Odlupujú sa deťom nechty v dôsledku chlóru?
Ahojte, dost som zostala vystrasena, ked som si vsimla ze malej idu dole nechty, konkretne 2 na rukach. Som si 100%ne ista ze si nebuchla. Otec ma vydesil, ze zrejme od chlorovanej vody, ktoru mame v bazene. Napustili sme pred par dnami, odporucili nam donho kupit tabletky, 1 tabletka ma vydrzat 1 tyzden.
Ideme zajtra k doktorke, baby som tak vystrasena, mate niekto skusenost? Bojim sa ze ma nechtove lozko natrvalo poslodene. Ale vysetrenie mam ziadat?
Možno mala bezpriznakovu chorobu nohy-ruky-usta.
Nemala teploty, mladšej zídu skoro vždy keď ma vyššie teploty.
@matullienka nie, praveze sme neboli vobec chore
Nemyslim si, ze by to bolo z chloru. My sa v praci macame v takej koncentracii chloru, ze by sme mali komplet zlezene nechty vsetky (ano, ine je dospely a dieta, ale naozaj kolegyna mala raz ruky doslova spalene a nechty drzali…). Podla mna skor mala nejaku virozu a telo takto zareagovalo. Bezne pri 7. chorobe, ale moze byt aj ony virus a ak bez nejakych vacsich prejavov. Nebola chora ani s odstupom niekolkych tyzdnov?
@anavixy chora bola niekedy v marci, tak neviem vobec :(
Chemia do vody sa dava podla m3. Ale v prvom rade by to schytala koza a nie nechty. Ak by bola prechlorovana velmi by vas svrbela koza a pálili oci. Inak existujú aj papieriky na testovanie vody v bazene. Oporucam kupit a testovat, podla toho co chyba ci PH alebo chlór pridavat chemiu. Ak predsa len ma reakciu na chlór, tak v bazene zmeňte na kyslik. My od kedy som bola tehotna davame kyslik a nie chlór. To len taky typ.
@betulinka1 s kozou nemaju nic a nestazuju sa ani na oci, len 2 rocna ma tento problem, nikto ini
Mojmu zluezali nechty pri streptokokovom zapale mandli so sarlachom
Ved ak mala v marci virozu, tak to sedi, ze jej teraz vyrastaju take poskodene. Ale treba aj tak upovedomit dr
@lindusss2016 ano sme objednane, tak som zvedava co nam povie a ci nas posle dalej

Este dodam, nie sme po ziadnej 6tej, 7mej chorobe