Odsávačka soplíkov pre 7 mesačné dieťa
kamarátka musí odsávať nosa 7mesačnej dcérky nasilu. Má niektorá s tým skúsenosti?
Moja si tiež nenechala odsavat dobrovoľne. Chytila som jej ruky aj nohy a rýchlo odsala. Inak to nešlo. Teraz má skoro rok a pol a už je to ľahšie.🙂
Ahoj, ani môj malý si to nenechá dobrovoľne, musím ho držať a urobiť to nasilu. Je to dosť náročné, pretože je už dosť silný. Ja dúfam, že ho to raz prejde, pretože to vôbec nebolí, len je to také nepríjemné. On sa skôr bojí vysávača ako odsávania.
@eririka moja ma rok a pol a sama si ani netrufam jej odsat 😀 plac,krik,kopanie...a to este len ako vidi ze beriem odsavacku :-P takze jeden jej drzi ruku nohy a ja rychlo odsavam... 😉
Ja osobne nepoznam dieta co si to necha robit dobrovolne.... u nas to iste krik ,rev ... ale bouzial ked musis 🙄
to je normalne, tak ale radsej trochu kriku, ved to trva par sekund, ako zapalene dutiny ci usi. inak ked uz ma dlhsie nadchu tak si chyti a odsava aj sam. od 1,5 roka. prvy druhy den je vzdy trochu boj ale potom si zvykne a aj sam si zapoji odsavacku do vysavaca a odsaje ;)
@tanina724
@lucinkax20
@pillipilli
@ivec16
@siska53 ďakujem baby, takže plač ignorovať, za pár sekund odsať ☹ krik plač, ale musíme pomáhať😉
Prilahnem ju, telíčko a rúčky má medzi mojimi stehnami, hlavičku pridrzam jednou rukou a druhou odsávam. Keď ma silné sople, inak to nejde. Keď ma len také slabšie, tak si nechá v pohode
Môj malý to tiež nemá rád. Môjho manžela sesternica si tak naučila malú, že ona sama si zoberie odsavacku a sama si odsava noštek. A to ma dva a pol roka. Ja keď som to videla skoro som odpadla. Nechápem ako ju to mohla naucit
u nás to tiež nie je úplne dobrovoľné, 3r Zuzku musím držať medzi nohami a chytiť jej aj ruky a hlavu, aby jej manžel mohol vysávačom odsať. Ale takej ručnej pumpičke sa nebráni, len tá nevytiahne najväčšie sople. 5r Tomáš to už ale zvláda v pohode a prišli sme na to, že ak počas odsávanie poriadne zakašle, vyletí ešte viac soplíkov, tak takto spolupracuje.
Ale keď mala Zuzka 9 mesiacov a boli sme so zápalom pľuc týždeň v nemocnici, tak som videla, ako sestrička sama bez problémov odsáva soplíky malým deťom. Mala ich položené na chrbte, jednou rukou ich držala cez prsia spolu s rukami, bruchom trochu fixovala nôžky, aby ju nedokopali a takto sa jej podarilo vsunúť hlboko do nosa takú tenkú hadičku a odsať aj to posledné. Deťom sa to samozrejme nepáčilo, ale účel do splnilo.
@lenka_samorin ďakujem, no to je katastrofa ako jej malá pri odsávaní vystrája☹ nevie si zvyknuť, ale musí plač ignorovať a odsávať a odsávať, lebo by aj v nemocnici by to robili bez pardonu☹ no určite že malým je nepríjemné, no ale zas účinné😉 ináč kamoška veľmi chváli odsávačku, len ten plač😢😢
Vzdy je lepsie ked place a krici akoby to malo prerast do upchatych dutin.
Nas plakaval tiez ale potom si uvedomil ze je to dobra vec a teraz musim odsavat kazde rano aj ked ich nemame 😀
Najlepsie je odsavacka na vysavac-odporucam.
@jankap55 vsetko sa da naucit ;) dieta sa rychlo uci a co vidi ze robia rodicia to chce aj ono. Nas ma 15m a sam si vezme odsavacku,vlozi do vysavaca a potom ma uz len zavola aby som zapla vysavac a vysala. 😂

To co znamena nasilu?