Ochlpenie u 8 ročného dievčatka
Ahojte prosim Vas , dcerka 8r. ma chlpky na pisulke. Je tu maminka co ma podobny problem? Velmi ma to vylakalo , ved je to este dieta.
@essinna1 áno u endokrinologa ale nič nezistil len povedal že pokial prsia nerastú ale len chlpy je to vcelku ok keď začnú aj prsia tak už začína puberta, mojej až teraz v 9 apol začínajú prsia ale chĺpky už od 6. Brali jej vtedy krv na hormóny ale mala v norme
@essinna1 moja ma chlpky, najskor pod pazuchami,a le uz aj v rozkroku od 9r, ale ja som mala tiez. no ms som dostala az v 14,5r, cize az o nejakych 5r neskor. no u niekoho ten vyvoj ide rychlejsie.
dcera ma problem s rastom. je drobna na svoj vek. na konci aprila sme boli na kontrole na endokrinologii a namerali jej 129,4cm. vtedy mala vek 10r +3,5m. za 4m narastla len 1cm, co je malo. ked bola malinka - medzi 1-3r, potom jej zistili cleiakiu, tak sa rast zlepsil,a le uz szostala na taknizkej pozicii. potom v 5r& sa jej opat rast zhorsoval, ale sledovala nas endokrinologicka a hned spozornela. pravidelne kontrolovala krv a dcere sa vtedy rozbehol problem sos titnou zlazou., nasadila lieky a rast sa zlepsil. potom v 8-9r narastla len 4cm za rok, ale to by sa dalo pripisovat predpubertalnemu spomaleniu rastu. dalsi rok narastla premerne - nieco cez 6cm a teda teraz azs len 1cm za 4m. co by sa jej rast aml urychlovat, tak rastie menej. aj ked mam podozrenie, ze ju zle odmerali, lebo na vahe dost pribrala, pricom na pohlad to nie ej moc vidno, snad len zadok sa jej trosku zvacsil. ono to vychadza, ze na 3cm diet apriberie v priemere 1kg. dcera na 1cm pribrala 1,6kg, preto to nesedi, to mala narast aspon 5cm na tu vau, no rpiberanie moze byt sposbene pubertou,a le stale je to tak velky nepomer. tak uvidime koko bude v auguste, ked mame kontrolu.
@essinna1 no, je to zradne, aj ked sa zda, ze par kileciek navyse je len estetika... vyssia hmotnost a skorsi nastup puberty suvisia najma u dievcat 😔
https://plus.rozhlas.cz/kde-startuje-puberta-66...
@marryen ahoj boli má trochu zvýšené hormóny ale nie tie nadoblickove . Teraz som volala zase lebo začínajú chĺpky v podpazuší . Drobné má s toho
@essinna1 ahoj, téma má síce už pár rokov ale tiež riešim, že 8 ročná a rastú chĺpky tam dole 🙈 riešili ste už aj prvú ms za ten čas od založenia témy? Moja je vysoká, nie je bucľatá ale niečo naviac má.
@essinna1 zial je to bezne.My sme tak boli u doktorky, lebo si nasla hrcku na prsniku a prsia jej uz zacali rast bolo to z toho.Odporucila co najmenej jest kuracinu dopovanu hormonmi a bezny vyvoj.Su to este emocne deti a vyzorovo slecny:(a uz chlpky, ja co chvila cakam, ze menzes dostane
@luccija akurat citam. Riesime to s mojou 8-rocnou. Neviem ci hrcka ci "zdureny prsnik". Cakam na termin ku dr.
Prosim ta tiez mala iba jeden? Mala vtedy uz aj ochloenie ci prvy priznak "puberty" bol ten prsnik?

@majamat teraz ma 132 cm , tak vytiahla sa ale ako neviem mam ju stale na ociach