icon

Odber krvi u dvojročného dieťaťa

jankajanka134
29. máj 2021

Ideme na odber krvi a už teraz mám strach lebo zakaždým keď má stres má take bodky po celej tvaricke. Budú mu brat z hlavičky bojím sa že to bude bolieť a už teraz mi je ťažko ale viem že ro je dôležité. Máte skúsenosti

nika82
29. máj 2021

no prijemne to nieje, boliet to poboli chvilu, preco z hlavicky ?

1gabriela13
29. máj 2021

@jankajanka134 závisí od lekára, či sa trafí na prvý sup, alebo nie. Dcére jeden lekár zobral na 1x a 2 lekárka ani na 26ty krát. A vtedy keď ju tam totálne dopichala tak som povedala ze dosť dovidenia. Držím palce aby všetko bolo ôk.

elbar
29. máj 2021

@jankajanka134 my mame velmi vela skusenosti, ked sa maly narodil, brali mu najcastejsie z hlavicky. Nemyslim si, ze je to viac bolestive ako z inych casti tela (na sebe to ale odskusane nemam), ale pre dieta moze byt neprijemnejsie, ze mu budu hlavicku pevne drzat. U nas aj vo veku okolo 4 rokov zacali byt odbery troska kludnejsie, do vtedy stale s krikom a placom, aj s modrymi bodkami v tvari a na ruke zo stresu...
Zvladnete to, neboj sa. Je to chvilka a ako sama pises, je to potrebne.

dzulli1980
29. máj 2021

Chápem, že máš stres, no ber to tak, že je to jednoducho nevyhnutné k stanoveniu diagnózy a následnej liečby ... dcéra pri odbere krvi brutálne vyvádza, hoci ju na to pripravujem, vysvetľujem, nedá si povedať, pokiaľ u pediatričky pri odbere nespolupracuje, jednoducho ju pevne držím, či chce, či nechce, inak to nejde ... hlavne Ty sa musíš vnútorne nastaviť ... dieťa si zvykne, časom pochopí, že toto je normálna vec ... sú oveľa bolestivejšie vyšetrenia ako odber krvi.

andreatytler
30. máj 2021

@jankajanka134 Skus si precitat tuto diskusiu... je tam sice strasie dieta (3.3 rocne) ale mozno nieco pomoze. Vela o tom rozpravat, presne vysvetlit co sa bude robit, povedat uplnu pravdu, nezlahcovat ani nebagatelizovat, pustat si detske filmy o ludsom tele, kupit doktorsky kufik a hrat sa na odber krvi.
My sme boli prvy krat ked mal 15 mesiacov a priprava u neho este neprichadala do uvahy. Hodinu nas tam mordovali, lebo nevedeli najst zilu a ked aj nasli, krv sa nepustala. Brali zo zili na laktovej jamke. Tu kde zijem neberu z ineho miesta. Boli sme obaja uplne spoteni a nadmieru vystresovani a ja nesmiene nahnevana. Druhy krat sme isli do ineho labaku a tam mu zobrali krv za 2 minuty. Sice tiez velmi plakal ale 2 minutovy plac ja viem zniest ak viem ze to je nutne.
Poradila by som odist a hladat iny labak, ak sa im nepodri zobrat krv do 10-15 minut. Oni ti zdravotnici maju roznu prax a skusenosti a treba najst takeho co je v tom naozaj dobry.
https://www.facebook.com/groups/209529600491246...

jankajanka134
autor
30. máj 2021

@nika82 lebo že nemá viditeľný žily na rukách

jankajanka134
autor
30. máj 2021

@1gabriela13 áno jemu tiež tak veľa pokusov … odvtedy to neznášam skoro som odpadla

jankajanka134
autor
30. máj 2021

@elbar ďakujem 😍

nika82
30. máj 2021

@jankajanka134 ani na chrbte ruky

jankajanka134
autor
30. máj 2021

@andreatytler ďakuje a kde žijete? … je to hrozné kto to nezažije nepochopí

jankajanka134
autor
30. máj 2021

@dzulli1980 ďakujem áno je to tak

andreatytler
30. máj 2021

@jankajanka134 My sme v Kanade. Presne tak, bol to hrozny stres. Po ceste domov som sa rozrevala. Aj ja som sa pytala tu na fore, ze ako to urobit co najlepsie ked nas cakal druhy odber. Pri druhom odbere sme ho tiez nechali vybehat na parkovisku tesne pred odberom mozno aj to pomohlo.
Zelam vam co najmenej stresu a nech to trva co najkratsie.