Odporúčania na topánky pre deti s plochými nohami
Ahojte, boli sme na preventívke, malá má ploché nohy a vpadnuté členky. Máte skúsenosť?
Na fyzio sme chodili, potom ju vyradili. Akú značku topánok odporúčate? S klenbou, bez klenby?
Máme ísť aj na ortopédiu no termín je za 2,5 mesiaca..
Ďakujem
Syn mal ako 3 ročný to iste - 4.stupen plochosti alebo ako to nazvať. Papuče nosil len v škôlke protetiky, doma naboso. Necvicil nič aj keď fyzio odporúčala. Do topánok mal vložky na mieru, potom už nosil obuv merrel (ma klenbu) a neskôr väčšinou clenkove tenisky už bez vložky. Keď mal 8r, členky vpadnute už neboli a plochost nohy stupeň 1.
Nase deti maju vsetky ploche nohy, aj vpadnute clenky, ako cez kopir. Snazili sne sa cvicit, no nic moc. Nechxeli moc spolupracovat.
Ale tak na doma mame rozne balancne podlozky, senzoricky chodnicek a s loptickami sa sem tam pohraju...
No ale k topankam. Ortoped Ti aj tak nic ako vlozky nepovie.
Mne fyzio hovorila, ze ziadny BF, ale spevnena pata a to riadne. Pre vpadnute clenky som objavila obuv Ponte, pozri si. Ale zase, tie maju doat uzky predok. Nasim detom vyhovuju Koel, ale tie su barefoot, tak ich mali len na zaciatku. A nosia teraz aj klasiku z Decatlonu, lidlu, tenisky bezecke reebok...nieco, co je prijatelne pre nas cenovo, aj sa mi zda dobre sirkou a ohybnostou.
Este by som povedala, ze je problem v strede tela a s panvou pri tychyo problemoch, plocha noha geneticky je vraj vzacna, ze toto vsetko, co mame my, aj vy, je hypermobilitou a slabym svalovym korzetom v strede tela.
Hypermobilitu zdedili po mne, aj muzovi. A tam sa da pomoct len cvicenim a spevnenim tela.

prečo ju z fyzio vyradili? ukázali vám cviky na domáce cvičenie? ortopéd dá vložky ortopedické dcéra ich nosí a teda zmena žiadna a to je už pár rokov... cvičíme aby lepšie to svalstvo pracovalo...