Odsávanie soplíkov vysávačom

nikcupikcu
10. feb 2022

Zdravím mozem sa opýtať ze ci mate niekto nejaku zlu skúsenosť s odsavanim hlienov vysavacom? Pretoze mam pocit ze s tej odsavacky sa jej robi viac hlienov nez predtym mohlo to nejak poskodit sliznicu?

tosomja
10. feb 2022

@nikcupikcu nerobí len vysaje aj to, čo je viac vzadu.

ankare
10. feb 2022

@nikcupikcu čím viac odsavas, tým viac soplov sa tvorí. Netreba to ani s tým preháňať.
Skoré uzdravenie!

domireb
10. feb 2022

Prečítala som si ten článok, len s jednou vecou nesúhlasím - že odsávačku stačí priložiť k dierke a vytiahne - moja má v nose také lepidlo, že sa vysávač sám vypína, čo nevie vytiahnuť.
@nikcupikcu moja skoro 4 mes. mala pred 2 týždňami prvú nádchu, keby sme jej neodsávali, tak sa zadusí, keď musíš, tak musíš, čo iné. A furt len sopeľ, sopeľ,nechápala som,kde sa berie.. ale prešlo, teraz nemá soplík, ale kvapnem libenar šup šup jedna dierka, druhá dierka a jej sa dýcha lepšie.

michaela789
10. feb 2022

@nikcupikcu na oboch deťoch mám vyskúšanú odsavacku na vysávač a sú úplne v pohode, žiadne poškodenie ničoho sa neudialo. Samozrejme, neodsavam po každom kychnuti každých 10 minút... Len keď vidím, že sa synovi dýcha natoľko zle, že ho to rozčuľuje alebo budí zo spánku... Práve je chorý a odsala som mu za celý deň 2x.

tosomja
10. feb 2022

@michaela789 ja mam už 2 týždne choré deti, a nič nerobím len odsávam. A toľko soplov co ma 9m dcéra...no musím každú hodinu odsavat , ale až plná odsavacka je.

michaela789
10. feb 2022

@tosomja a je to také, že fakt nemôžu dýchať? Lebo ja napríklad môjmu neodsavam, keď "len" chrapci trochu. Ak počujem že má tie cesty viac - menej voľné tak nechám, nech sa s tým radšej samo telo vysporiada. Veľa napríklad aj vykychne 😅

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikasmile
10. feb 2022

@nikcupikcu odsávame 2 roky a úplná pohodička. Jasné že netreba to preháňať ale keď je to nevyhnutné - treba. Nám iná nezabrala.

michaela789
11. feb 2022

@beata_k Smrkanie tiež dýchacie cesty dokonale neuvolni. Nádchou si musí prejsť tak dieťa ako dospelý. Keď mám nádchu ja, tiež nemôžem dýchať a nie je mi to príjemné.... Sprejom do nosa si tiež môžem uľaviť len párkrát do dňa.
Odsávanie je úplne iná technika ako smrkanie a neodporúča sa to preháňať. Však ty svojim deťom odsavaj aj stále, čo ja s tým? Tu sa pýtalo, či odsavacka spôsobuje poranenia alebo poškodenia sliznice, odpovedala som, že z mojej skúsenosti nie.

michaela789
11. feb 2022

@beata_k a už len dodám - nie, nie je deťom príjemné mať sopel... Zato odsávanie si spravidla každé jedno užíva ako jazdu na kolotoči, s úsmevom na tvári a piesňou na perach ✌️

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela789
11. feb 2022

@beata_k nechápem, prečo potrebuješ vyrývať. Nebavíme sa tu o horúčkovych stavoch ale o bežných soploch. A o tom, že odsavat ich je dobre ale s mierou (to sa, nakoniec, píše aj v inštitúciách pri odsavacke,že sa to nemá preháňať) a nie každú minútu vrčať dieťaťu pri hlave kvôli každej sviečke ... Ako som písala hore, dieťa dokáže veľa aj vykychnut, vysporiadať sa s tým samé. Čo nevykychne a evidentne mu to vadí, odsaje sa. A to, že teba poburuje fakt, že ja svojim deťom neodsavam tak často a intenzívne ako ty, no neviem... To si vysporiadaj už ty sama so sebou.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela789
11. feb 2022

@beata_k áno, ja tak isto a podráždene si reagovala ty na mňa, nie naopak. Takže pekný deň aj tebe, asi ho potrebuješ.