icon

Odsávanie soplíkov

matulik503
5. dec 2016

Ahojte mamicky dneska som 2 mesacnej cerke odsavala sopliky a mala som v odsavacke okrem soplika trosicku krvicky je to vazne

hradnapani
•
5. dec 2016

@matulik503 nie. je to normalne, asi jej tym podtlakom praskla nejaka mala cievka v nosteku. Treba odsavanie obmedzit alebo pouzivat nieco na zvlhcenie nosteka pred a po odsavani.

matulik503
autor
•
5. dec 2016

Dakujem

tinapa
•
5. dec 2016

@matulik503 Ja som pri tak malom babätku používala ešte tú jednoduchú odsávačku, nie tú na vysavač.

matulik503
autor
•
5. dec 2016

Ta tak nam kazala nasa doktorka

katuli3nocka
•
6. dec 2016

My sme tiež odsávali odsávačkou pripojiteľnou na vysávač aj keď bol malé bábätko... Ale na Tvojom mieste by som asi zavolala pediatričke/pediatrovi ako sa pýtať na MK

bosoriak
•
6. dec 2016

@matulik503 Trocha krvi je normalne, detska nosova sliznica je predsa len trochu viac citliva, nez dospelacka. A ak odsavas casto, je to mozno sposobene aj tym. Treba pred odsavanim kvapnut do nosa fyziologicky roztok alebo nosove spreje pre deti (Sterimar alebo Mar), nechat chvilu posobit a az potom vysavat.
Kvoli trochu krvi z nosa predsa nemusis volat lekara hned.

lobic
•
6. dec 2016

Zalezi od toho ze ci je chore alebo su to len susniky lebo niekedy nejde len ta jednoucha odsavacka a ak to ma babatku pomoct tak aj ta na vysavac je dobra a mozno mu len nejaka cievka praskla v nosiku a to nie je nic vazne pokial to netecie velmi tak to nic nie je hlavne ziadnu paniku