icon

Odkiaľ prišli deti nakazené osýpkami?

mon1806
26. mar 2025

Odkial z akej krajiny prisli ti co sa dieta nakazilo osypkami ? Neviete ?

kiki68
26. mar 2025

@mon1806 kludne mozu byt Slovaci a boli v Kittsee nakupit, ani to nemuseli. Vzdy je par pripadov, viem, ze v AT mame kazdy rok nejaky pocet. Proste neni tu povinne ockovanie a tiez dospela populacia je problem, nakolko ludia nad 40 by sa mali preockovat, alebo mat titer. Toto ale doklada iba personal pre skolky a jasle. Ja neviem, co sa kto divi. Zase v AT je v 16 mes uz komplet mmr ocko hotove. Oni to chcu mat od 12-15 mes vacsinou podla ich odporucani. Ale to je takto vsade, kolko deti nema na SK ockovanie? No vela a to hovorime uz o dospelych ludoch dnes, ze napr maju 20 rokov. Zaklad je hned v 12 mes ockovat dieta na MMR, este nez ide do kolektivu niekde

mon1806
autor
26. mar 2025

@kiki68 pytam sa lebo este ani moja nema a tp bude mat 3 roky no kvoli zdravotným problem nestihame nejako

kiki68
26. mar 2025

@mon1806 preboha to tolko cakat? No kym pojde do skolky tak ockovat jednoznacne. Staci mesiac odstup medzi davkami. My sme mali tu v AT mesiac a pol odstup, do 15 mes bol davno komplet ocko

mon1806
autor
26. mar 2025

@kiki68 no mali sme ist schytala kiahne , polroka sa nesmie po kiahnach fo toho nam zistili alergie a mala hrozny ekzem , zacali choroby mali sme streptokoka pyogenes sarlachy laryngitidy gastroeneteritidy a tak sa to taha do teraz proste za tie dva tyzdne co ma byt zdrava pred ocko stale nieco chyti

kiki68
26. mar 2025

@mon1806 tak to mate fakt smolu, ja som rada, ze sme to dali tak skoro. Vtedy bol vsade covid a nic sa nedalo chytit, nakolko sa nikto s nikym nejak nehral na ihriskach, ten prvy rok bol taky izolovany. Uz od 2 rokov to islo ako popisujes, stale cosi

mon1806
autor
26. mar 2025

@kiki68 no prave to ste dobre vychytali my sa nevieme k tomi dokopat teraz mala termin a schytala pred dvomi dnami rotavirus takze sme znova dosli a 18 aprila letime na dovolenku 🫣

eliska13
26. mar 2025

@mon1806 chodíš s ňou do kútikov ci na kruzky?
Mala toho už požehnane.To je vina rodičov čo neockuju vracajú sa nám choroby, ktoré už boli raritou.Aj ten čierny kasel všade je toho veľa.

kiki68
26. mar 2025

@mon1806 zial teraz je sezona ako vzdy na osypky ( u nas sa volaju Masern) a tiez je v AT vela cierneho kaslu, hlavne Steiermark a tu ako je Klagenfurt. Aj Tirol mal nieco. Mne nas lekar povedal, ze zavidi Slovensku povinne ockovanie, tu nie je a sice vela ludi stale ockuje, ale nemame tu dostatocnu hranicu v percentach. Cize ja napr idem v tehu ockovat ten cierny kasel, mam druhe dieta v skolke. Je ockovany, ale vzdy to mozem doniest so sebou. Na osypky mam ja napr spraveny titer, tiez na varizellu. Cize na kiahne a tiez na mumps. U nas lekar ked prides s dietatom, co ma vysyp ihned pytaju ockovak a pozeraju. Vobec sa nedivim

mon1806
autor
26. mar 2025

@eliska13 chodim ano chodi uz do skolky a chodime na hokej zo starsim
Na cierny kasel sme len tento fras sme nestihli

mon1806
autor
26. mar 2025

@kiki68 ani sa necudujem