icon

Odlupujú sa deťom nechty v dôsledku chlóru?

30. jún 2024

Ahojte, dost som zostala vystrasena, ked som si vsimla ze malej idu dole nechty, konkretne 2 na rukach. Som si 100%ne ista ze si nebuchla. Otec ma vydesil, ze zrejme od chlorovanej vody, ktoru mame v bazene. Napustili sme pred par dnami, odporucili nam donho kupit tabletky, 1 tabletka ma vydrzat 1 tyzden.
Ideme zajtra k doktorke, baby som tak vystrasena, mate niekto skusenost? Bojim sa ze ma nechtove lozko natrvalo poslodene. Ale vysetrenie mam ziadat?

autor
30. jún 2024

Este dodam, nie sme po ziadnej 6tej, 7mej chorobe

andreakotesova
30. jún 2024

Možno mala bezpriznakovu chorobu nohy-ruky-usta.

matullienka
30. jún 2024

Nemala teploty, mladšej zídu skoro vždy keď ma vyššie teploty.

autor
30. jún 2024

@matullienka nie, praveze sme neboli vobec chore

anavixy
30. jún 2024

Nemyslim si, ze by to bolo z chloru. My sa v praci macame v takej koncentracii chloru, ze by sme mali komplet zlezene nechty vsetky (ano, ine je dospely a dieta, ale naozaj kolegyna mala raz ruky doslova spalene a nechty drzali…). Podla mna skor mala nejaku virozu a telo takto zareagovalo. Bezne pri 7. chorobe, ale moze byt aj ony virus a ak bez nejakych vacsich prejavov. Nebola chora ani s odstupom niekolkych tyzdnov?

autor
30. jún 2024

@anavixy chora bola niekedy v marci, tak neviem vobec :(

betulinka1
30. jún 2024

Chemia do vody sa dava podla m3. Ale v prvom rade by to schytala koza a nie nechty. Ak by bola prechlorovana velmi by vas svrbela koza a pálili oci. Inak existujú aj papieriky na testovanie vody v bazene. Oporucam kupit a testovat, podla toho co chyba ci PH alebo chlór pridavat chemiu. Ak predsa len ma reakciu na chlór, tak v bazene zmeňte na kyslik. My od kedy som bola tehotna davame kyslik a nie chlór. To len taky typ.

autor
30. jún 2024

@betulinka1 s kozou nemaju nic a nestazuju sa ani na oci, len 2 rocna ma tento problem, nikto ini

kristina82
30. jún 2024

Mojmu zluezali nechty pri streptokokovom zapale mandli so sarlachom

lindusss2016
1. júl 2024

Ved ak mala v marci virozu, tak to sedi, ze jej teraz vyrastaju take poskodene. Ale treba aj tak upovedomit dr

autor
1. júl 2024

@lindusss2016 ano sme objednane, tak som zvedava co nam povie a ci nas posle dalej