Odsávanie nošteka a lapanie po dychu.

spyder662266
23. nov 2019

Ahojte potrebavola by som poradit ci dobre odsavam s partnerom sopliky. Mala ma 20 dni a ochorela doporucili nam odsavat vysavacom a odsavackou. Vysavac davame na polovicny vykon a odsavame, mala pritom hockedy lapa po dychu a zacne kaslat. Sopliky idu velmi tazko musim ich dobrezenie vutahovat z paty. Najviac sa bojim kvoli tomu lapaniu po dychu ci jej este viac nemozem ublizit. Dakijem Vam

kika831
23. nov 2019

@spyder662266 ja by som bola asi opatrna s tym odsavanim. Ak sopliky nejdu tak najskor asi len morsku vodu ( urcenu aj pre tak male babatka). Urcite vysavac na minimum a len zlahka a co najrychlejsie odsat. Urcite nestrkat odsavacku niekam hlboko do nosa, len jemne prilozit k nosteku. Neviem aky je teda stav malinkej, ale nam vyslovene doktorka zakazala do 3 mesiacov pouzivat odsavacku na vysavac .

nikpa
23. nov 2019

@spyder662266 mne toto malý nikdy nerobil ani keď bol malinký. Nastriekam chvíľu predtým morskú vodu, vysávač na minimum a nestrkat odsávačkou hlboko, mieriť skôr do spodku nosa, nie dohora. Skúšali ste si to na sebe? Ja až keď som to skúsila na sebe, som zistila pod akým uhlom sopliky najrýchlejšie idú von no a mala som aj istotu, že ho to nebolí.

erikad82
23. nov 2019

Treba nastriekať predtým do nošteka aby sa soplíky uvoľnili. Ja som vždy dávala vysávač na plno a len tak k dierke priložila nie dovnútra. Ona má ešte dutinky upchaté a tie soplíky keď povolia pôjde to lepšie. Len jej treba odsávať alebo dávať na bruško a nech aj poplače,vtedy vedia detičky akosi aj soplík "vysmrkať" -na brušku. Musia ísť len von,lebo môže dostať zápal do ušiek a to bude ešte horšie.... Držím palce!

denisa098
23. nov 2019

@spyder662266 odsavat mate iba z takou obyčkou z lekárne, ak s vysávačom tak na minimum a ani nestrčiť do nošteka.

soldi
23. nov 2019

pre taketo babatka je ovela setrnejsie pouzivat physiomer. vystriekat nostek podla navodu a dat babatko na brusko aby povytekalo vsetko. tiez som to zazila takto pred rokom s novorodencom a ked mala 3 mesiace, tak dostala este aj od bratov virusovy zapal priedusiek. ale physiomer je top vecicka, pouzivame stale 🙂

a vysavac sa nema davat na polovicny vykon, ale na minimalny. urcite to nerobit pokial lapa po dychu

spyder662266
autor
24. nov 2019

@kika831
@nikpa
@erikad82
@denisa098
@soldi ... ja viem ze to nema ist hlboko do nosa ja jej to dam len tak ako ma pusti odsavacka ona ma velmi maly nostek a mna ani viac nepusti musim jej to davat hlbsie lebo pri okraji mi to ani nevytiahne ziadne sople najhorsie na tom ze dnes uz tie sopliky su zmiesane malicko s krvou velmi sa bojim a neviem co mam robit lebo doktorka to bere na lahku vahu ze to jej prejde samo atd. Potom jej dala nejake kvapky famicon uz zacala aj obcas kaslat.

kika831
24. nov 2019

@spyder662266 kedze uz jej ide krv tak to znamena ze ma ranky na sliznici v nosteku co je samozrejme brana pre infekciu. Ak zacala aj pokasliavat tak ja by som nasadila sinupret, zacala davat pamycon. Odsavanie by som minimalizovala na max rano a vecer. A aj to ak vies ze naozaj tam nieco pojde odsat. Kombinuj pamycon so slanym roztokom- inak su uz aj slane roztoky do nosa v kombinacii na uvolnenie nosa- sterimar. Drzim palce. A mozno by nebolo zle aj mokre uteraky povesat na radiator- aj ked napr nekurite, ale aby sa zvlhcil vzduch.

nikpa
24. nov 2019

@spyder662266 sople jej zatekaju, zrejme preto ten kašeľ. Ako píše vyššie, sinupret kvapky sú fajn, malému vždy zabrali. Počas spánku dávaj vyššie pod hlavičku, kľudne vankúš kým bude mať nádchu, lepšie sa tak dýcha. Menej kúriť nech sa nevysusuje vzduch a viacej vetrať.