icon

Očné vyšetrenie u dvojročného dieťaťa: Ako prebieha?

makinja
4. feb 2025

Ahojte iba sa chcem opytat ci je komplet ocne vysetrenie u deti nejako stresujuce pre nich? Alebo ako to zvladli vase deti. Nasa ma 2r iba. Je nevyhnutne davat kvapky pri zahmleni a taketo veci, bojim sa aby mala nejak z toho nemala stresy

taktotedanie
4. feb 2025

@makinja stresy mat bude zavisi aj od pristupu lekara

nynia
4. feb 2025

Je to vždy hlavne o doktorke a sestričke a ich prístupe k dieťaťu. Stresy z vyšetrenia majú bežne aj dospelí takže tým sa nevyhneš.

makinja
autor
4. feb 2025

@nynia nemyslim na pristup tolko, mala sa tak strasne ludi neboji, je priatelska, ale ma trapi co vsetko obsahuje to komplet vysetrenie a hlavne ako to realne deti zvladaju, chcela som tu pcout taketo nazory

viestta
4. feb 2025

@makinja zavisi vela od pristupu lekara aj rodica. Nas bol na vysetreni u jednej, ta to uzavrela "nespolupracujuce dieta", boli sme u inej, tam to zvladol uplne v pohode, aj rozkvapkanie aj vsetky dalsie vysetrenia pristrojmi. Hlavne sa nestresuju ty, dieta to vyciti, potom je vystresovane aj ono.

janka_266
4. feb 2025

@makinja treba jej to pekne vysvetliť, že je to nutné, aby pozreli či sú očká zdravé, môj keď sa niečoho bojí, tak si hovoríme, že aj patrola, alebo my rodičia to musíme niekedy absolvovať, a že tiež sa boja, ale že to zvládnu. najhoršie je to kvapnutie, potom u len pozerá aspoň môj do rôznych prístrojov a hotovo. nezabudnite jej zobrať slnečné okuliare na cestu domov.

kvietok1233
4. feb 2025

@makinja vyšetrenie je ok, robia s deťmi vedia to aspoň u nás sestričky boli veľmi milé aj lekárka. Horšie bolo rozkvapkanie oči, to musela dať sestrička nasilu ale keď musí, tak musí mala chvíľu poplakala a potom ju to prešlo. Rada chodí na očne, bavia ju tie vyšetrenia 😊