Odlupovanie nechtov

dorkica
16. aug 2014

dievcata prosim vas niektora nema skusenost ,
moj 5 rocny syn mi dnes ukazal ruku a ide mu dole jeden
nechet od lozka

cusmonik
16. aug 2014

@dorkica ahoj tak na ruke som to este nevidela ale podla mna netreba stresovat 🙂 uz sa mi to viackrat stalo na malicku na nohe a vpoho hned pod tym bol sice chvilku slabsi necht ( okolie som mastila mastickou nejakou obycajnou...asi ibalgin alebo indulona alebo nieco pod.) a potom spevnel a hotovo.

dorkica
autor
16. aug 2014

dakujem
ja som to este nemala tak neviem ale ze ho to ani neboli🙂)

cusmonik
16. aug 2014

@dorkica nz a nie ono to vobec neboli pokial necht uplne neodpadne a ani potom vlastne nie len to je trochu citlivejsie na dotyk kym sa necht nespevni tak preto je lepsie trochu natierat niecim obycajnym hlavne nestresuj ...(tak som si spomenula ze na to pomaha aj hojivy zazrak ak mas 🙂 alebo mozno ked to ma na ruke mu dat priehladny lak a hotovo )

sissy27
16. aug 2014

@dorkica ak je to jednorazové, tak zrejme došlo k mechanickému poškodeniu nechta, ak sa to opakuje, môže ísť o nechtovú mykózu... každopádne takto cez písmenká a monitor ťažko povedať, ale ak máš v okolí dobrú (kvalifikovanú) manikérku, tak tá ti bude vedieť hneď povedať, keď jej to ukážete..

dorkica
autor
16. aug 2014

@sissy27 dakujem krasne ano je to prvy raz
asi sa neudrel aspon o tom nevieme mozno v noci:(
je to akoby mu sa stiepali nechy ale z opacnej strany:(

sissy27
16. aug 2014

@dorkica tak pokiaľ je to na viacerých nechtoch, tak určite to problém je... môže to byť ochorenie nechtu, ale môže to aj signalizovať nejakú chorobu či poruchu vnútri tela...

j_ank_a
16. aug 2014

moje krsnatko takto vymenilo vsetky nechty na rukach... mal 6 rokov, ked sa mu zacali akoby odlupovat postupne... uplne od lozka... pod nim mu rastol novy pekny necht.. bolo to mozno nejakou vadou, poskodenim, mozno skrytou chorobou, prelnou, ktora si vytvorila takyto obranny mechanizmus... nebolelo ho to vobec, ani zapal nemal, nic viditelne... len sa mu proste vymenili nechty... teraz nema ziadne nasledky, ani problemy, ani nic... takze myslim, ze sa nemusis bat..

yukki
16. aug 2014

@dorkica mojej mladšej sa tak v troch rokoch vymenili nechty na rukách....dodnes netušíme čo v tom bolo. Dovtedy a odvtedy nič.

dorkica
autor
16. aug 2014

@yukki dakujem

dorkica
autor
16. aug 2014

@j_ank_a
dakujem dufam ze to nic nieje

milota164
30. aug 2014

moze to byt aj plesen , skus sa poradit s lekarom , my sme pouzivali Canespor krem , mozu ho pouzivat aj deti