icon

Obriezka u novorodenca

25. feb 2025

Ahojte, čakám chlapčeka pomalicky sa mi blíži termin no mam otazku …a to na tému obriezka ..
viem ze je tu zopár diskusií na tému obriezka ale v ziadnej som sa nedozvedela to co potrebujem ..

Moja otazka teda znie ..mamicky mate niektora doma synceka ktoremu ste dali spravit obriezku hned po narodení?

My sme o tom s muzom diskutovali vela studovali nacitali si KVANTA a zhodli sme sa ze maleho chceme dat obrezat ..
no neviem ako to funguje ci to treba riesit s pediatrickou uz teraz a ci moze mat obriezku spravenu hned v porodnici napriklad aby sa to cim skor zahojilo.? .. mate s tym niektora skusenost?

za odpovede na moju otazku vam vopred dakujem

Strana
z2
lia2929
25. feb 2025

Pri prvej kontrole babatka nam dala vymenny listok na detsku urologiu a tam to chirurgicky spravili 🙂

pralinka25
25. feb 2025

v porodnici urcite nie. to jedine urolog

lentilka
25. feb 2025

Mňa až zamrazilo, keď som si prečítala názov témy. Prečo nenecháte malého tak a nech si o svojom tele rozhodne sám, keď bude väčší? Naozaj nechápem. Za mňa je to barbarstvo.

vanilkovazmrzka
25. feb 2025

Tiez v tom nevidim zmysel pokial to nema zdravotnu pricinu… je to nieco o com by si mal rozhodnut sam ked bude schopny posudit + -

pralinka25
25. feb 2025

inak ja len ze moj syn obriezku absolvoval vo vyssom veku. ja by som dobrovolne nikdy nicomu takemu babatko ani nikoho nevystavila. jedine zo zdravotnych dovodov alebo ked sa rozhodne sam.

lilope
25. feb 2025

@vanilkovazmrzka ako prvé mi napadlo ako veľmi boli niektoré ženy nasrdené keď sa niekto pýtal na prepichovanie uší dievčatám. Že to nechávajú na ne, nech sa samy rozhodnú keď budú väčšie, že je to ich telo. 🤷 A to pritom ide o zvratný zákrok, nedá sa s obriezkou ani porovnať.

domak2
25. feb 2025

Zvažovala som to nakoľko muž chcel, pre neho je to normálne, ale nakoniec sme to nespravili práve preto, ze tu v UK to už nerobia v bežných nemocniciach, len súkromne a to sa mi nezdalo. V dospelosti si to síce môže dat spraviť ale je to 100x drahšie (pokial nie je zdravotna indikacia) plus hojenie je viac komplikovane. A možno mu to bude jedno a aj tak dobre 😁

nin12345
25. feb 2025

Je mi velmi zle z toho. Z akeho dovodu to chcete robit? Do tak malickeho telicka zasahovat bez jeho suhlasu.. ja som dcerke ani uska nedala prepichnut a z tohto mi je do placu

januska12323
25. feb 2025

Môže sa to u nás vôbec robiť len tak bez príčiny? Netreba žiadny medicínsky dôvod? Ale keď ste toho tak veľa načítali určite všetko viete.

alzbeta311
25. feb 2025

Preboha chudák malý ešte nenarodený

esmey
25. feb 2025

Malý ešte ani nie je na svete a rodičia už plánujú jeho mrzačenie

pralinka25
25. feb 2025

Babatko vam nepovie ake to je. Navyse cika do plienky. Mojho syna strasne bolelo prvy tyzden cikat.
Neviem ci sa to hoji nejako vyrazne lepsie..skor sa nestazuje nepovie tak to tak mozno vyzera ale verim ze citi to iste ako vacsie dieta.

beata_k
25. feb 2025

A tvoj muz si ju dal ked je to take super? Tych par dni bolesti by isto vydrzal.

deedol
25. feb 2025

neviem, ake zdroje ste studovali, ked ste prisli na to, ze je to dobra vec. ja som sa s takymi okrem medicinsky indikovanych pripadov nestretla.

jana_eyre_2
25. feb 2025

To ako z náboženských dôvodov? Lebo z iného ma nenapadá že prečo ste sa takto rozhodli, keď nie je na svete a nemá teda zdr.problem? Mám dvoch chlapcov, obaja síce mali fimozu, ale teda zvládli sme to aj bez obrezania..

ksulka
26. feb 2025

co tak respektovat ich rozhodnutir a odpovedat na otazky, nie mimo temy?

kitycat
26. feb 2025

A muz je obrezany?

euka210
26. feb 2025

Jedine z nab.hladiska, inak v tom absolutne nevidim zmysel, mame 3ch a ani neviem, ako moze clovek dojst k takemu rozhodnutiu.

bielasovicka
26. feb 2025

Prečo niekto nechá zmrzacit vlastne dieťa? Och môj bože 🙄

pralinka25
26. feb 2025

Mozno ste citali ale ak nie este odporucam nejake diskusne fora kde to riesia dospeli muzi po zakroku. Mne to dolst pomohlo pri naslednej starostlivosti.
Neverim ze babatka trpia.menej ako vacsie deti alebo dospely muz. Stale je to velky zasah na najcitlivejsej casti tela. Treba sa priravit.

lenkakravcova
26. feb 2025

Záleží na tom, kde bývate. Ak ste pri hraniciach a Viednou, tak tam je už veľa kliník k tomu prispôsobených, kde to robia aj v lokálnej anestézii.
Na Slovensku treba lístok na urológiu a tak to riešiť operačne pod narkozou. Ak teda ide o úplnú.

zuzubb007
26. feb 2025

Hrozne chudáčik ja už teraz ľutujem to dieťa, keď mu toto idete spraviť ake ďalšie vaše životné rozhodnutia pre neho budú čisté peklo, nuž bohužiaľ nemôže si človek vybrať komu sa narodí

lenkakravcova
26. feb 2025

@zuzubb007 aké čisté peklo?
Zase netreba preháňať.
Je to určite bolestivé, ale nie je to nieco čo neprežije alebo bude mať z toho nejaké negatívne následky.
Bude mať jednoduchšiu hygienu, nebude mať problém s dostatočnou výdržou pri sexe neskôr v manželstve. A aj to vyzerá estetickejsie.
Nevravím, že je to najideálnejšie ale zachádzať do extrémov o pekle.. to je mimo. Nevieš o čom peklo je.

zuzubb007
26. feb 2025

@lenkakravcova ano je to peklo dobrovoľne robiť už dopredu nech si myslí kto chce čo chce, nemám rada toto určovanie ako má dieťa žiť dopredu, keby ma zdravotný dôvod nepoviem nic

lenkakravcova
26. feb 2025

@zuzubb007 zdravotný problém sa zisťuje okolo 1-2-3 roku. Ak majú fimozu v rodine, robí sa obriezka hneď preventívne, aby si to dieťa zapamätalo čo najmenej. Aj menšia plocha rezu sa hojí rýchlejšie, než keď už človek kus narástol. Nevieš ako to majú u autorky v rodine, tak zbytočne neodsudzuj.

deedol
26. feb 2025

nie je pravda ze pri fimoze v rodine sa to robi preventivne. Estetika je subjektivna. Vydrz by nemala byt nadradena prirodzenosti (na nieco tam ta predkozka predsa je. Ci aj ine casti tela si odstranujeme len tak?) ano hygiena je jednoduchsia, ale straca sa ochranna funkcia

lia2929
26. feb 2025

Ma to kopec vyhod v zivote muza. Co si myslite ze zijeme v Etiopii kde to robia zaziva? Syn pri tom ani necekol, dava sa lokalna anesteza.

saharse
26. feb 2025

Ahoj, vela pribuznych v mojej rodine robilo obriezku takto skoro, ja som ale za to robit ju neskor, davali sme ju robit synovu ked mal 6rokov, bol iba v lokalnej anesteze, hral pri tom playstation(obrazovka na strope🤣) trvalo to cele asi 30/45min.. rekonvalescensia asi 3/4dni..preto som rozhodnuta aj najmladsiemu robit to okolo 6/7roka.. co sa tyka obriezky, kazdy scitany clovek vie ze je to najlepsia prevencia a ma to iba benefity-ziadne nevyhody, takze kvitujem ze takto zodpovedne to beriete, ja by som to ale davala robit az v neskorsom veku🙂

pr85
26. feb 2025

@esmey Malý pôjde na obriezke a nie vazektomiu. Tak kľud, nič sa mu nestane.

deedol
26. feb 2025

@saharse prevencia proti comu, prosim?

Strana
z2