Odporučte detského endokrinológa - Nitra a okolie
Dobrý deň, vie mi niekto prosím poradiť detského endokrinológa v Nitre a okolí? Vopred ďakujem, za odpoveď
@007marianna007 dobry den, prosim vas, mozete mi napísať, ako prebiehala MR. Tiez nas to s dcerkou caka, ma 9r a rozmyslam, ci to zvladne :(
@623gabulienka my sme boli s dcérkou ešte keď mala 7 rokov..a dala to v pohode..ale zas ona je iná povaha, z ničoho si nič nerobí, takže jej to nerobilo problém a vydržala to .vravela, že to nič nebolo..tak neviem aká povaha je tá vaša..
@623gabulienka ..MR prebieha tak isto ako u dospelého, a to je, že na pol hodinu ide do tunela..zafixuju ju, aby sa nehýbala, na uši jej dajú slúchadlá a do ruky balónik, ak by to nevydržala, tak zatlačí a dajú ju okamžite von..
ja si myslím, že 9 ročná by to kľudne dala bez akýchkoľvek stresov..treba dcérke vysvetliť, že ju nič nebude boleť iba tam bude pol hodinu ležať, nesmie sa pohnúť a bude počuť väčší hluk
keďže ide o dieťa, lekár dovolí byť matke v miestnosti, kde sa vykonáva MR..ja som stála hneď pri dcére a hladkala ju za nohu a vravela jej, že už len iba chvíľu to bude trvať..najlepšie bolo, že keď sme odtiaľ vyšli, tak mi dcéra povedala, že som jej išla strašne na nervy s tým hladkaním a neustálym opakovaním, že to bude iba chvíľu trvať, aby vydržala🙂
nebojte nie je to nič strašné, držím vám palce, dajte vedieť ako ste dopadla..
ešte sa spýtam, MR jej idú robiť ohľadom diagnózy predčasná puberta? či niečo iné vás trápi..?
@007marianna007 dakujem pekne, no ja ked som bola na MR bolo mi to strašne nepríjemné a myslela som, ze to nedam, tak preto mam z toho take obavy... jasne, dcérke vysvetlím a budem dúfať, ze to zvladne. Lebo uz nas lekárka upozornenila, ze ak to nezladne, budu ju musieť hospitalizovat a robit to pod narkozou :( na endokrinologii je sledovaná kvoli spomalenemu rastu.
@leontinka27 a mozem sa spytat ake ste mali problemy,moja dcerka ma u rokov,a u jej obvodnej jej brala krv a tam zistila ze ma patologicky zvysene hodnoty stitnej zlazy...mame sa objednat tej pani lekarke Segesovej v Nitre...len hadam ze nas neobjedna na neskory termin,lebo bojim sa tych hodnot..je bleda,malo papa,nechty sa jej lamu,a byva aj unavena
@cucoca dobrý večer, no nic take ako píšete vy, u nas to bol opuchnuty prsnik a ochlpenie na nohách,chvalabohu bolo všetko v poriadku a už nas po dvoch odberoch vyradila
@cucoca no a davno jej zacali tieto problémy?no myslím ze 3 mesiace sme cakali na termin, ale skúste poprosiť keby im niekto vypadol nech vam daju skorší termín, lebo myslím ze teda mate väčší problém ako my. U nas boli výsledky u obvodnej ok, na sone prsníkov povedala ze už začínajú prsia rásť ale teda zastavilo sa to a zatiaľ ok.a teda keďže už ma 8 rokov nikto by už predčasnu pubertu neriešil
@leontinka27 no to ze buva unavena pri vacsej namahema uz dlhsie,ale ona je slaba jedacka a v minulosti ked mala 3 roky,mala aj anemiu kvoli tomu,tak sme to pripisovali tomu.Lenze sa jej t
Asi mesiac dozadu zacali lamat necht,a mala aj casto spotene ruky a neznasa teplo,v noci je celunoc odokrita.Toto mala uz dlshie,ze neznasala teplo.A este ma aj take vacsie ocka,toto pripisuju tomu ze ma problemy zo st.zlazou.Ale tie icka take velke ma uz od narodenia,len teraz ichma trosku vacsie.A nimto mas predtym neupozornil,zeby to malo spojitostzo st.zlazou,az teraz ked sa jej zacali lamat nechty,a gie spotene dlane,tak som snou na vlastnu ziadost,isla na odber kde jej zistili patolog.zvysene hormony st.zlazy...hypertyerozu,musi brat lieky,a to ma len 7 rokov.Nerozumiem tomu..s coho to ma.
@cucoca tak čím skor lekárovi, ale ved obvodná jej musela brat krv ked mala preventivky, inak moja ma od mala zpotene ruky aj nohy a dosť sa poti ale vsetko ok ma
Ahojte, dobry vecer. Zajtra zacinam detskych endokrinologov. Dceru poslala obvodna. Tak citam recenzie tak idem volat tiez tejto pani doktorke. Mozem sa spytat co vsetko robi ake vysetrenia? Dcera je nizsia-nie je tabulkova. Ma to ale aj v genoch. Ja som nizka. Tak dufam, ze nas neodpinka. Ja som skoro dostala menzes a potom sa to zastavilo.
pozdravujem. Chcel by som sa informovať, ako často chodíte s deťmi na kontrolné vyšetrenia? S dcérou chodíme do BB a tam chodíme na kontrolu a odber krvi len každých 6 mesiacov a podla toho upravuje dávku liekov (čo sa mi zdá dosť dlhá doba po ktorej koriguje dávku liekov).

@tikivikiniki ano objednala na konkrétnu hodinu, aj deň, čakacia doba cca 3 mesice