Odklad očkovania?
Mile maminky, viete mi prosim poradit ako to funguje s odlozenim ockovania? Malinka bude mat o tyzden 3 mesiace kedy sa zacina ockovat. Doktorka klasicky ponuka zakladne plus rozsirene ockovanie proti brusnym chorobam. Zistila som ze v niektorych pripadoch sa da ockovanie odlozit az o 2cmesiace a zacat az v piatom mesiaci. V akych pripadoch sa to da? Mam pravo o to poziadat doktorku aj ked je malinka zdrava?
@zuzanapjat ano,tak myslim,ze to je asi individualne,asi to je na nieco dobre,davat ockovat ako sa ma.
@sampo chcem sa opýtať ci ste nemali problém nastúpiť do škôlky a školy keď nemáte tie očkovania ešte povinné keď dr potvrdzuje papiere do školy aj sa tam označuje ze malo povinné očkovania. Tiež zvažujem ze to budem prekladať ale naša dr je až moc za očkovanie tak neviem.
@superholka77 ahoj, uz je to ozaj dávno, mladý už bude tretiak na zš. Nemali sme s tým problém, keďže chodil najprv do súkromnej škôlky a potom do štátnej, ale už ako predškolák, takže by ho zobrali tak či tak.
@sampo tak to je super ze ste nemali problem bez očkovania do škôlky a školy asi závisí aj od škôlky aj školy si myslím alebo aj doktorka ci potvrdí alebo nepotvrdi papiere na vzdelanie ... a môžem sa opýtať doteraz nemal syn ze vôbec žiadne očkovanie alebo nejaké ste mu dala od narodenia ? Doktorku ste nemuseli meniť alebo rešpektovala vaše rozhodnutie o neočkovani a posledná otázka nemal syn nejaké ochorenie z tých co sa očkuje nebála ste sa ze niečo by chytil niekde ? Hovoria ze neockovane deti bývajú aj menej choré v kolektíve v škôlke ako očkované ja zvažujem ze poviem doktorke nie ze nejdem očkovať ale ze odkladám ze nejdem novorodenca zaťažovať s tým ze keď bude väčšia a silnejšia aj imunitu lepšiu a možno ak sa bude dat to budem predlžovať dlhšie a dlhšie. Lebo píšem naša dr je moc za očkovanie a neviem kde v Žiline by som zohnala pediatra co rešpektuje rozhodnutie rodičov a priamo z fleku ze nejdem očkovať vôbec jej radšej nepoviem až sa vyhnem konfrontácii skôr oddialim návštevu 😉😉
@superholka77 nema ziadne. Dr sme menili len z dovodu stahovania, zobrala ho. Nevidi ho ako je rok dlhy, v karte ma minimum zaznamov. Strach je vzdy, ale nezaoberam sa tym denne. Je to uplne normalny zdravy chlapec 🙂
@superholka77 neockovanie nemôže byt dôvod na neprijatie dieťaťa do školky. Do predškolskej a skoly už vôbec nie, nakoľko ide o povinnú školskú dochádzku
@lucia147852 ďakujem krásne

@sampo Pane Boze,to nemam slov.
@mirkaknm asi na nieco to je urcene v akom veku treba ockovat,urcite si to len tak nevymysleli,normalne davat ockovat,tak ci tak bude plakat,mam dve deti a normalne su ockovane ako maju byt.