud mokrej, si prstem zajedu za kuzicku a žalud objizdim. Je to strašně rajcovni a dá se tak prodlužovat ta krása těsně před vystrikem. Zkoušel jsem i onanii s holým žaludem, je to o moc horší. Ty asi nejsi puritanka....tak bys asi nechtěla svyho syna ochudit o ty hezký chvíle při onanii.

gin124
23. jún 2016

@worker_falcon

Milý Wolkere_Falcone, teď tu táráš ako neomarxistický pomatenec. Jsem pravicový křesťanský liberál, proto mne vůbec nezajímají marxistické nebo neomarxisticlé drisi o kolektivu. Pokud něco někomu působí újmu, tak je ho třeba pochopit a ne se mu vysmát. A zbytečná obřízka mnoha mužúm opravdu jak má zjištěno, tu újmu, ať v sexu nebo psychickou způsobila. Jenže to ty ve své zaslepenosti vidět nechceš.

Ono se však nejedná o zaslepenost, je to definováno jinak, jde o SYNDROM POPŘENÍ ZTRÁTY, jenže to znají pouze muži, kterým se z toho syndromu podařilo vymanit, jako je třeba doktor filosofie Michael Schmidt - Solomon, který se ve svých 17 letech nechal neuváženě obřezat na vlastní žádost ze zdravotních důvodů.

gin124
23. jún 2016

@katrin21

K závěrečné větě. Nejcitlivější zakončení muže jsou na vnitřní straně předkožky a ne na žaludu, To je vše při obřízce stylu low@tight nenávratně amputováno. A zbytek, nejméně citlivá část penisu může zkeratinisovat a znecitlivět, takže je pak žalud méně citlivý než pata. A nse ení to tím, že by pata dotyčnému nadměrně zcitlivěla.

U Američanů je problém, že jedná o kryptonáboženství - z řeckého časoslova kryptein - skrývat Takže chorobná věc jako je náboženství se tu převléká do pseudovědy.

worker_falcon
24. jún 2016

@gin124 aha, takze ja kvoli syndromu popretia straty nemam ziadne problemy, ktore by som mal mat? Nemyslis vazne 😀 takze vlastne chori su ti, ktori ziadne problemy nemaju. A ti, ktori sa tym ukrutne trapia, su uplne v poriadku. No to su mi ale veci.
Ty sa ohanas krestanstvom? Kym je pre teba Jezis Kristus? V com je tvoja nadej? Ak len v tom, ze hlasas, ze spasenie nie je skrze obriezku, tak si pozeras mozno spravnym smerom, ale zobral si to uplne zle 😀

gin124
24. jún 2016

Nejsem odpůrce obřízky. Mnoha mužům to vyhovuje. Ale jsou případy, že ti, kterým to bylo uděláno jako dětem, se s tím nedovedou smířit. A mnozí mají kvůli tomu problémy se sexem. Taylorovy výzkumy ukázaly proč. Mikroskop prostě nelže. Normálně tu doktory nejmenuju, ale teď jsem se po tři dny hádal s MUDr Romanem Sokolem s Trenčína. Ve své namyšlenosti si myslel, že mne ubije argumenty. Když mu to nevyšlo, tak vše vymazal. Hodím tu jeden starý příspěvek z toho fóra:

katolicky kňaz
02. 04. 2012 - 16:43
pôvodný príspevok (od Veronika):
Ked som mala 11 rokov bola som s rodicmi po prvykrat na nudistickej plazi v Koversade v Chorvatsku a tam som po prvykrat uvidela obrezany penis. Pametam si ze uz vtedy sa mi pacil. Ked som si neskorsie precitala ake vyhody v sexe prinasa prave obriezka, stala som sa velkou stupenkynou muzskej obriezky. Zial musim povedat ze hoci od mojej prvej skusenosti s obrezanym penisom uplynulo uz vyse 10 rokov, nikdy som nemala to stastie natrafit na takeho muza tu na Slovensku. Verim vsak ze sa v tomto smere veci zmenia k lepsiemu.

Odpověď toho kněze
sodoma gomora, co uz sa len robi s dnesnym svetom? 11 rocne dievca sa ma doma hrat s babikami a nie sa ukajat na nudistickej plazi pohladom na obrezane penisy !!! Kam toto vsetko speje. A druha vec,vari sme zidia aby sme sa obrezavali? Viac ako tristvrte slovakov je katolikov, uvedomte sa. A pochopte konecne ze toto vsetko je len byznys pana Sokola ktory perfekne dokaze zarabat na ludskej hluposti

S poslední větou toho kněze naprosto souhlasím.

karmelka77
8. júl 2016

@tonka28 ahoj asi Vas to akurat caka..my sme to absolvovali pred mesiacom, 10.6. to synovi robili a o dva tyzdne sme ho uz pustili do bazena, akurat mu vypadali stichy, ale iba do domaceho..treti tyzden po operacii cize tento vikend sme boli na chate a tam som ho uz tiez pustila do bazena..uz je to zahojene chvalabohu..ale tie dva tyzdne by som ho urcite nepustala..preco mate takyto termin?

tonka28
8. júl 2016

@karmelka77 ahoj,dakujem za reakciu....no termín sme preto takýto že to tak nejak vyšlo a bol volný 😅 ale čítala som aj komentáre pána gin124 a zohnali sme si mastičku Triancenol a kedže mamičky písali že mali (teda synovia) po nej po 1-2 týž. viditelné zmeny tak ju skušame a natierame a teda toho 26.7. uvidíme ...

slobodny
10. júl 2016

ja som tiez obrezany od puberty, ak by ste chceli radu kludne vam odpoviem 🙂

karmelka77
10. júl 2016

@tonka28 nam pomohla na chvilu po case to bolo to iste..drzim palce🙂

gin124
14. júl 2016

@slobodny

Odpovědět můžeš klidně, ale tvá odpověď se může týkat pouze tvé osoby a nikoho jiného. Každý na to reaguje jinak. Někdo se s tím vyrovná lehce, jiný velice těžce.

Teď přišel k nám na www.beschneidungsforum.de nový 18-ti letý účastník, s nickem TheShine který byl obřezán ze "zdravotních důvodů" (dnes se ví, že 95% těchto obřízek ze "zravotních důvodů" je zcela zbytečných) a ten píše:

Ich hasse meine Eltern dafür. Dafür, dass diese ganze Thematik einfach so locker genommen wurde, da "es ja nur ein kleines Stück Haut ist". Natürlich ist mein Vater
nicht beschnitten und kennt die Problematik somit auch nicht.

Překládám:

Nenávidím za to svoje rodiče (takových případů znám fůru). Protože tato problematika bya vzata lehkovážně, že" je to jen malý kousíček kůže". Přirozeně, můj otec obřezaný není a tak neví o té problematice vůbec nic.

Nikdo nemůže dopředu vědět, jak váš syn bude později reagovat a jestli vás za to nebude nenávidět.

gin124
14. júl 2016

@tonka28

Je otázka jak je starý. Pokud se ta mast dává předčasně, tak to mnohdy nadělá více škody než užitku.

@karamelka77

Je běžné, že se to při předčasném podávání zase stáhne a terapii je třeba několikrát opakovat.

Jakékoliv manipulace s předkožkou u batolat, tedy do věku tří let, jsou nejen nevhodné, ale jsou i velmi škodlivé.

gin124
14. júl 2016

@karmelka77

Průměrný věk, kdy je předkožka stažitelná je až 10:4 roků. Jakákoliv předčasná její amputace kvůli zúžení je UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ, tak to definuje německý spisovatel Mario Lichtenheldt, se kterým spolupracuji a který byl obřezán jako čtyřletý klučík a je přesvědčený, že zcela zbytečně a že mu tím velmi ublížili.

Toto píše pro vědší chlapce:

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-...

Ten samý článek upravený MUDr Jiřím Staňkem pro české poměry.

Problém zvaný fimóza

Následující článek je převzat z díla Mario Lichtenheldta, německého spisovatele pro děti a mládež, s jehož laskavým souhlasem zde publikujeme český překlad (s úpravami pro české prostředí).

Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...

Vidím, že tam u vás mají doktoři předpotopní znalosti a mrzačí děti.

karmelka77
15. júl 2016

@gin124 mohli by ste prestat s touto Vasou osvetou nechutnou??!!! kto chce si podobne nastuduje kto nie nepotrebuje citat taketo veci...uz som Vas nahlasila, dufam ze Vas stopne niekto

gin124
15. júl 2016

Nejedná se o žádnou nechutnou osvětu. Možná, že to tak cítíte ale ve skutečnosti mi křivdíte. Nijak jsem vás osobně nenapadl, jenom jsem po právu zkritizoval postupy některých doktorů, kteří mají předpotopní vědomosti.

Mnoho matek označuje mé příspěvky, že se jim líbí. Také mi některé píšou přes schránku. Pro vašeho syna už je pozdě, ale může to zabránit zbytečné amputaci předkožky u jiných.

I když má potíže kvůli obřízcee pouze 10% mužů, žádná matka nemůže dopředu vědět, zda nebude ten trpící nešťastník zrovna její syn. Když jsem před 2 lety poznal tyto otřesné zkutečnosti, tak mi moje svědomí nedovolí o tom mlčet. Opravdu se na mne nikdo nemůže zlobit. Chápu, je to pro vás bolestivé, ale nikdo nemůže za to, že se k vám informace, jaké jak fyzické a psychické potíže může obřízka způsobit přišla příliš pozdě. Mně je 55 let a před dvěma roky a půl jsem o tomto vůbec nic nevěděl. A kdybych nedělal už 20 let v Německu a neuměl německy, tak se z českých a slovenských zdrojů o tom nedovím nic. Vidím, že i mimo mne tyto věci začínají pomalu pronikat na jevo.

Prosím Vás, nezlobte se na mne, nechtěl jsem vás ranit, ale k tomuto mlčet nemohu.

gin124
15. júl 2016

Mimoto mám v úmyslu napsat tomu mladému Němcovi, že je zcela nesmyslné za to nenávidět své rodiče. Rodiče téměř ze 100% jednají v dobrém úmyslu. Vina je na určitých doktorech, ti jsou povinni mít náležité vědomosti a nemrzačit zbytečnou amputací nejcitlivějších erotogenních zakončení. Jak k tomu ti nešťastníci, Kteří kvůli tomu trpí (za ty dva roky, co se tím zabývám, těch případu znám opravdu hodně) přijdou. Proto jsem rozhodnut dělat takovou osvětu, abych zabránil co nejvíce zbytečným amputacím předkožky.