Odkiaľ prišli deti nakazené osýpkami?
Odkial z akej krajiny prisli ti co sa dieta nakazilo osypkami ? Neviete ?
@kiki68 no mali sme ist schytala kiahne , polroka sa nesmie po kiahnach fo toho nam zistili alergie a mala hrozny ekzem , zacali choroby mali sme streptokoka pyogenes sarlachy laryngitidy gastroeneteritidy a tak sa to taha do teraz proste za tie dva tyzdne co ma byt zdrava pred ocko stale nieco chyti
@mon1806 zial teraz je sezona ako vzdy na osypky ( u nas sa volaju Masern) a tiez je v AT vela cierneho kaslu, hlavne Steiermark a tu ako je Klagenfurt. Aj Tirol mal nieco. Mne nas lekar povedal, ze zavidi Slovensku povinne ockovanie, tu nie je a sice vela ludi stale ockuje, ale nemame tu dostatocnu hranicu v percentach. Cize ja napr idem v tehu ockovat ten cierny kasel, mam druhe dieta v skolke. Je ockovany, ale vzdy to mozem doniest so sebou. Na osypky mam ja napr spraveny titer, tiez na varizellu. Cize na kiahne a tiez na mumps. U nas lekar ked prides s dietatom, co ma vysyp ihned pytaju ockovak a pozeraju. Vobec sa nedivim

@mon1806 kludne mozu byt Slovaci a boli v Kittsee nakupit, ani to nemuseli. Vzdy je par pripadov, viem, ze v AT mame kazdy rok nejaky pocet. Proste neni tu povinne ockovanie a tiez dospela populacia je problem, nakolko ludia nad 40 by sa mali preockovat, alebo mat titer. Toto ale doklada iba personal pre skolky a jasle. Ja neviem, co sa kto divi. Zase v AT je v 16 mes uz komplet mmr ocko hotove. Oni to chcu mat od 12-15 mes vacsinou podla ich odporucani. Ale to je takto vsade, kolko deti nema na SK ockovanie? No vela a to hovorime uz o dospelych ludoch dnes, ze napr maju 20 rokov. Zaklad je hned v 12 mes ockovat dieta na MMR, este nez ide do kolektivu niekde